Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilkamala

Twardnienie Podbrzusza w 15 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość lilkamala

Hej, twardnieje okresowo np rano kiedy sie obudze i leze, twardnialo cale podbrzusze a dzis tylko z prawej strony,moja mama mowi ze to normalne bo brzuch mi rosnie i sama tak miala, ja przeciez zaczynam 4 miesiac czy to jest normalne? biore luteine dopochwowo,doustnie magnez i nospe forte...wizyte u lekarza mam za 10 dni. Co sadzicie?

Gość kobieta w ciąży
Tylko jedna strona? ;) a która to ciąża? Może to maleństwo kulga się tak jak u mnie. Jestem w drugiej ciąży i czuje ruchy maleństwa, doktor wcale się nie dziwił.

Gość lilkamala
Moja pierwsza ciaza.Kolezanki znowu twierdzily ze jak to mialy to tez ze dziecko sie rozpycha... juz nie wiem sama.

Gość lilkamala
dzis poczulam raz tylko jakby cos lekko zabulgotalo,jakby jakis maly punkcik mnie pchnal tam w dole ( nie wiem naprawde jak to nazwac), ale nie wiem czy to byl ruch dziecka bo jestem niedoswiadczona i nic wiecej nie czuje jak na razie.Moge sie mylic.

Trudno stwierdzić co to. ja miewam czasem skurcze- wydawałoby się tylko z jednej strony. brzuch jest zniekształcony. ale wiem,że to skurcz nie dziecko. a co Ty masz to ciężko ocenić. czasem samemu sobie trudno rozróżnić. Jak będziesz miała tego więcej i częściej- jedź do lekarza albo szpitala. Tego nie można llekceważyć. wiem coś o tym- jestm aktualnie w drugiej, skurczowej ciąży

Ja to był raz to nic wielkiego. skurcz to nie puknięcie- on trochę trzymać powinien

Gość lilkamala
tzn ja mialam wczesniej bolesne skurcze ale one przeszly i na miejsce tego wlasnie ten twardniejacy brzuch. ze szpitala wyszlam niedawno, jakis tydzien temu (wlasnie ze wzgledu na skurcze) ale wtedy nie mialam tego twardniejacego brzucha,szyjka byla zamknieta, usg ok itd..Do lekarza ide za niecale poltora tygodnia.Ze mna w szpitalu lezaly dziewczyny ale wlasnie one mialy twardnienie brzucha tyle ze polaczone z bolami, skurczami albo krwawieniem.

Gość lilkamala
alonuszka a ty bierzesz jakies leki na twoje skurcze? musisz lezec albo cos?

teraz już leżę. skurcze mam prawie od początku- raz mniejsze raz większe. na razie siedzę na no spie i magnezie. ale ostatnio się pogorszyło więc nie wiem jak dalej będzie. ja jestem teraz w 24 tygodniu. ale już mi się szyjka skraca.koszmar to jest jakiś. poprzednią ciążę miałam identyczną:(

też już zaliczyłam szpital-miesiąc temu. na szczęście mnie wypuścili. w poprzedniej ciąży leżalam 2 miesiące w szpitalu a i tak powiłam wcześniaka:(

Gość lilkamala
acha,bo ja nie wiem wlasnie co robic... wole pojsc do lekarza i czekac na jego decyzje czy do szpitala czy nie,tylko ze jeszcze troszke dni do niego jest.

To przyspiesz wizytę. powiedz,że masz niepokojące objawy i chcesz skontaktować się z nim już

Gość lilkamala
A nie chce tez panikowac, bo usg mialam dopiero co w 13 tygodniu.

Gość lilkamala
yhy w ten sposob...no niewiem czy mnie przeniosa, predzej sam doktor kaze mi przyjsc.

jak mnie coś niepokoi idę do lekarza. po to on jest. chodzę na nfz i jeszcze nie miałam z tym problemu. zawsze będziesz spokojniejsza po wizycie.

ja zawsze dzwonię do rejstracji i mówię,ze jestem w ciąży i mam skurcze czy też właśnie niepokojące objawy i potrzebuję na "już". zawsze gdzieś wciskają.

Gość lilkamala
mialam usg w 7, 11 tyg bylo ok, w 12 tyg tez z powodu plamienia, w 13 tyg mialam usg w szpitalu bo skurcze...juz mialam 4 usg a moze i 5 do tej pory,a ledwo co zaczynam teraz 2 trymestr, nie chcialabym usg robic za czesto...

ale nie musisz robić usg. wystarczy ze lekarz cię zbada, doradzi Ci coś. przecież to nie chodzi o to, co dzieje sie z dzieckiem a z Twoją macicą i szyjką. Jak leżałam w szpitalu to miałam robione co tydzień lub półtora usg.

Gość lilkamala
alonuszka mam w domu 5 zastrzykow spasmalgonu- rozkurczowego leku, wlasnie od ginekologa ktory mi to przepisal na bardzo bolesne skurcze, tylko ze wlasnie nie wiem czy to twardnienie to skurcze...wychodzi na to ze tak. Zadzwonie jutro do niego, wyjasnie sytuacje, moze te zastrzyki kaze na razie brac...jak kaze przyjsc na wizyte to pojde szybciej. Dzieki ci za pomoc:)

Warto to skonsultować. ja-jak mówiłam-jestem w drugiej takiej ciąży i czasem też się łudzę i zastanawiam czy to dziecko czy skurcz.kilka razy dałam się zwieść. życzę powodzenia

Gość lidziek
Kurka nie wiem czy to co napiszę będzie w temacie...Ja tak miałam przy swojej pierwszej ciąży. mi od 3 miesiąca zaczął twardnieć brzuch aż się uwypuklał:) lekarz powiedział że to skurcze barxtona czy jakoś tak lub tzw skurcze przepowiadające:) do 10 w dobie to norma ... z tym że po 6 miesiącu miałam już cały czas więc brałam feneterol...urodziłam 2 tyg przed terminem:)

Gość dfrt67uikjbvfrfghji876tgfdrt
Czemu zawsze czytam, że usg się robi chyba tylko raz w każdym trymestrze? O co chodzi? Ja miałam co wizytę robione.