Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala mama

Czy ktos zna sie na zasilkach -chodzi o kalkulacje..UK? Prosze o konkretne odp!

Polecane posty

Gość mala mama

Chodzi o to ze w tej chwili tylko maz pracuje na kontrakcie full time. Ja jestem w 3 ciazy ,jestem na poczatku ciazy i chcialabym popracowac (np wyrobic macierzynski z job center) mamy teraz w sumie wszystkie zasilki moge wypisac kwoty,maz zarabia ok 1100 funtow ,ale nie wiem czy w tej chwili nie wyjdziemy gorzej na wszyskim jak bylo,bo niestety moze zabrzmi brutalnie to ale w tym kraju czesto w dwojke sie nie oplaca isc do pracy,prosze nie pisac zbednych komentarzy tylko konkretne odpowiedzi.Dziekuje.

Gość Camilla Mackintosh
nie rozumiem 3 miesiac ciazy, czy 3 dziecko? Nie wiem czy ktos cie zatrudni w twoim stanie. Jesli uwazasz, ze nie oplaca ci sie isc do pracy i wolisz ciagnac zasilki to po co zadajesz takie pytanie? Wiadomo, ze wiele osob bedzie przeciwko tobie i w sumie jest to zrozumiale

Gość mala mama
Zatrudni mnie agencja ,zebym dopracowala kilkanascie payslipow , maja do mnie zaufanie ,pracowalam dla nich sporo czasu.A chyba z 3 a dwojka malych dzieci nie mam za bardzo wyjscia innego niz zeby po porodzie posiedziec w domu,kazdy wie ile kosztuje tutaj opieka a tez do zlobka od razu nie dam.po drugie stud. dziennie pielegniarstwo..Dlatego pytam co robic w tej sytuacji isc teraz do pracy i wypracowywac macierzynski,czy uczyc sie dalej i nie pracowac..Ja juz sie tutaj napracowalam i w Pl wiele lat,ale chodzi mi tylko o sytuacje z zasilkami,bo napewno sie ona zmieni jak pojde pracowac na te pol etatu a w plecy w dzisijszych czasach nikt nie chce byc :P Bynajmniej szczera jestem...

Gość mala mama
Jestem w ciazy 2 miesiac,nie planowanej ,bo wlasnie mi zostal rok szkoly mala mlodsza miala isc do przedszkola a ja do pracy,niestety wpadka :(

Gość Camilla Mackintosh
"Bynajmniej szczera jestem" czyli nie jestes szczera, bo bynajmniej to nie to samo co przynajmniej. ALe nie o tym. Oczywiscie, ze jak zaczniesz pracowac, nawet na pol etatu to mozesz sie pozegnac z jakimis tam benefitami, a napewno jakas ich czescia. Jednak w Twoim przypadku zastanowilabym sie czy podolasz, bo jak piszesz studiujesz dziennie. Zostal Ci rok, warto przerywac? Nawet jak Ci przyznaja macierzynski to odbiora wam pewna kwote z dofinansowania. Ja chyba wolalabym skonczyc szkole

Gość ja bardziej
skoncentrowalabym sie na szkole, warto to skonczyc

Gość ja bardziej
przeciez z uczelni tez masz jakies stypendium, ulge w council tax dla studentow.