Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z_a_l_a_m_k_a

Juz minal termin porodu:(:(:(:(:(:(:(:

Polecane posty

Gość z_a_l_a_m_k_a

Witam, pozwólcie, ze wyzale sie:( Minal mi termin porodu, a na ten dzien czekalam od 9 miesiecy.I nie zapowiada sie, zebym zaczela rodzic. Z usg termin minal juz tydzien temu. Nie sadzilam ze mi minie, Mialam przeczucie, ze urodze wczesniej z zaskoczenia. A teraz bede wyczekiwac:(jestem taka nerwowaaaaaaa!!!Pewnie bede miala wywolywany porod:(ale cóż...u mnie zawsze najgorsze sie sprawdza!nie chce sie uzalac nad soba, ale naprawde tak jest:(

Gość zalamanaparzyszlamamusiaaaaaaa
do szpitala jedz

Gość z_a_l_a_m_k_a
heh...nie mam chlopa w domu. Jest w delegacji. już tez wyczekuje na telefon...wezme sie dzis za sprzatanie..moze pomoze, olejku rycynowego nie chce pic, bo sraki dostane;/;/;/;/

Gość z_a_l_a_m_k_a
do szpitala?bylam, powiedzieli, ze jeszzce 2 tygodnie po terminie to tez termin, a lekarz mi kazal przyjsc na kontrole w srode jakbym nie zaczela rodzic...

Gość marinkapo
No to czekaj do srody, to przeciez juz pojutrze;-)

Gość _____kurza twarz
umyj wszytkie okna - mi pomoglo!

Gość z_a_l_a_m_k_a
wezme psa po poludniu i pojde na spacer:)Najgorsze jest to ze jak juz mnie cos "piknie" w brzuchu- to mam NADZIEJE, ze juz cos sie zaczyna. Pare dni temu stawiala mi sie macica...i co?...przestala!!i tak ciagle w majtki patrze i czekam na jakis skurcz ze zniecierpliwieniem...

Gość bonanza
myj okna ,

Gość z_a_l_a_m_k_a
a okna mi juz mama pomyła...

Nie bedzie Cie odrazu mocno bolało, najpierw będzie to ból przypominający ten jaki się czuje w trakcie okresu. Ja musiałam też często do w.c biegać (nie na siku) :P

Gość _____kurza twarz
umyj jeszcze raz, nie po to przeciez myjesz zeby byly czyste tylko zeby urodzic

Gość ulka bulka
może masz źle wyliczony termin porodu np przez długie cykle?? . Moja siostra miała długie cykle i mimo tego lekarz wyliczył jej termin o dwa tygodnie za wcześnie :O

Gość asdfghyt
Ja miałam termin na 16 lipca a z USG mi wychodził na ostatni week czerwca i tak też lekarz był pewnien, że urodzę przed terminem, bo wszytsko na to wskazywało i jak byłam w połowie czerwca to mnie nawet na następną wizytę już nie zapisywał, bo był przekonany na 100 %, że urodzę wcześniej. :P DUPA.:P Urodziłam 2 sierpnia, poród miałam wywoływany, chociaż próbowałam wszystkiego. Seks, olejek rycynowy, wszytsko i nic :P. Jak nadejdzie czas to poród się zacznie, sama go nie wywołasz. :P Zresztą babki co też były po terminie wywoływane mówiły, że próbowały już chyba wszystkiego i nic. :P

Gość crazy-angel
ja mam jeszcze jakieś 10 dni do mojego terminu wg usg i też bym już chciała urodzić...choćby i zaraz! Ale też nic...czasem mnie brzuch boli jak przy okresie ale nic :( W sumie to wizja porodu mnie i przeraża i jednocześnie nie mogę się go doczekać...

Gość z_a_l_a_m_k_a
wiem wiem...smieje z tych okien!musze po prostu uzbroic sie w cierpliwosc i nie myslec o tym obsesyjnie!

Gość z_a_l_a_m_k_a
ja mam tak samo, boje sie porodu, ale che juz to miec za soba i trzymac moja kruszynke na rekach...

Nie martw się, ja miałam termin usg 1.11 i dalej siedzę w domu bez grama objawów porodowych :)

nie bój się , wywolanie ciązy jest lepsze , przynajmniej w moim przypadku , nie męczysz się w bólach kilknaście godzin , u mnie podłączyli kroplówkę i w 1h 10min urodzilam i nie trzeba na zadnych pilkach siedziec i na drabinki sie wspinac bo wszystko jest szybciutko :)

Gość z_a_l_a_m_k_a
zazdroszcze tak szybkiego porodu...Ale mialas szczescie!jak slysze o 24- godzinnych porodach to az ciary przechodza. a w sumie przewidziec sie nie da- jadna ma latwy druga ciezki poroda czasem jedna kobieta ma 1 porod np. szybki, a drugi to meczarnia- lub odwrotnie. ehh