Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yylka83

Mikrodermabrazja- ile powinna trwać?

Polecane posty

Gość yylka83

Jestem bardzo zaskoczona gdyż niedawno byłam w salonie kosmetycznym na zabiegu mikrodermabrazji, który trwał prawie godzinę( z maską algową) natomiast znajoma w innym salonie spędziła na tym zabiegu niecałe 25 minut( z ampółką) mam więc pytanie ile właściwie powinien trwać ten zabieg?

Gość aha ii ach
z ampułką, to tak na poczatek. Ja najpierw chodzilam do jednej takiej na mikrodermabrazję, trwała faktycznie ok 30min, rezultaty takie se. Zmieniłam kosmetyczkę, niechcący zresztą, i u drugiej trwała ponad godzinę grubo, jeszcze ampułka tez. Od razu po pierwszej byłam zaskoczona jak minęło zaczerwienienie, jakie fantastyczne rezultaty, wiec moim zdaniem powinna trwać godzinę co najmniej.

Gość yylka83
Właśnie trównież zauważyłam że u mnie efekt był nieporównywalnie lepszy. Napięta skóra, spłycone zmarszczki i bielsze powieki- to u mnie a u niej trochę gładsza skóra i to wszystko.

Gość zuzannanowinka
ja żałuję że poszłam na mikrodermabrazję zakupioną w gruponie, na Malcie w Poznaniu w salonie pani odwaliła mi w 20 min z masażem i ampółką- żal.

Gość en^nn
na domowy sposob mozna sprobowac z kwasami np. LYSANEL ACTIVE pomaga zluszzcac stary naskorek i usuwac plytkie blizny, hardcorowy sposob z tym kremem to umys dobrze twarz, zrobic taki mocniejsze scieranie naskorka na twarzy np. gabka do mycia, wytrzec buzie recznikiem i nalozyc krem. Na swiezej skorze krem podziala mocniej kwasem i poparzy naskorek, ktory po kilku dniach zacznie obumierac a po okolo tygodniu zejdzie odkrywajac swiezy nowy naskorek. Buzia wtedy jest taka czysciutka, delikatna i w ogole jak pupa niemowlaka ;)

Gość yylka83
proszę o jakiś namiar na te kwasy np na allegro, albo w aptece internetowej, bo nie wiem gdzie szukać.