Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

berenka

Nowe projekty sukienek do oceny! zapraszam! :)

Polecane posty

Juz tradycyjnie proszę o ocene zestawu kolorów, ogólnie kroju sukienek ,jak i dodatkow itd itp z czego zrezygnowac przy tworzeniu kolejnych projektów, a co dodac, jakie ceny itd wsio jak leci,jesli krytyka,to prosze konstruktywnie, chwalenie rowniez :) http://moda.allegro.pl/elegancka-z-kokarda-xxs-xs-32-34-i1915475404.html http://moda.allegro.pl/niesamowita-z-krawatem-s-m-36-38-i1917249855.html http://moda.allegro.pl/seksowna-z-duza-kokarda-s-m-36-38-i1921265512.html http://moda.allegro.pl/turkus-plus-granat-m-38-z-kieszonkami-i1921265947.html

ogólnie proszę wziąć pod uwagę wszystkie sukienki dostępne na zdjęciach, bo zdaje się,ze trochę ?"polecialam" hehe Potrzebuję trzeźwego spojrzenia od Was właśnie z góry dziękuję

dzięki za odzew, a dlaczego do bani? chyba,ze po prostu nie trafiaja w gust i tyle? aczkolwiek zdjecia nie sa zbyt rewelacyjne albo co

Gość ojej.jejeje
Ja sama zajmuję się projektowaniem ubrań, chociaż sama ich nie szyję. Hobbystycznie szyję miniaturki moich projektów dla lalek kolekcjonerskich. Czerwona jest całkiem w porządku, skromna, moze trafić w gust. Jest nietypowa i z odpowiednimi dodatkami może być na randkę, czy elegancka- kwestia wieku noszącej... Podobnie jak ostatnia, turkusowa, udziwniona ale to się chwali, bardzo ciekawy pomysł, chociaż lepiej by wyglądała nieco dłuższa. Dwie pozostałe jednak wyglądają jak sukienki dla lalek i to niestety takich z kiosku :( Kolory się gryzą a sama sukienka może i by się nadawała do stroju na bal przebierańców, ale na pewno nie są ani seksowne, ani eleganckie ani na codzień. Kolory są zbyt krzykliwe, sukienka z krawatem miałaby potencjał dla młodych dziewcząt, ale niestety kolory i krój są źle dobrane - sukienka z krawatem powinna sięgać szyi, co oczywiste.

Gość ojej.jejeje
Co do turkusowej się wypowiem dodatkowo: to byłby dobry pomysł na sukienkę na codzień, jakby była dłuższa i nie obcisła w okolicach ud, a minimalnie rozkloszowana. Dobrym pomysłem byłoby też zrobienie jej np. w kolorze czerwono-czarnym

Gość fasony spoko,tylko kolory
fatalne

* nie uzywaj kokardek * zacznij uzywac lepszej jakosci materialow * projekty sukienek sa przestarzale, to nie jest modne * daje PLUSA, za kreatywnosc i chec stworzenia czegos wlasnego ;)

mam wiecej czasu,to sie odniose co do krawatu = wysokosc umiejscowienia specjalnie jest inna, tzw.element zaskoczenia :) aczkolwiek przyznaje,iz z ta kiecka mocno polecialanm jesli chodzi o materialy i kolory: to serio jest kwestia aparatu i naswietlenia kolory w rzeczywistosci sa bardziej stonowane a kwestia cen?

tak,właśnie nad takimi na jedno ramię się zastanawiam i myślałam nad sukienkami w jednym mocnym kolorze z tym,ze mam sporo kawałków świetnych tkanin do wykorzystania, ale jedynie w formie dodatkow i juz sama nie wiem

szyj szyj, kombinuj - lubię kreatywnych ludzi :) jesli moge cos zasugerowac to radziłabym przynajmniej w kilku projektach zastosowac zasade "mniej znaczy wiecej" ;) pierwsza, czerwona sukienka jest bardzo ładna ale kokarda zupelnie psuje efekt... generalnie w kazdej jest wszystkiego "za duzo" tu sie swieci, tam cos odstaje, tu satyna, tam falbanka... tyle tandety w sklepach i na ulicach, cala nadzieja w szyjących pasjonatach - nie powielajcie badziewiatych schematów.

Podoba mi sie w Twoich projektach to, ze nie boisz sie kolorow i lubisz sobie poeksperymentowac w ich laczeniu. Widac, ze masz duzo pomyslow, ale za duzo jest ich w jednej sukience, jak duza falbana to nie zamek itp. uzywasz za duzo elementow, patrzac na sukienke nie wiadomo na czym sie skupic i jaka byla idea przewodnia. Jak uszyjesz jakies na jedno ramie, wrzuc fotki, jestem ciekawa co Ci wyjdzie :D Powodzenia!

Gość a nie jest za poozno
1. ok, ale mam wrażenie, że ta kokarda jest zbędna 2. masaaaaaakra, okropna. te kolory i krój :o 3. góra w miarę, chociaż trochę za płaska, bo spłaszcza cycki. doł beznadzieja, tzn ta lamówka, która wrzyna się w uda. jakoś inaczej musisz ten doł zrobić. w sensie samo jego zakoncznie 4. super,naprawde. jakbym byla chudsza,to bym kupila. jedyne co mi nie gra to ten wszyty suwak. bo falbanka piekna jest. suwak wywal a bedzie git. tyle ode mnie :)

aa i prezentacja: na manekinie moim zdaniem kieca wyglada lepiej na modelce wszystko wyglada na za male, za obcisłe. widać wady ciuchów. w dodatku ciężko znaleźc osobę, na której rzecz prezentowałaby się bez zarzutu. 3 ost. zdjęcia: rajty dramat, buty jeszce wiekszy. jak chcesz modelke, to ubierz ją/siebie w jakies szpilii i kopertówkę, coby to widać bylo,ze to stroj na impreze. a nie jakies buciory zimowe, jakby na snieg szla w tej kiecce. aa i moze jak na manekinie, to zdjecia z tylu tez. dla mnie to wazne, jak ciuch z tylu wyglada. takze w skrocie: 1) manekin jako najlepsze wyjscie 2) zdjecia z tylu by zaprezentowac kiecę 3) odpowiednia stylizacja (na manekinie mozesz uzyc perełek, lub paska i napisac,ze to nie bierze udzialu w liucytacji) jak na cos wpadne jeszcze, to napisze. aha, na modelce 2 z 3 kiecek wygladaja tragicznie. jedynie 4 sie w miarę broni. bez obrazy, musialam to szczerze napisac.

a w opisach pisz: seksowna kokarda hit jesień 2011 nowość wyprzedaż itd popatrz po aukjach, gdzie najwiecej wyswietlen jest. trza wypisywac slowa klucze.

mozesz wpisac tez np: studniowka bo sie okres zaczyna, nie? albo wesele co tam wolisz ;]

dzieki dziewczyny :) modelka byla calkowicie z doskoku, no i za male te kiecki na nia troche,ale ok manekin z kolei ma swe ograniczenia,ale da sie i to zlatwic najbardziej mnie martwi aparat wlasciwie co do sukienek - na tych projektach sobie jakby cwiczylam,ze tak to ujmę :) kolejne juz beda "bardziejsze" to jest kwestia chyba jakiejs wiary w siebie czy cos tak czy inaczej - bardzo jestescie pomocne dziekuje serdecznie

Ta czerwona całkiem udana, naprawdę.I ładny, intensywny kolor. Niebieska od biedy - gdyby była nieco dłuższa. Pozostałe nie są w moim guście. Niestety te sukienki okropnie podkreślają mankamenty figury modelki - pamiętaj, że sposób zaprezentowania towaru wpływa na odbiorcę.Jeżeli widzimy dziewczynę z masywnymi udami w mini to automatycznie patrzymy krytyczniej na całość.

Proponuję kilka poprawek do niebieskiej (chyba 4link): - zrób ją bez ramiączek lub na szerokich - zlikwiduj zamek z przodu (od biedy przesuń go w miejsce kieszeni - będzie się mniej rzucał w oczy - z nim sukienka traci na elegancji i lekkości) - przyzwyczailiśmy się do chowanych zamków, a ty celowo wyeksponowałaś ten z tyłu - mnie się to akurat nie podoba - w połączeniu z lamówką sukienka wygląda jakby była włożona na lewą stronę (chyba, że jest dwustronna) Zdecydowanie pomyśl o doborze dodatków - raczej szpilki, baleriny, czółenka a nie zimowy botki. Rajstopy cienkie, a nie kryjące. Może jakaś delikatna biżuteria lub torebka-kopertówka?

Gość będzie gorzej serio
satyna jest paskudna, mało kto dobrze w tym wygląda, kojarzy sie z koszula nocną,

juz wspominalam,iz modelka byla totalnie z doskoku, doslownie - wpadla i wypadla,zdjecia machnelysmy na szybko wiem - to blad, tylko,ze z kolei nie wszystkie fajnie ukladaja sie na manekinie - to raz, malo mam w swym otoczeniu kumpel o proporcjonalnych ksztaltach, a sama jestem z deka za szczupla akurat do tych kiecek jak najbardziej sie orientuje,iz szpilka robi robote,plus dodatki a przede wszystkim dobre swiatlo i sprzet foto i to z tym jest najwiekszy problem wracając do meritum - czyli sukienek - kombinuje kolejne - badzcie ready :D

Gość ja jestem takaaaa
Aparat nie jest problemem! W dobrym miejscu nawet aparatem zrobisz ładne zdjęcia. Kup żarówki z białym światłem - specjalne żarówki. Zwykle można je kupić np. w sklepach modelarskich ale może i w lepszych elektrycznych. To nie jest duży koszt. Normalna żarówka, zwłaszcza energooszczędna, daje żółte światło. Gdzieś umieść prześcierdało białe do rozproszenia światła. Stawiaj na naturalne światło jeżeli to możliwe :) Nie używaj FLASHA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Flash dobrze wychodzi na zdjęciach jeżeli go używasz jak jest jasno i dodaje tylko smaczku fotografii. koszt dobrego zdjęcia jest niewielki. Serio. A modelka lepiej żeby np. miała kapelusz zasłanijący głowę woalką niż taki obcięty łeb/...

Gość ja jestem takaaaa
w ogóle to przekonanie że dobry sprzet = dobre zdjęcie to bzduraa ;/ wiadomo że lustrzanka jest lepsza niż aparat jednorazowy, ale do takich zdjęc nie trzeba profesjonalnego sprzętu. Profesjonalny fotograf u nas w firmie cyka Canonem Powershot S5 - ja tym robię fotki z wakacji i cyjkam zdjęcia własnego kota. A zdjęcia robi świetne, mimo że aparat cyfrowy, nie mechaniczny (nie lustrzanka znaczy się), bo lżejszy jest i woli go od cięższych modeli. Teraz chyba za 600-800zł można go kupić, a to niewiel w sumie

otoz i o tym pisalam - aparat i swiatlo plus miejsce o tych zarowkach myslalam juz,ale na razie tego nie zorganizuje. Lipa,bo nie mam jednego miejsca zawsze gotowego do zdjec.. a poza tym ostatnio pracowalam z canonem wlasnie i ciezko mi sie przestawic na ten zwyklejszy,tzn.musze sie wiecej nakombinowac..napstrykac Tak czy inaczej da sie,ale jak mowie,akurat te zdjecia byly calkowicie z doskoku, bez mozliwosci korekty,trudno, next beda lepsze i tyle a chodzilo o ocene kroju sukienek itd itp :D ale spoko, matko w zyciu juz zdjec z doskoku nie wrzuce,bo masakra. Aukcji tez z doskoku niet..a tak lubie marketing und reklame psych/ Wiele w zyciu zdjec robilam i byly o niebo lepsze,aukcje rowniez, wiec juz prosze przestac mnie traktowac jak mala ciamajde.. otoz zdarza sie nawet najlepszym blad raz na moment :D aczkolwiek dzieki za uwagi skupmy sie na kieckach, nikt o cenach nie wspomnial - maja sens?

aa z reszta , jakby nie bylo, biorac pod uwage moja wiedze, to te aukcje jak ciamajdy, wiec luz :) Wiem,ze chcecie pomoc i jestem wdzieczna Wam bardzo za wszelkie rady wlasnie wymyslam nowe projekty,jakos tak lubię po nocach :)

Gość dfggsdhhf
ceny - sukienki tanie ALE ja bym nie kupila, ani za darmo nie wziela 1 i 4 - w miare ciekawy kroj, material do bani 2 i 3 - kroj, material do bani, wymiotny zestaw kolorow (cos a la balik w przedszkolu) Generalnie sukienki sprawiaja wrazenie czegos taniego, sztucznegom sa krzykliwe i w zlym guscie