Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdespeerowana

KREDYT--POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość zdespeerowana

Mam 20 lat i wybieram sie w przyszłym roku na studia.Chce wziasc kredyt studencki ale nie wiem czy go dostane..Osoby których dochód nie przekracza 2.5tyś moga ten kredyt otrzymać..Moi rodzice nie pracują ale mama ma rentę a tata emeryturę i nie wiem czy ich renta i emerytura bd brana pod uwagę wyliczając dochód rodziny.Proszę o pomoc!!!!

Chodzi dochod na osobe w rodzinie, jesli 3 osoby to dochod powinien byc mniejszy niz 7500zl (posilkujac sie Twoim przykladem). A kredyt studencki oczywiscie bierz, swietna sprawa.

Gość ja mam odwrotne zdanie
jak nie musisz to nie bierz, po co sie zadluzac niepotrzebnie?

Gość zdespeerowana
DeMorai dzięki za pomoc ale bardziej chodziło mi o to czy renta i emerytura to tez dochód rodziny?czy wlicza to jako dochód np z normalnej pracy? kredyt muszę wziasc nie mam innego wyjścia....inaczej nie bd studiować bo rodziców porostu na to nie stac:/

Gość mamusia synusiaaaaa
tez dochod :-) ja brałam kredyt studencki i pwoiem Ci ze poraża, na dzień dobry po studiach miałam obciążenie :-(

mamusia synusiaaaaa - jest (byl) dwuletni okres karencji. W okresie studiow i w okresie karencyjnym odsetki splaca panstwo, a Ty nic. Pozniej (po 2 latach od zakonczenia studiow) placisz polowe odsetek od bardzo niskiej kwoty bazowej zatem mozna brac w ciemno. ja mam odwrotne zdanie - akurat ten kredyt jest na tak dogodnych warunkach (panstwo ma udzial), ze oplaca sie brac nawet wowczas, gdy sie nie potrzebuje. Innej - tak dogodnej oferty - juz nikt po studiach nie otrzyma.

Gość zdespeerowana
kurde to nie wiem czy w końcu ten kredyt dostane...chyba całkowity dochód przekroczy 2.5tys...no ale o to to sie bd martwic dopiero w następnym roku;)tak czy inaczej kredyt muszę wziasc bo to jedyne słuszne rozwiązanie w tej sytuacji..wiem ze po studiach bd to mega obciążenie ale innego sposobu nie ma żebym studiowała.. mamusia synusiaaaaa a co studiowałaś jeśli można wiedzieć?czy kredyt pokrywał większość kosztów związanych ze studiami?;)