Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama daria

obudzic czy nie

Polecane posty

Gość mama daria

moje dziecko nie je juz 6 godz czy mam go obudzic, spi okolo 4 godz, ma niecale 3 miesiace

widocznie nie potrzebuje juz jesc,,,,jesli odczuwałoby głód obudziłoby sie, poza tym jesli przybiera prawidłowo na wadze nie budzi sie dziecko na jedzenie ( np o stałych porach co 3 godziny).

Ja nie wybudzałam już dziecka w tym wieku na karmienie, chyba że ma określoną porę kąpieli i spania nocnego niedługo i boisz się że nie zaśnie w nocy. Albo słabo przybiera i musisz karmić regularnie. Bez powodu chyba nie ma sensu.

Gość Franklinka z wawy
tak, tak małemu dziecku spada poziom cukru we kwi i dlatego może się samo nie budzić na jedzenie, powinnas budzić

jeszcze jedno, moja córcia no czasem je co 3 co 4 a w nocy co 5-6- lub 7 godzin.to zalezy gdy np sli w dzień lub w nocy jak twoja 6 godzin nie budze jej na jedzenie, ale po obudzeniu robie wiekszą porcje mleka o 20-30ml.

Gość mama daria
chodzi o to ze kapiemy o 20 lub po, boje sie ze nie bedzie chcial spac pozniej, po drugie jak obudze przed kompaniem to bedzie placz bo jesc sie bedzie chcialo, niegdy go nie wybudzalam, cala noc mi przesypia chodzi sapac miedzy 21-22 i spi do 6-7 dlatego pytam, jadl od wczoraj od 21 3 razy

Gość mama daria
a terazod 13,30 nic

jest 19.22 jesli nie obudzi sie do 20, oo obudz go- jesli spi dłuzej niz 6 godzin, potem po 20 mozesz po jedzeniu go kąpać.

Gość sikorinka
nie wiem ja swoje na śpiocha karmie od 1,5roku i mam wrażenie że tak juz będzie do 18stki

a co ile je i ile ml mu podajesz... no o 19.30 mija 6 godzin jak sie nie obudzi jak posałam do 20 a nawet wczesniej wybudzaj go pomału....bo to juz za długo ...powinien juz zjesc mleko

o albo na spiąco karm, tez tak podaje w nocy, dziecko wie o co chodzi i je bez problemu

Gość mama daria
w nocy go nie budze bo ladnie przybieral na wadze, podaje mu witaminy bo mial slaba morfologie, teraz nie wiem ja z waga , bo ze 2 tyg n e byl wazony, spi sobi eladnie tylko co jakis czas steka przez sen

Gość mama daria
przeciaga i znowu steka ale obudzic sie nie chce

Gość gość
Mój miał 2 miesiące a spał normalnie od 19 do 7 czasem 8 rano i nie jadł Mi lekarka powiedziała że nie trzeba wybudzać dziecko jak będzie głodne to się obudzi :)

Gość mama daria
no tak, w coy nie wybudzam, ale jest dzien o 13 nic nie jadl

Gość mama daria
ide budzic bo nic z tego nie bedzie a i mi zrobi sie jakis zstoj, patrze teraz a on wierci sie rekoma macha a oczy zamkniete ale bylo tak godz temu ale uspokoil sie i dalej spal

Gość Też mama
mama daria ja bym nie wybudzała... jak dobrze przybiera na wadze to niech sobie śpi. Kąpiel mu podaruj dzisiaj - zresztą na temat kapieli jest tyle teorii, jedni by kąpać dziennie inni, że nie trzeba. Ja osobiście kąpie córke ( też 3 miesiące ) dziennie, ale czasem też tak się zdarza że zaśnie głęboko wczesniej, wtedy jej daruję :) Pozdrawiam !

Owszem, trzeba wybudzać bo spada cukier, ale noworodka który ma malutką pojemność żołądka... Mój synek w tym wieku (ech, piękne czasy) spał w nocy jednym ciągiem nawet do 11 godz. i zdrowotnie (i wagowo) wszystko było świetnie.