Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra!!!>>

Nie wierze!!!!

Polecane posty

Gość A ja tesknie:(:(
oczywiście, że można zaskarżyć rodziców ojca dziecka lub rodzeństwo, tylko nie każdy o tym wie 🖐️

Gość zadna_wiedzy
rodzeństwo? chyba cie poppierdoliło! czyli jak mój brat zrobi bachora i nie będzie miał z czego płacic , to ja będę płacic za niego alimenty???!!!

Gość przelot_em
Co do rodzeństwa pewności nie mam, ale dziadków można pozwać o alimenty , na bank, jesli ojciec dziecka jest niewypłacalny, nieosiagalny.

Gość zadna_wiedzy
o rodzicach dziecioroba słyszałam, ale rodzeństwo to chyba napisało się niechcący podobno kiedyś cos było, że konkubina ojca ma płacić, ale nie wiem czy to przeszło. Chyab nie, bo żadna kobieta by się nie zainteresowała facetem z dzieckiem. Bo by musiała na nie robic :D świat jest pojebany...

Gość Run time1
Pod żadnym pozorem nie kasuj tych sms-ów. Gdy zacznie Ci grozić, zgłoś to na policję. Koniecznie! Mogę Ci z autopsji napisać, że będzie gorzej. Mój był miły na początku - dobrze się maskował, ale gdy sprawy stanęly na ostrzu noża pokazał na co go stać w identyczny sposób. Nie odpisuj i nie reaguj.

Gość zadna_wiedzy
a czego sie spodziewałaś po facecie po kryminale? Że wsadzili go tam niechcący, a tak naprawdę był niewinny? Każdy po wyjściu ma zwichrowany mózg. Przed też . Teraz będziesz to wiedzieć. Lepiej za późno niż wcale :P

Gość co za ciemnogróóóód
oczywiście, że o płacenie alimentów można pozwać ojca dziecka, rodziców ojca dziecka lub jego rodzeństwo - zaraz wam poszukam przepis na potwierdzenie 🖐️

Gość co za ciemnogróóóód
będę wklejać po kolei :::: Za uchylenie się od obowiązku alimentacyjnego można pociągnąć do odpowiedzialności karnej na podstawie art. 209 Kodeksu karnego.

Gość co za ciemnogróóóód
Przedmiotem świadczenia alimentacyjnego jest dostarczenie środków utrzymania, a w razie potrzeby również środków wychowania. Mogą to być świadczenia w formie pieniężnej lub w formie świadczeń osobistych. Obowiązek alimentacyjny obciąża krewnych w linii prostej, a więc osoby, z których jedna pochodzi od drugiej (wnuki, dzieci, czyli zstępnych oraz rodziców, dziadków, czyli wstępnych) i rodzeństwo, czyli osoby, które mają chociaż jednego wspólnego przodka.

Gość co za ciemnogróóóód
Art. 128. KA Obowiązek dostarczania środków utrzymania, a w miarę potrzeby także środków wychowania (obowiązek alimentacyjny) obciąża krewnych w linii prostej oraz rodzeństwo.

Gość co za ciemnogróóóód
przepraszam oczywiście miałbyć KR (kodes Rodzinny) art.128 KR

Jestem matka pięcioletniej córki. Pozwalam męża o alimenty sąd przysadzil mi 500 złotych. Realia są takie ze mąż były już nie wypłacał pieniędzy poszłam do komornika da sądu też. Zaskarzylam byłych teściów bo rodzeństwa nie mozna co za bzdury wypisujecie. Sąd kazał mi udowodnić ze dziadkowie to biologicznie dziadkowie mojej córki. Paranoja. Okazało się ze tesciowie na emerytuze są i sąd nie może zabrać im środków do życia bo mieli min krajowe na osobe.

Gość czaczx
Zatrzymaj te SMSy - będą dowodem w Sądzie. Idź i już działaj! Idź do sądu, pozwij go o alimenty dla dziecka. I nie daj się zastraszyć jakiemuś prymitywowi!

Gość co za ciemnogróóóód
Art. 141. 1. Ojciec nie będący mężem matki obowiązany jest przyczynić się w rozmiarze odpowiadającym okolicznościom do pokrycia wydatków związanych z ciążą i porodem oraz kosztów trzymiesięcznego utrzymania matki w okresie porodu. Z ważnych powodów matka może żądać udziału ojca w kosztach swego utrzymania przez czas dłuższy niż trzy miesiące. Jeżeli wskutek ciąży lub porodu matka poniosła inne konieczne wydatki albo szczególne straty majątkowe, może ona żądać, ażeby ojciec pokrył odpowiednią część tych wydatków lub strat. Roszczenia powyższe przysługują matce także w wypadku, gdy dziecko urodziło się nieżywe.

Po za tym bank alimentacyjny odmówił mi wypłaty alimentów bo moje min na osobę przekroczyło o 5 zł od tego co powinno być żeby dostać. Więc żałuję ze mąż mi nie wypłaca nawet tych 300 zł co tobie mąż daje. Niestety ale nie wszystko da się zrobić. A po za tym pamiętaj ze alimenty to tylko połowa męża druga masz zarobić na dziecko ty.

Gość co za ciemnogróóóód
TeMałeZiemniaczki - zmień prawnika 🖐️

Po za tym bank alimentacyjny odmówił mi wypłaty alimentów bo moje min na osobę przekroczyło o 5 zł od tego co powinno być żeby dostać. Więc żałuję ze mąż mi nie wypłaca nawet tych 300 zł co tobie mąż daje. Niestety ale nie wszystko da się zrobić. A po za tym pamiętaj ze alimenty to tylko połowa męża druga masz zarobić na dziecko ty.

Gość zadna_wiedzy
coś autorka zamilkła. Wstydzi się, że dała sobie zrobić dziecko kryminałkowi, albo skończyły jej sie pomysły na ciągnięcie wymyślonego tematu

Jasne bo to myślisz prawnik za 10 zł pracuje. Nie osmieszaj się człowieku. W twarz mi prokurator powiedział ze rodzeństwa zaskarżyć nie mozna . Może jeszcze ciotkę i sąsiada spróbuje.

nie płace, idę do pierdla, a płaci moja rodzina? No polandia przerasta samą siebie.

Gość isiepotwierdzilo
Ale oczywiscie wiekszosc idiotek nadal bedzie pisac ze kazdy w pierdlu za niewinnosc siedzi... haha, chciala badboya to ma, nie rozumiem w czym problem?

Gość co za ciemnogróóóód
masz... podję jej kodeks na tacy z artykułami a ta pisze, że nie można skarżyć rodzeństwa :O:O:O szkoda dziecko, bo matka nie potrafi walczyć dla niej 🖐️

Gość co za ciemnogróóóód
jaki bank alimentacyjny? chyba fundusz alimentacyjny? który wypłaca niezależnie od wysokości dochodów. Dochody bierze się pod uwagę przy pomocy społecznej lub świadczeniach rodzinnych.

Gość 42752
Obowiązek alimentacyjny może wynikać z: pokrewieństwa powinowactwa małżeństwa Obowiązek alimentacyjny obciąża zstępnych (dzieci, wnuki) przed wstępnymi (rodzicami, dziadkami), a wstępnych przed rodzeństwem; a równocześnie krewnych bliższych stopniem przed dalszymi. Krewnych w tym samym stopniu obciąża obowiązek alimentacyjny w częściach odpowiadających ich możliwościom zarobkowym i majątkowym. Krewni z linii prostej (tj. rodzice, dziadkowie, dzieci) oraz rodzeństwo zobowiązani są do wzajemnej alimentacji, jeżeli osoba do tego uprawniona znajduje się w potrzebie. Zakres tego obowiązku kształtuje się różnie i obejmuje on środki niezbędne do zaspokojenia usprawiedliwionych potrzeb życiowych (w przypadku dziecka także środków wychowania i wykształcenia). Przy ustalaniu zakresu alimentów należy brać pod uwagę zarówno potrzeby uprawnionego (np. dziecka), jak i możliwości zobowiązanego (np. ojca).

Gość Killerus
A ja myślę że każda która posądza bogu ducha winnych krewnych o alimenty jest zwykłą szmata! I to zapewne takie ścierwo spowodowało rozpad małżeństwa! Kurwa ze wstydu bym się spalił gdybym miał iść do jakichś biednych dziadkow którym ledwo na leki z renty starczy i rościć sobie od nich kasę bo ich wnuś zachował się nieodpowiedzialnie!! Tak samo jacykolwiek krewni w linii prostej czy krzywej czy chuj wie jakiej. Kurwa jakby mi jakaś szmata przyszła że jej się coś ode mnie należy za kogoś czyny to wypierdoliłbym na zbity ryj a jeśli chciałaby mnie straszyć sądem to prędzej pójdę siedzieć niż takiej kurwie dam chociaż grosz!!

Gość Honorataaaaaa
A jak to jest w małzenstwie? jesli ojciec ma dziecko z poprzedniego zwiazku nie malzenskiego. Małzonke tez obowiazuja alimenty w razie czego? bo to troche dziwne wszystko

Gość LNA 177
Współżycie przedmałżeńskie nie dlatego jest grzechem, ponieważ Bóg jest złośliwy i odmawia każdej przyjemności człowiekowi, ale dlatego jest grzechem, ponieważ przynosi fatalne skutki w przyszłości. Nawet na miłości można się zawieść, ale na Bogu nie! Tysiące młodych kobiet pochyliło się w życiu z powodu : porzucenia przez męża, zdrady małżeńskiej, agresji małżonka.. pogardy i bestialstwa. Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów przede Mną! Kiedy ktoś słucha tego przykazania myśli sobie :zapewne: „Przecież wierzę w Boga, o co chodzi? Nie jestem szintoistą ani buddystą, ani ateistą? Tymczasem „bogiem dla niego może być uczucie miłości, stan zakochania się, ubóstwienie partnerki czy partnera. Owszem trzeba kochać, ale miłość nie jest bogiem! Kiedy ludzie się kochają, uchylają się od czystości, mówiąc: „My się kochamy, nie uważamy tego za grzech! Jeśli nie uważają współżycia za grzech, to znaczy, że lepiej :że lepiej niż Bóg wiedzą, co jest dla nich dobre, a co złe... już skądś to znamy Słychać tu echo szeptu węża z raju! Jeśli Bóg się pomylił, zakazując współżycia ludziom, którzy nie są małżonkami, a ludzie wiedzą lepiej, co im wolno a co nie, to Bóg już nie jest Bogiem. Bóg, który się myli, nie jest Bogiem! W tym momencie dwoje młodych Europejczyków o subnordyckich kształtach staje się bogami, ponieważ mówią: „Boże nie masz racji my lepiej wiemy, co jest dla nas dobre! Ty mówisz: „nie cudzołóż! My mówimy: „Kochamy się! pomyliłeś się, a my mamy rację. Skoro się pomyliłeś, to nie Ty jesteś Bogiem, tylko nasza miłość, która nas zbliża! W tym momencie dokonuje się me tyle złamanie szóstego :przykazania, ale pierwszego, którego przekroczenie eksploduje nieszczęściami. Ileż razy pytałem młodych kobiet, które płacząc mówiły mi: „Mąż mnie zdradził, bije mnie, odtrącił mnie; mówi mi, że czuje do mnie wstręt... „Czy współżyliście prze ślubem? Zawsze w takich okolicznościach jest to samo. Zawsze jest tak, że były grzechy przeciwko czystości. Często niewyznawane przy spowiedzi, przyjmowane świętokradcze Komunie święte. Czyste ubrania na kobiercu weselnym nierzadko ukrywają brudne sumienia. Często nie odczuwają najmniejszego żalu za grzechy współżycia przedmałżeńskiego. Pokuta nie da się odtrącić, wraca zawsze jako pokuta:. odtrącenia. Nigdy nie pozostaje to bez skutków. Grzech przynosi przekleństwo: miłość staje się nienawiścią; pożądanie przeradza ::się w odrazę; bliskość w odrzucenie. Nienasycona seksualno. nigdy nieposkramiana, szuka nowych obiektów konsumpcji. Po kilku latach wykrzywione, młode żony, porzucone przez: mężów, stają w świątyni w pochylonych postawach i nie wiedzą nawet, co się stało w ich życiu. Świątynie nie zawsze są miejscem nauczania, wcale nie rzadko to miejsca ogłoszeń i cenników. Stojąc więc w tłum ranią dalej swoje serca, nienawidząc się za to, że ich mężowie ich nienawidzą. Wydaje się, że ranę można uleczyć jeszcze jednym bólem, ale ranę serca można uleczyć tylko chwałą oddana Bogu. Tak też Biblia nazywa skruszone wyznawanie grzechów W księdze Jozuego jest mowa o zdobyciu Jerycha (zob. Jc: 6, 1-27). Wszystkie przedmioty, które zdobyto w tym mieście, było obłożone klątwą (HEREM). Wszystkie należały do Boga. By poświęcone. Wśród zdobywców znalazł się jednak ktoś, kto nie potrafił się powstrzymać przed chciwością po swojemu zinterpretował przykazanie Boga, ukrył swój grzech. Akan ukradł i ukrył w swym namiocie płaszcz z Szinerau, złotą sztabki i dwieście syklów srebra. W czasie następnego zbrojnego starcia Izrael poniósł klęskę niepowodzenie! Jozue nakazał badanie i w czasie losowego poszukiwania . Bóg wskazał na Akana, który popełnił świętokradztwo. W decydującym momencie Jozue powiedział do Akana:Synu oddaj chwałę Bogu! co miało znaczenie: „Przyznaj się do grzechu!. Wyznanie grzechu jest chwałą oddawaną bogu . Świętokradztwo zatajenie grzechu przynosi w życiu niepowodzenia, klęski. Bitwa Izraela, która była totalną klęską, miał miejsce w miejscowości Aj, którą tłumaczy się „Ruina. Życie st zrujnowane, kiedy jest zbudowane na świętokradztwie. Z przerażeniem patrzę na tych, którzy z uśmiechem podchodzą do ołtarza i czuję, że nie wyznali swojego grzechu, .ukryli go. Wiem, że za trzy, cztery lata będą płakać z powodu ruiny małżeństwa! Może uratowałoby ich wyznanie grzechu chwała oddana Bogu, ale dla milionów ludzi Bóg jest tylko bozią, natomiast ich grzeszna miłość jest bogiem. Są chciwi przyjemność i ukrywają swoje czyny pod teorią o tym, że uczucie miłości zwalnia ich z posłuszeństwa Bogu. Chwała oddana Bogu może wyprostować wszystko ponieważ odrzuca „bozię i odrzuca ubóstwiane uczucie do człowieka. Biblia mówi, że kobieta zaraz po wyprostowaniu się .chwaliła Boga! Chwała jest najważniejsza w naszym uzdrowień. Chwała oddawana Bogu nie tylko prostuje nasze serce, ale ż broni przed ponownym wykrzywieniem. W języku greckim zaskoczonykreślenie „znowu się wyprostować (zob. Fibr 12, 12), ma również znaczenie „odbudować ANORTHOO. Takie znaczenie ma to słowo w Dz 5, 16! Biblia daje liczne przykłady tego, że oddawanie chwały bogu jest skuteczną modlitwą, przynoszącą cudowne zmiany naszym życiu, broniącą nas przed złymi duchami, ale co najważniejsze, zwraca nam utraconą bliskość Boga. W tej samej Księdze Jozuego, w miejscu opisującym oblężenie Jerycha, czytamy, że Bóg nakazał Izraelitom przez siedem dni obchodzić twierdzę i jedynie trąbić w rogi baranie szofarim!

Gość onawi
co takiego mu zrobilas ze takie bzdury wypisuje......nie wierze ze tak sobie pisze bluzgi zeby pisac

Gość nic nowego autorko taki
sms to nic nowego... ale nikt Ci faceta nie wybierał.

Gość alkohohlik
lna 177 nie za wcześnie zacząłeś szampana?