Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rolimka

wynik hcg a testy ciążowe

Polecane posty

Gość Rolimka

mój wynik hcg to 19.52 co wsazuje na ciąże a jednak testy ciązowe dają wynik negatywny czy coś jest nie tak?

Gość a na który to tydzień
ciąży wskazuje ten wynik?

Gość to tylko cala ja
jezeli to bardzo wczesna ciaza to hcg pokaze pozytywny wynik a test nie.... jeszcze

to ja rolimka, ginekolog z badania ręcznego stwierdził ze macica jest niezmieniona ale przypuszcza ze to trzeci tydzien w sumie juz czwarty bo na wizycie byłam miesiąc temu

Gość no no no ;>
Jak na wizycie byłas miesiąc temu i mówił,ze to trzeci tydzien,to teraz jest już siódmy,a nie czwarty :-0 Ty liczyć nie umiesz??

ale czytałam ze w bardzo wczesnej ciązy hcg bardzo szybko wzrasta w ciągu 48 godzin minimum o 66 procent a w ciągu 72 o 114 więc powinnam jiż mięc hcg ponad 40 a testy wykrywaja hcg od 25 więc wynik testu powinien być pozytywny...

to ja rolimka, ginekolog z badania ręcznego stwierdził ze macica jest niezmieniona ale przypuszcza ze to trzeci tydzien w sumie juz czwarty bo na wizycie byłam miesiąc temu

a czy test moze wykazac ze ciazy nie ma jak kobieta jest juz np w trzecim miesiacu? pytam bo mi sie okres jakos szwankuje od sierpnia we wrzesniu dostalam ale jakos tak delikatnie w pazdziernikiu 1dniowe plamienie delikatnie wieczorem czy test moze w takim razie byc negatywny? bo juz zaczynam wariowac :(

Gość no no no ;>
Ok,niech będzie ;]

w mojej pierwszej cązy test wykazał wynik pozytywny juz w trzecim tygodniu więc twoj test raczej się nie myli dla pewności zrób jeszcze raz z porannego moczu a najlepiej idź do lekarza a czy ktos moze mi coś powiedzięc o tym hcg i dlaczego testy są negatywne?

wlasnie do lekarza dopiero 15listopada ide moglabym isc prywatnie ale szkoda mi 150zl wyrzucic, a taniej u mnie nie ma :( wiec musze czekac ale skoro mowisz ze test sie nie moze mylic, a po kazdym dniu spodziewanego okresu robilam gdzies ok 4, znaczy w przeciagu tygodnia czyli lacznie juz od wrzesnia zrobilam z 10, bo znowu jest 8listopad. a powinnam dostac okres w pierwszych dniach miesiaca ;)

to pewnie nie jest ciąza poza tym w trzecim mięsiącu zauważyłabyś inne objawy chocią na 1000 będziesz pewna po wizycie jednak niemózliwe żeby testy się myliły

czuje ze mam brzuch twardy,bardzo twardy ja nie mam plaskiego brzucha i on nigdy nie byl twardy, jedynie jak go napinalam a teraz czuje faktycznie jest twardszy ale ja robilam dukana, wiec moze to tez przez to no nic dziekuje za pocieszenie :)

Gość niuniek12345
ile jeszcze takich samych wątków założysz ?!? :/

z testami domowymi roznie bywa. Ja mialam bete 134, a test domowy pokazal cien, cienia drugiej kreski. mam tez kolezanke, ktora zrobila 11 testow, wszystkie negatywne, a jak poszla do lekarza okazalo sie, ze jest w 7 tyg ciazy.

agnieszka ja mam podobna sytuacje, od sierpnia nie mam okresu :/ zrobilam 4 testy, ostatni w ta sobote i wszystkie negatywne. Do lekarza tez ide 15 listopada. mam nadzieje, ze to nic zlego, mi to chyba po ciazy organizm zwariowal :/

Gość terolop
a kiedy dokłanie robiłaś ten test, bo jak tego samego dnia co B HCG albo trochę wcześniej niż ona, to test poprostu nie wyłapał hormonu, bo jego poziom był jeszcze za niski...powtórz test dziś...

ja mialam tak ze zawsze na poczatku miesiaca dostawalam ok 1 czy 2.dnia miesiaca w sierpniu dostalam 7. i byl normalny okres pozniej dostalam 10wrzesnia ibyl tez normalny pozniej juz dostalam 22.pazdziernika ale wieczorem delikatne plamienie, doslownie 2cm na 2cm plamka no i teraz jest 8listopada a ja dalej czekam ;) mam nadzieje ze to nie ciaza ale nie widzi mi sie brac zadnych tabletek na wywolanie okresu :o

agnieszka no to troche inna sytuacja, bo ja nie mam okresu od 25 sierpnia, nie mam tez zadnych plamien, a testy ciagle wychodza negatywne :/

no tego sie tez obawiam... jak zawsze naczytalam sie glupot na necie... a ciaza mi nie straszna ;) gorzej, ze jak o niej nie wiem, to nie dbam o nia tak jak powinnam :/

hcg miałam robione tydzień temu dzisiaj robiłam test i wynik negatywny za pierwszym razem jak byłam w ciązy druga kreska też była ledwie dostrzegalna kurde to nie może być znowu ciąża........... ale pewnie jest

polinka no niestety krotko po porodzie najlatwiej zajsc w druga ciaze... najlepiej jak znowu pojdziesz na wizyte u lekarza i on juz powinien rozwiac Twoje obawy.