Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani MMMMMMMMMMMMMMM

168 cm i 70 kg. Cel: 15 kilo mniej. Jak to osiągnąć??

Polecane posty

Mam 20 lat. Mam 168 cm i waze ok 70kg. Bardzo chcialabym wazyc ok 55kg. Kmpletnie nie wiem jak sie do tego zabrać. Nie wiem jaka diete stosowac. Nie wiem do kogo się zglosic z poradą. Mam nadzieje ze na tym forum dostane jakies wypowiedzi. Moim celem jest dieta szybka ale przede wszystkim skuteczna, bez efektu jojo. Chciabym do konca roku zyskac ten efekt.

Gość 168 71
zacznij od przejścia na forum o dietach

załorzyłam topik tez na forum o dietach, ale tam jest slaba frekfencja:(( niestety. Mam zaufanie tylko do tego forum, gdyz jestescie niezawodne;p ;))

Gość Ukhmyyyy
Ja mam identyś, wzrost i waga:) do jak w mordę strzelił:) Z tym, że ja już stara jestem, mam 34 wiosenki na karku i dwójkę dzieciaków na dorobku, a moje nadprogramowe kg to z wielu powodów: siedząca od 15 lat praca, odkąd dzieci są brak innej formy aktywności fizycznej niż latanie po chacie, sprzatanie, prasowanie, zabawy z nimi. Brak mi takiego wysiłku, który spalałby kalorie skutecznie, niemniej nie takie to proste, bo mam zwyrodnienia kręgosłupa i dupa - niektóre ćwiczenia zbyt mocno obciążają go, wyciąganie, rozciąganie - to nie odchudza:-o inne szybko powodują ból. I tak mam już 10 kg za sobą, po zmodyfikowanym dukanie, dobrze zniosłam pół roku diety i póki co - waga utrzymuje się a jem w miarę normalnie, zostawiłam tylko niektóre z zasad dukana (nie jem chleba, ziemniaków malusio, to samo ryżu). Chciałabym drugie 10 kg i byłabym zadowolona, nie marzę o 55 kg.

Gość Siedem łez
Rada prosta : mniej żrec, więcej się ruszac ;-) A tak na serio: ja do wagi sprzed ciąży wróciłam dzięki temu że przestałam jeśc słodycze i ograniczyłam kolacje ( na począdku jadłam mniejsze porcje a teraz wcale). Moim problemem był spory brzuch. W sierpniu zaczęłam cwiczyc 8 min abs (6 dni w tygodniu)- fajny program bo łatwiej cwiczyc codziennie po 8 minut niż 2-3 razy w tygodniu po 1 godz... Efekt? Po porodzie ważyłam ok. 78kg. Teraz - 62 kg ;-) A odkąd dodatkowo zaczęłam cwiczyc to po raz pierwszy w życiu mam płaski brzuch i wcięcie w talii! Powodzenia!