Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość lati

czy fasole trzeba moczyć 12 godzin?

Polecane posty

Gość lati

co bedzie jak pomocze godzinke lub dwie, nie ugotuje sie? mam dzisiaj ochote na fasolke po bretonsku, a nigdy nie robilam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upapa.
ugotuje sie ,ale wtedy bedziesz musiala gotowac ja 12 godzin :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
minimum 4 godziny moczenia,taka mniejsza bo Jaś zdecydowanie wiecej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mala lulu
nny sposób to moczenie ziaren fasoli znacznie krótsze, w podwyższonej temperaturze. W temp. 60 stopni zmięknie w ciągu godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poma rańcza
zawsze możesz kupić w puszce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarlinka811
tak tak, jak masz zamiar gotować ja z fasoli z puszki, to lepiej kup gotową w słoiku lub mrożoną. doprawisz po swojemu i bedzie ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nanaaja
sarlinka -- a robilas taka z puszki? Przeciez jest zdrowsza niz juz gotowa,z jakims wstretnym sosem :-/ Mam fajny przepis gdzies,zaraz poszukam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lati
zalalam wrzatkiem i moczylam dwie godziny, gotowalam 30 min i jest miekka;) mialam 30 dag jasia i 70 dag drobniejszej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolebga
Ja nie moczę, bo zawsze zapominam i też jest pyszna, może gotuje się troszkę dłużej, ale na pewno nie 12 godzin, jak tu jakaś"kucharka " napisała, po prostu troszkę dłużej może z pół godzinki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolebga
dodaję jeszcze szczyptę sody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość morfeusz1
Ja nie zawsze mocze i zawsze jest miękka ,wystarczy zalać ją gorącą wodą i zostawić na godz. po godzinie wypłukać zimną woda i gotować, ja gotuje 2 godz.i jest ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość morfeusz1
około 2 godzin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To chyba nie chodzibo to ile bedzie siegotowala tylko o to aby pozbyc sie gazow... tak slyszalam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość RebSism

Online Pharmacy Baku Cialis Interazioni Farmaci buy Female Viagra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli fasoli się nie namoczy, to potem gotuję się ją kilka godzin. Już lepiej z puszki ugotować fasolkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×