madzia240613 0 Napisano Listopad 8, 2011 Witam. Czy tabletkę wczesnoporonną można zażyć gdy ma się nadciśnienie tętnicze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć? Będę wdzięczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adalis86 0 Napisano Listopad 9, 2011 Nie ma czgoś takiego jak tabletka wczesnioporonna Przynajmniej nie legalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adalis86 0 Napisano Listopad 9, 2011 Przy nadciśnieniu tętniczym zażywanie jakichkolwiek leków musisz konsultowć z lekarzem bo może się to dla ciebie zle skonczyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 dzwoniłam do lekarza ale tylko gdy usłyszał o tej tabletce od razu bez dalszej rozmowy powiedział NIE bardzo wyraźnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adalis86 0 Napisano Listopad 9, 2011 Tabletki podawane po stosunku nie powodują poronienia tylko zapobiegaja implantacji zapłodnionej komórki Chyba ze masz na myśli tabletkę na aborcję farmakologiczną Ja bym uwazala na Twoim miejscu jesli masz zdiagnozowane nadciśnienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adalis86 0 Napisano Listopad 9, 2011 No to skoro powiedział nie to chyba wiesz ze nie mozesz jej brac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Miałam na myśli tą która zapobiega implantacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabeelka 0 Napisano Listopad 9, 2011 A lekarz, który wypisywał Ci receptę na te tabletki nie powiedział Ci? Powinnaś jego o to zapytać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Tak wiem, temat założyłam wczoraj i nie wiedziałam co mam zrobić. Chciałam się dowiedzieć o jakiś ewentualnych skutkach ubocznych w moim przypadku. Ale teraz już ustaliliśmy z moim narzeczonym że nie wezmę tej tabletki i jeżeli będę w ciąży to po prostu los chciał zesłać na nas takie szczęście :) Dodam że byłam 4 dni po okresie a cykl mam mniej więcej co 32 dni. Więc jak myślicie? Całkiem prawdopodobne że będę w ciąży prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabeelka 0 Napisano Listopad 9, 2011 A masz ulotkę? Przeczytaj to, co jest na ulotce napisane> Jeśli nie ma tam nic na ten temat, zapytaj lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabeelka 0 Napisano Listopad 9, 2011 poczekaj jeszcze trochę i zrób test ciążowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Nie dostałam recepty właśnie dlatego, chciałam załatwiać u innego lekarza nie przyznając się że mam nadciśnienie ale gdy nerwy już opadły stwierdziłam, że jej nie wezmę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Tak właśnie zrobię bo od potencjalnego zapłodnienia doszło niespełna 50h . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 miałam napisać 60 h Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabeelka 0 Napisano Listopad 9, 2011 różnie może być raczej nie ale u każdej kobiety inaczej to może być kup test odczekaj tydzień i przekonaj się jeśli chcecie być razem, planujecie wspólną przyszłość, chcecie dziecka to może tak właśnie miało być ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adalis86 0 Napisano Listopad 9, 2011 Wydaje mi się że do zapłodnienia nie doszło:) I fajnie, że jednak bierzesz odpowiedzialność za siebie i dziecko:)No i facet odpowiedzialny:) Moim zdaniem nie bedziesz w ciazy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Jesteśmy razem już ponad 6 lat :) chcemy spędzić ze sobą resztę życia ale szczerze to dzidzi jeszcze nie planowaliśmy, ale jeżeli będzie to świat się nie zawali :) ponoć to błogosławieństwo :) boję się, że się, że jeżeli nie będę w ciąży to się zawiodę już teraz hehe. Jednak teraz jak o tym myślę to uśmiech pojawia się na mojej twarzy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 haha jak ja to napisałam ;| wybaczcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabeelka 0 Napisano Listopad 9, 2011 nie da się wszystkiego w życiu zaplanować czasem to życie decyduje za nas jeśli będziesz w ciąży, ciesz się, że los zgotował Wam taką miłą niespodziankę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 No właśnie z moich wyliczeń nie powinnam zajść, ale mam od paru miesięcy strasznie rozregulowany ten okres ;/ raz jest 35dni, raz 32, innym razem 30 a w październiku okres spóźnił mi się 3tygodnie ;/ i dlatego myślę, że będę w ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Może właśnie los chce żebyśmy w końcu jakiś krok do przodu zrobili ;D bo może żadne z nas się nie może przemóc, nie ma na to czasu tak na prawdę a los chce zrobić to za nas ;D i super ja się cieszę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adalis86 0 Napisano Listopad 9, 2011 :)Dzidzia to fajan sprawa My z mężem nie planowaliśmy dziecka Rok po ślubie okazało się jednak że jestem w ciazy:)Najpierw byla troche niepewna calej sytuacji ale teraz wiem ze super sie stalo :) Mój syn jest cudowny:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Dlatego właśnie się nie załamuje :) bo mam pewność, że facet z którym jestem nigdy mnie nie zostawi i będzie wspaniałym mężem i 'tatusiem' :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oj, albo będziesz, albo nie, Napisano Listopad 9, 2011 50/50...Tak naprawdę, zapłodnienie wcale nie jest takie hop-siup! -Raz do środka i już! Ja z moim ex, kiedy już się zdecydowaliśmy na dziecko, cały rok się staraliśmy, tak więc...Nie myśl o tym tyle. Ciesz się, że w razie czego, to masz oparcie i nie zostaniesz z tym sama. W każdym razie, życzę wszystkiego naj i wszystkiego po Twojej myśli:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzia...nigdy nie mów nigdy Napisano Listopad 9, 2011 :P:P:P P.S. Escapelle to nie jest tabletka wczesnoporonna, wbijcie to sobie w końcu do głowy!:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 No właśnie słyszałam, że kobiety tak długo się starają i w sumie dlaczego akurat ja za pierwszym razem mogłabym od razu zajść .. lepiej się już nie nakręcam bo później się zawiodę. Poczekamy zobaczymy i jak coś to dam Wam znać ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Ok to już sobie wybiłam z głowy hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirabeelka 0 Napisano Listopad 9, 2011 no to daj znać ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzia240613 0 Napisano Listopad 9, 2011 Dam znać na pewno :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach