Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarnajjjjj21

czy stososowac alantan na odparzona pupe?

Polecane posty

Gość sarnajjjjj21

corka ma bardzo odparzaona pupe, stosowalam juz chyba wszystkiego. sudocrem pomogl przez pare dni, ale od wczoraj znow wyglada jak ogien :( co robic?

Gość michaelina
Zostaw w cholerę te wszystkie maści. Mąka ziemniaczana. Co godzinkę ja zasypuj. Nie żałuj tej mąki. A wieczorem do wody dosyp trochę mąki i wykąp ją w tym krochmalu. Jutro będzie GIGANTYCZNA różnica. Syna katowałam maściami z różnymi skutkami. Córkę mąką i zawsze po kilku godzinach już była poprawa.

a czy używasz chusteczek wilgotnych czy myjesz pod wodą pupę???

Gość Tummy-Tub.pl
Warto także zaopatrzyć się w specjalne wiaderko do kąpieli dzieci,to bardzo praktyczne,znajdziecie je na stronie www.Tummy-Tub.pl

Gość sarnajjjjj21
myje wata i woda

Gość Tummy-Tub
Ja na odparzenia polecam maść robioną na receptę, którą przepisuje lekarz. Najlepiej zgłosić się do swojego pediatry i poprosić o taką maść. Kosztuje ona ok. 5zł, a jest bardzo dobra.

Gość ja uzywalam...
masc bephanten-ale masc bo jest i krem.sudocrem tylko bardziej podraznil.do tego wietrzylam pupe dziecku,kilka razy dziennie po ok.10 min.niektore dzieci masci z lanolina uczulaja.a po umyciu pupy dziecka trzeba wytrzep pupe i dopiero krem,bo inaczej tylko pogarszasz sprawe.ja poszlabym do pedoatry jak pupa jest bardzo czerwona,bo mozliwe ze bedzie potrzebna masc z antybiotykiem.

Gość Stalowa Magnolia 85
nam lekarz polecil Alantan (ten gesty, jest ten alantan plus) i bardzo pomogl. Niestety nie przepisal nam tej masci robionej w aptece, a podobno jest super na odparzenia

Gość trele morele30
Zgadzam sie ze maka ziemniaczana jest najlepsza. Nie ma sensu wywalac kase na jakies apteczne specyfiki jak mozna poratowac sie czyms tanim i sprawdzonym. Moja corka tez miala odparzenia. Czego ja nie stosowalam... I nic. Dopiero kartoflanka mnie uratowala.

Gość popieram mąkę
ziemniaczaną maści wszelkiego rodzaju zatykają pory skóry gdyż z reguły są tłuste skóra nie oddycha to jak ma się goić?