Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justkakapustkaaa

na czym polega snorkeling? czy nie umiejacy dobrze plywac da rade?

Polecane posty

Gość justkakapustkaaa

jw

Gość justkakapustkaaa
to chyba to nurkowanie z rurka? ale pod nami wiekie glebokosci... czy mozna na kark zalozyc taka poduszke podtrzymujaca czy cos innego?? poduszki na ramiona?? pomozcie

Gość kupppp
zalozyłam kiedyś podobny topik. Ale chodziło mi o nurkowanie, bo mój TŻ chce bym poszła z nim na kurs nurkowania a ja nie umien pływać, boje się wody - coś tam popłynę ale muszę mieć dno :D I się nie doczekałam odpowiedzi. Też jestem ciekawa czy trzeba dobrz pływać??

Gość justkakapustkaaa
podnosze w takim razie :)

Gość dominika_d
ja bylam w tajlandii i malezji na snorkelingu, umialam wtedy bardzo slabo plywac- ale sie nie topilam- na zasolonej wodzie sie po prostu kladziesz i delikatnie plyniesz. najgorszy jest skok do wody- bo snorkeling odbywa sie na sporych glebokosciach, wiec trzeba z łódki skoczyc do wody. No i najgorsze uczucie jak zanurzysz glowe i zobaczysz ile metrów pod toba jest wodnego swiata to zeby nie spanikowac i nie zaczac sie topic. ale poza tym luz. moze takie rekawki dmuchane jak dla dzieci? chodzi o to zebys miala zanurzona glowe, wiec zeby cie nie wypychalo nad wode, bo wtedy nici z nurkowania

Gość justkakapustkaaa
no wlasnie dsaatego pytam czy takie rekawki sa do przejscia w tym wypadku bo mnie zawsze znosi na dno ehhh

Gość dominika_d
najlepiej to sie plasko polozyc na brzuchu, delikatnie oddychac, wyciszyc sie i powolutki sobie płynąć żabką i cieszyc sie pieknościami pod wodą. w jakim kraju bedziesz snorklingowała? :)

Gość dominika_d
z tego co pamietam u nas ludzie wskakiwali tez w kamizelkach ratunkowych - i snorklingowali- kladli sie i sie dalo- to chyba wygodniejsze nic rekawki bo te rekawki beda wypychaly ramiona do gory a glowe bedziesz musiala miec pod wodą, wiec moze cie zaczac szybko szyja boleć :O

Gość justkakapustkaaa
no kamizelka tez dbry pomysł :) tylko czy kupie ja na miejscu? ja skromniej w Egipcie niestety moze w przyszlym roku jakas Tajlandia hhe

Gość onamela09
zgadzam sie,ja plywalam pierwszy raz w kamizelce i bylo swietnie, i okazalo sie ze dobtze ze mam ta kazimlke bo mnie skurcz wzial na glebinie: ( ale widoki pod cudowne !!jezowce rafa ryby wszystko na wyciagniecie reki,super! dodam ze plywalam w egipcie

Gość onamela09
zerknij na youtube tam mnostwo filmikow ze snurkowania

Gość kupppp
i nie balyscie się się??? Ja to się boje tych ryb, tego wszystkiego tam pod wodą. Dziwna jestem wiem, ale mnie obrzydzają te ryby - a jakby jakaś mnie dotknęła to bym zeszła na zawał tam. Ale moj nalega, bo on uwielbia wodę itp. Wiem, że świat podwodny jest piękny ale chyba tylko jak na yutubie oglądam.

Gość justkakapustkaaa
onamea dzieki a skad wzials ta kamizelke :)

Gość justkakapustkaaa
czy kupie jana miejscu czy musze stad zabrac?

Gość justkakapustkaaa
podnsze zapytanie

Gość madrakamilka
Kamilzelki daja jesli potrzebujesz. Sa zawsze na lodkach. Swietne przezycie. Trzeba tylko nauczyc sie oddychania przez usta co w pierwszej chwili jest dosc niekomfortowe jak sie ma glowe pod woda.

Gość justkakapustkaaa
to swietnie dziekuje :) skorzystam z kamizelki huraaa :):):)