Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yurgi

Zaburzenia hormonalne

Polecane posty

Gość Yurgi

Cześć chcialem na poczatku przyblizyc moj problem. Otóz mam dziewczyne mamy po 18 lat i ona nie ma okresu od wieku 14 lat(*4 lata) a my regularnie uprawiamy seks od miesiaca...chcialem zapytac czy podczas zaburzen hormonalnych jest mozliwe zajscie w ciaze? wedlug mnie to raczej nie mozliwe gdyz caly proces jest zatrzymany i nie powinno dojsc do niczego ale nie jestem ekspertem i nie znam sie za dobrze dlatego chcialem zapytac was tym bardziej ze od 5 dni skarzy mi sie na bol brzucha i piersi,mowi tez ze ostatnio czesto chodzi sikac.... jak myslicie to moze byc ciaza? prosze o odpowiedz i o pomoc; (

Gość Yurgi
Naprawde nikt sie na tym nie zna?... prosze pomóżcie bo naprawde jestem na skraju zalamania nerwowego ; \

Gość no wiesz to jest
ty nie jesteś ekspertem ale ginekolog jest i to do niego z takim problemem się trzeba zgłosić. Co do zajścia w ciążę to zasada jest taka że najpierw jest owulacja a potem okres. Mogło się więc zdarzyć że owulacja się pojawiła ale w wyniku zajścia w ciążę okres się już nie pojawił. 4 lata to bardzo długo i nie ma co czekać tylko iśc do ginekologa.

Gość Yurgi
hmmmm ale to chyba mala szansa jest na to ze zaszla w ciaze skoro tyle czasu okresu nie miala do ginekologa tak czy siak pojdziemy ale do dopiero w nastepnym tygodniu w piatek bo on tak przyjmuje a do tego czasu bedzie ogromny stres;c bardzo duze szanse sa ze ona jest w ciazy?

Gość uhauha
Zamiast brać się za seks, to Twoja dziewczyna powinna iść do ginekologa unormować cykle. To nienormalne aby 18 latka nie miała okresu!!!

Gość no wiesz to jest
to że nie miała okresu nie daje pewności że akurat wtedy nie wystąpiła owulacja. Tego nie przewidzisz, że np. po 4 latach akurat owulacja się pojawiła. Rozumiesz? Nie mam pojęcia jakie są szanse na ciążę ale skoro od 4 lat nie ma okresu to może się okazać że akurat ciąża to najmniejszy problem byłby. Jeśli się zabezpieczaliście to nie ma powodu do zmartwień. a jeśli nie to cóż zobaczycie czy wygraliscie w rosyjską ruletkę czy też nie.

Gość Yurgi
Wiem ze to nie normalne dlatego za tydzien w piatek idziemy do niego tylko najgorszy jest ten stres ze moze byc w ciazy a tego oboje bysmy teraz nie chceli...dzisiaj okolo 16 bedzie robic sobie test ciazowy bardzo sie martwie duze jest prawdopodobienstwo ciazy?

Gość Yurgi
ale look kochalismy sie stosunkiem przerywanym za kazdym razem bylismy trzezwi i zawsze zdarzalem na czas ze wszystkim i nigdy sie nie zdarzylo zebym skonczyl w niej lub cos podobnego jedyne co by moglo wystapic w tym przypadku to zaplodnienie przez ejakulat chociaz nie wiem co onim myslec gdyz rozne opinie czytalem na ten temat jedni pisza ze to jest nie stwierdzone i praktycznie nie mozliwe a inni tudziez ze moze tak byc i teraz juz sam nie wiem ... eh... jaki jak glupi bylem ; |

Gość uhauha
Głupiutką to masz dziewczynę. Żeby przez 4 lata nie mieć okresu i nic z tym nie robić :-O

Gość uhauha
Poza tym jak coś, to mleko się już rozlało, teraz niech idzie zrobić betę i okaże się czy jest w ciąży, nie ma co gdybać. Ehh dzieci...

Gość no wiesz to jest
przerywany to nie jest ŻADNE zabezpieczenie. A bo to mało było na forum opisanych przypadków takich ciąż z przerywanego? A poza tym masz 100% pewności że nigdy coś ci nie wyciekło? Wybacz ale jesteś na tyle młody że kontrola nad swoim ciałem nie do końca może być taka jak ci się zdaje. Ale oby tak nie było. A dlaczego ona nic przez te 4 lata z brakiem okresu nie zrobiła\?

Gość Yurgi
Ale to nie tak. Mam 18 lat i wiele sie slyszy o tym ze ludzie uzywaja stosunku przerywanego i kochaja sie tak naprawde dlugo po pare lat i nic z tego nie jest...Dziecka nie pozwole jej usunac za bardzo ja kocham i jesli tak by sie stalo to nie pozwole bo to bedzie moj syn krew z mojej krwi kosc z mojej kosci...Tylko to strasznie glupio i dziwne...

Gość Yurgi
Powiedziala ze szczegolnie nie zwracala na to uwagi nikomu o tym nie mowila i bylo jej tak wygodniej jak to oznajmila bo nie musiala sie meczyc z okresem. Mowila tez ze jej mama w mlodosci miala tak samo az do 20 roku zycia. mowisz wycieklo chodzi Ci o wytrysk? jesli o wytrysk to mam 100 % pewnosci bo mimo tego ze jestem mlody na tyle umiem nad soba panowac bo to sie po prostu czuje

Gość uhauha
Yurgi - Twoja dziewczyna ma mentalność dziecka, nic z tym nie robiła bo jej tak było WYGODNIE :-O Na kopach powinieneś ją wysłać do lekarza i ciekawe że Ty też nie wiedziałeś że nie ma okresu aż tyle lat? To co Was łączy? Sam sex? :-O No i teraz najpewniej dziecko. Powodzenia. Tylko z tak nieodpowiedzialną matką to współczuję, dziecko jej zachoruje a ona nie pójdzie z nim do lekarza, bo będzie jej WYGODNIEJ pooglądać w tym czasie telewizję :-O

Gość Fairo
To nie tak. duzo nas nie laczy bo znamy sie w sumie 3 miesiace z czego miesiac jestesmy razem wiem ze to troche glupio brzmi ze tak szybko sie do siebie zblizylismy ale tak juz bylo ... Jej mama nawet o tym nie wie i raczej sie nie dowie bo nie utrzymuja kontaktu.... ale czy to mozliwe zeby tak szybko pojawily sie takowe objawy?

Gość Yurgi
To nie tak. duzo nas nie laczy bo znamy sie w sumie 3 miesiace z czego miesiac jestesmy razem wiem ze to troche glupio brzmi ze tak szybko sie do siebie zblizylismy ale tak juz bylo ... Jej mama nawet o tym nie wie i raczej sie nie dowie bo nie utrzymuja kontaktu.... ale czy to mozliwe zeby tak szybko pojawily sie takowe objawy?

Gość no wiesz to jest
Rany normalnie durna jak but z lewej nogi. :O Wygodniej jej bez okresu a że jej mama też tak miała to znaczy że wszystko jest ok. Nie to nie tak działa. Kiedyś ludzie nie leczyli np. wyrostka bo to był tylko ból brzucha więc kto sie tym przejmowałby. Ale potem się okazywało że to nie był taki tylko ból brzucha a coś co w efekcie doprowadzało do śmierci. Więc po co się przejmować ma jeszcze dwa lata w końcu skoro u mamy było ok to u niej też pewnie będzie tak samo. Ech, odechciało mi się juz pisać bo widzę że na głupotę nie ma rady. Dobrze że w końcu wystraszona ciążą pójdzie do lekarza. Lepiej później niż wcale. Co do wytrysku to miałam na myśli płyn preejakulacyjny (czyli przed wytryskiem), którego wypływu nie poczujesz po prostu. A tym że ktoś używa wiele lat przerywanego i nie ma wpadki to się tak nie sugeruj bo nie u każdego jest tak samo. To nie zasada. A nawet gdyby to od zasady są zawsze wyjątki.

Gość uhauha
Fairo czy Yurgi - masz chyba rozszczep osobowości :) No to wiedząc tak mało o swojej seksualnej partnerce i decydując się na seks nie trzep teraz porami. Trzeba będzie iść do pracy i utrzymywać rodzinę, tak wygląda życie. W seksie bez zabezpieczenia wszystko jest możliwe, wbij to sobie do głowy!!!

Gość Yurgi
Sam nie wiem czytalem o ejakulacie i o preejakulacie ale z tego co wykazywaly badania zawiera on martwe plemniki lub takie slabo pobudzone i bardzo rzadko dochodzi tak do zaplodnienia dzisiaj jak zrobi test mniewiecej 16-17 dam znac na forum jaki jest tego wynik mam nadzieje ze bedzie negatywny i nic z tego nie bedzie; s Wiem ja tez jej tak mowilem ze to czysta glupota nawet klucilem sie znia o to ale nic nie moglem zrobic im bardziej sie staralem zeby poszla tym bardziej mi to nie wychodzilo a na sile jej za wlosy tam nie moglem zaciagniac stad to wszystko...

Gość uhauha
No to teraz masz... Was mi nie żal, ale ewentualnego dziecka - bardzo.

Gość Yurgi
O dziecko sie nie martw moze jestem chlopakiem ale dosc uczuciowym i wychowam je chocby mialo mi brakowac kasy zawsze bede o nie dbal tylko ze no nie tak mialo byc nie tak sobie zycie wyobrazalem . ..

Gość uhauha
życie...

Gość Yurgi
Ok. Ja spadam bo mam mase roboty w domu. Dziekuje wszystkim za pomoc dobrzy z was ludzie; ) okolo 16-17 jak moja dziewczyna zrobi test dam znac jak wyszlo... do uslyszenia

Gość Yurgi
Moja dziewczyna nie jest wciazy !! Yupi!! a wam dziekuje za pomoc ; )

Gość no to wychodzi
tak czy inaczej do ginekologa iść musi. Chyba że chce kiedyś płakać że jednak dzieci mieć nie może.