Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mika000

swędzenie skóry a później rana strup i ropa co to możę być?

Polecane posty

Gość mika000

Zaczęła mnie swędzić skóra na ręce nie długo po tym wykoczyła jakaś krostka a póxniej zrobiła się większa i spływała z niej ropa smarowałam maścią Tribiotic ale nie bardzo pomaga zrobiła się czerwona ale ropy już nie ma w środku jest strupek ale wkoło swędzi strasznie i znowu pojawiaą sie krostki i jakieś białe plamki co to moze byc czy ktoś tak miał?

Gość jesteście w separacji
uczulenie na detergenty, a możliwe, że i na parfum i inne składniki kosmetyków. Teraz idź na badania dermatologiczne - próby kontaktowe 120-160zł i dowiedz się na co jesteś uczulona, bo tak możesz sobie zniszczyć ręce. Miałam podobnie, oprócz ropy, raczej suchość, krostki, ale bez ropy, a nawet skóra mi pękała aż do krwi i okazało się, że jestem uczulona na parfum i kilka innych rzeczy i musze unikać detergentów, kosmetyków standardowych. Radzę wszystko robić w rękawiczkach winylowych - tylko one nie podrażniają skóry (żadne z talkiem, żadne gumowe, żadne lateksowe!!!!) Radzę także od razu kupić sobie AA Help skóra atopowa, całą serię - to, czego potrzebujesz oraz ewentualnie coś z firmy Eucerin (ale uwaga droga, a krem do rąk ma Xanthan gum, która Tobie nie pomoże, a zaszkodzi, to samo z La Roche Possay, tam też jest Xanthan gum). Stąd z czystym sumieniem seria AA skóra atopowa, ale możliwe, że lekarz zapisze Ci jakieś sterydy, tylko radziłabym zrobić najpierw te próby kontaktowe, aby nie zapisał Ci czegoś szkodliwego, bo u mnie tak było, a potam jaki oburzony, ze mu to wytknęłam, jego niekompewtencja doprowadziła do pogorszenia stanu moich rąk, a ten na kolejnej wizuycie walnął mi znowu sterydowe maści!!! Stąd chodzę do prywatnych.