Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Never Lose Hope

wyrobienie dowodu dla dziecka

Polecane posty

moze ktos mi pomoze, maz jest zagranica, chce do niego doleciec w niedlugim czasie, mam pytanie bo babka w UM powiedziala mi ze maz moze przeslac zgode na wydanie dowodu spisana w obecnosci notariusza w UK i to bedzie honorowane, tyle ze nie wiem w jakiej formie ma byc to oswiadczenie, czy to ma byc normalnie na kartce odrecznie napisane przy notariuszu? Czy jest jakis specjalny wniosek? Czy to ma byc napisane po polsku, czy po angielsku, prosze o pomoc

Gość onka345..
Ta pani cie nie do informowala..ze najlepszy bylby notariusz lub adwokat w ambasadzie...bo jak maz wezmie angola..to on w Pl bede musieli sprawdzac jego papiery poprzez ambasade a to trwa...kupe czasu..najlepiej niech ktos mu to napisze w konsulacie...zwykla zgoda na wydanie dowodu...wiadomo wszystkie dane malzonka itp.

aha, ok dzieki wielkie, problemem jest to ze maz ma daleko do konsulatu no ale jak maja byc jakies problemy zwiazane z tym to trzeba bedzie sie poswiecic :)

zo doswiadvczenia ci powiem idz do ambasady i wypisz tam zgode. jak pojdziesz do notariusza to cie poprosza o tzw apostille (papier z ministerstwa potwierdzajacy ze notariusz naprawde jest notariuszem, ze dokument jest prawdziwy i kto notariuszowi nadal prawo do zawodu koszt ok 90 f plus wysylka).