Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mołdawia zapomniana

Mołdawia - Zapomniania przez Europe i Świat.

Polecane posty

Gość Mołdawia zapomniana

No właśnie, ktoś w ogóle wie że taki kraj istnieje? umielibyście go wskazać na mapie? Mołdawia jest zapomniana przez Europe i świat

Gość fffffasdfasfasfffffffff
No wiem że taki kraj istnieje, ale przyznam się bez bicia że nie wiem dokładnie gdzie jest, strzelałbym że gdzieś na Bałkanach- trafiłem??

Gość ja wiem i umiałabym go wskazać
! fajna jestem?

Gość no i co dalej?
każde państwo w Europie i większość na świecie potrafię wskazać na mapie - w końcu do szkoły chodziłam. Ale co z tego? Mam nie iśc dziś spać, tylko rozmyślać nad Mołdawią?

Gość kaśka to ja
Chyba każdy kto orientuje się trochę wie że to między Rumunią i Ukrainą. Mówią tam po rumuńsku, kiedyś byli częścią Rumunii a potem ZSRR.

Gość Mołdawia zapomniana
O Boże :O A kto ci każe rozmyślać? Tylko pytam czy wiecie o Mołdawii bo tak mi przyszło na myśl że to zapomniany kraj.

Gość fffffasdfasfasfffffffff
Mołdawia zapomniana O Boże A kto ci każe rozmyślać? Tylko pytam czy wiecie o Mołdawii bo tak mi przyszło na myśl że to zapomniany kraj. A czy myślisz że Polska nie jest zapomniana przez świat? Może w europie mamy pozycję silniejszą niż Mołdawia, ale na świecie nie dużo nas dzieli :P

Gość ot kadarki niezłe
mają i przez jakieś proste winko na pamięć mają liczyć?

Gość Mołdawia to dziwne miejsce
Byłam w Mołdawii i faktycznie jest tam trochę... jakby świat zapomniał. Tak naprawdę to bardzo biedny kraj, nic tam nie mają, poza winami (wina bardzo w porzo), chyba tylko rolnictwo, bo cały przemysł został w Naddniestrzu. Smutne, ale miło wspominam pobyt tam, choć krótki. Na turystów patrzą tam jak na kosmitów, ale są bardzo życzliwi. Zresztą w sąsiedniej Rumunii podobnie.

Gość mikioldia
boze widzisz i nie grzmisz !! miedzy rumunia a ukraina:o dziecko wroc do szkoly, wstyd :o

Tzn. w Rumunii są podobnie życzliwi ludzie, bo cała reszta to różnica lat świetlnych. Rumunia wyprzedza nas pod pewnymi względami o całe lata/dziesięciolecia, a u nas powszechny pogląd jest taki, że Rumunia to bieda i żebracy.

Gość kaśka to ja
To gdzie jak nie między Rumunią i Ukrainą? Nie liczyłam samozwańczej Republiki Naddniestrzańskiej z sierpem i młotem w herbie (mają nawet takie bolszewickie monety z nominałem w kopiejkach, wybijane podobno w Warszawie!)

Na wjeździe do republiki naddniestrzańskiej stoją ichniejsi celnicy i każdego "obcego" dokładnie oglądają, przepytują, łaskawie udzielają 4- czy 8-godzinnej wizy (oczywiście - nie w paszporcie, na kartce, którą należy oddać wyjeżdżając), po czym przy wyjeździe sprawdzają, czy nie wywozisz od nich ichniejszej waluty. "Stolica" wygląda jak jedno wielkie blokowisko, po ulicach chodzą różnej maści żołnierze, a monety faktycznie biła im nasza mennica i nie przeszkadzało nam to, że Polska oficjalnie nie uznaje tego "kraju". Za to brandy mają przednią :)

Gość a czy Naddniestrze
to komunistyczne państwo? Jak PRL? Czy sierp i młot to tylko wyraz nostalgii za Sowietami?

Gość Gość
Mołdawia to bardzo piękny i kraj i tak blisko Polski. Polecam

ogladalam reportarz o tym kraju wlasnie.Zal mi tego. Jest to nedzny kraj, brak pracy. Kobiety chca wyjezdzac za granice za praca i sprzedaja ich do burdeli albo tam przetrzymuja w stolicy. Urzednicy wszystko to maja w nosie. Bo te pieniadze co dostaja z innych krajow na pomoc sami do kieszeni sobie laduja. I dlatego tak handluja tam kobietami. A te wsi nedzne, obdarte domy,opuszczone sklepy. Kompletne dziadostwo i nikomu nie polecam tam jechac. Pelno oszustow porwie takiego turyste i do burdelu wsadzi.

Gość graydołek
świetnej jakości wina do Polski trafiały za grosze i dziwne, że Mołdawia żadnego piwa nie produkuje

Gość graydołek
zgaduję, ale tak może być, że Mołdawia nadal w Dynastii wszystko trzyma , wysprzedali swoje piwnice winne za grosze ale nadal rządzą i mają swoje, uratowali się przed Brukselą i nadal mają prawa do produkcji własnych win z własną marką płacąc ogromne podatki od wzbogacenia , którego nie ma ale pytanie mam do Brukseli , czy nagle przyjdzie do winnic jakiś generał i powie, musicie produkować więcej wina aby dla całej Europy wystarczyło spożywanie MAMROTA za 10 centów ?

Gość mmmm1234
Książe Michael poslubił Amandę i na koniec ceremoni był zamach. Później więziono Alexis i kazano rodzinie wyjechać spowrotem do Denver. Pamiętam jak dziś jak ksiądz powiedział módlmy się i do kościoła wpadli bandyci z karabinami