Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokszkal.;

do mam karmiących wyłącznie mm

Polecane posty

Gość kokszkal.;

czy udaje się Wam stosowac schemat karmienia przedstawiony na pudełku tzn. , że dziecko je np. 5-6 razy dziennie po 150 ml o mniej więcej stałych porach czy tych karmień jest np. więcej ale dziecko zjada mniejsze ilości za jednym razem?

hmm, na pudełku napisane jest że 3 razy dziennie po 210 a mój je 4 ( 3 razy w dzień i raz w nocy ) po 150 - 180 ml. więc w sumie ilościowo wychodzi podobnie. Nigdy nie kierowałam ię tym co jest na pudełku tylko potrzebami mojego dziecka, jak byl młodszy jadł po 210 ml a wg pudełka potrzebował tylko 150, teraz je więcej razy ale mniej.

Gość szyba na korbę
Wg pudełka moja córka powinna jeść 6 razy na dobę po 120 ml, ale ona ma ochotę jeść 8 razy na dobę po 90 ml, więc na jedno wychodzi... Wczoraj jadła np. ponad norme bo 7 razy po 120 ml, a dzisiaj tylko 6 razy z czego 4 razy po 120 ml i 2 razy po 50 ml... Nie ma reguły...

no wlasnie.. ja mam odobny problem, z tym ze moj maly jeszcze raz czy na dwa na dobe dostanie piers a po niej dopiero mleko a wtedy to juz wogole nie wiem ile powinien wypic bo nie wiem ile zeszlo z piersi... ale ogolnie widze ze najchetniej to jadlby jednak wiecej i czesciej niz zalecane jest na pudelku... rosnie szybko i boje sie zeby go nie przekarmic....

Gość gosia1906treu
Sprawdźcie dziewczyny poniżej. To jest strona z bezpłatnymi ekspertami dziecięcymi online. Odpowiedzą na każde zadane pytanie http://goo.gl/AnFN4

Gość moj maly..
u mnie jest 120ml - 6 razy dziennie w 3 mi=siacu, 150 - 6 razy dziennie w 4 miesiacu, a Maluszek za tydzien skonczy 3 tyg wiec porcje sie niedlugo zmienia Wczesniej tez syna karmilam co 2-3 godziny bo wydawalo mi sie ze tak potrzebowal. Jadl po 50-90ml prawie kazde jedzenie konczylo sie placzem. Raz go przeciagnelam i teraz je co 3,5 - 4 godziny:-D Je 6 razy dziennie, czasem wiecej czasem mniej. Tak np wczoraj 1:05 - 130ml 5:30 - 80ml 9:10 - 110ml 13:05 - 120ml 16:41 - 120ml 23:42 - 130ml Razem wychodzi 690ml, a wg tabeli w sumie w 3 miesiacu jest 720ml:-)

Gość xzjmnkdjs
Nie, nie stosujemy schematu z pudełka ! Dzieli sobie na porcje. Raz zje wiecej a raz mniej.

Gość kokszkal.;
a jakie porcje w takim razie robicie: dzielicie na mniejsze (np. 60 ml + 30 ml itd) czy robicie ta największą np 150 ml i jak nie zje to wylewacie?

Gość kokszkal.;
up

Moja Mała je 6x150 ml, ma skończone 4 miesiące. Powinna zacząć jeść więcej a rzadziej ale na razie chyba nie jest gotowa, zbyt duza porcja się jej ulewa. oprócz mleka nic nie dostaje jeszcze, poczekam aż skończy 5 miesięcy. Je o mniej więcej stałych porach: 9, 12, 15, 18.30, 23.30, 5.30-6.

Ma czasem dni, że jej sie porcja na raz nie zmieści, wtedy chowam do lodówki i jeśli chce to do godziny dostaje resztę.