Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ventolinkaw

czy miesięczne dziecko może spac na brzuchu?

Polecane posty

Gość ventolinkaw

a jesli lezec to ile czasu?

Gość _____goniec
TAK!

Gość a ja.....
a umie już przekręcać główkę na obie strony? Jeśli nie, to nie ryzykuj. Leżeć tak, a;e pod Twoją opieką. Spać dopiero jak będzie umiało bezpiecznie odwrócić główkę, w innym wypadku mogłoby się udusić(podobno). Mój spał na brzuchu od 3m.ż., bo sam się tak układał i choćbym 10razy w nocy go kładła na plecy, po chwili przekręcał się nie brzuch

Gość położna powiedziała mi
że dziecko samo krzywdy sobie nie zrobi i jak nie będzie mogło oddychac to przekręci główkę tak żeby miało dostęp powietrza.leżenie na brzuchu dobrze robi,kładłam tak małą najczęściej jak mogłam,często tak spała,układałam jej glówkę na boku,leżenie na żabę super działa zwłaszcza na bioderka ,na usg byliśmy tylko raz,więcej nie potrzeba było,ponoć starczą jej do 80-tki i obejdzie się bez endoprotezy tak śmiała się pani dr.poza tym szybko nauczyła sie podnosić główke ma bardzo silne mieśnie grzbietu i siedzac ma prościutkie plecy,szybko zaczeła raczkować i stoi przy kanapie a za chwile dopiero skończy 7 miesiecy.

Gość butelkowa mama
jednym z mitów dotyczących wychowywania dzieci było twierdzenie że tak małe dziecko może leżeć tylko na boczku, wiązało się to z obserwacją przyczyn tzw. śmierci łóżeczkowej. jednak obecnie lekarze odchodzą już od tego twierdzenia choć są i tacy którzy twierdzą, że nadal nie powinno się kłaść. lekarkja mojej siostrzenicy, która miała refluks twierdziła, że układanie na brzuszku jest jak najbardziej wskazane bo rozwija mięśnie brzucha.... a ja osobiście uważam, że jeżeli dziecku odpowiada taka pozycja, to czemu nie?