Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erwerwererw

Chamstwo na Allegro. Używane ciuchy sprzedawane jako "nowe, bez metki"

Polecane posty

Gość erwerwererw

Już nigdy nie kupię nic "bez metki" (chyba, że ze sprawdzonego outletu). Kilka dni temu dostałam bluzkę, którą zamówiłam. Miała być "nowa ale bez metki". A co widzę? Sprane metki wewnętrzne, a sama bluzka nie pachnie jak nowa Co za chamstwo :O

Gość no to jak się uprzesz
możesz sprzedawcy wytoczyć sprawę sądową albo złożyć doniesienie o popełnieniu przez niego przestępstwa :P

Gość erwerwererw
Nie będę się pocić o te kilkadziesiąt zł, ale wkurwia mnie nieuczciwość. Normalnie nie kupiłabym używanej rzeczy

Gość ni i dzieki takim ludziom
jak ty, laska co kupuje ciuchy z kosza w ciuchlandzie po 5 zł za kg wystawia je na allegro jak NOWE po 20 zł za sztukę :classic_cool: Chociaż nikt nie powinien pomyśleć, że za grosze można mieć nówkę :P i świetnie z tego żyje

Przecież to logiczne że nowa rzecz ma metkę :) jeśli jest bez metki można ja najwyżej uważać za bez śladów użycia, ale nie za nową :) Kupujący też powinni troche mysleć :p

Gość erwerwererw
Nie wiem czy 40 zł + przesyłka to takie grosze. Byłabym podejrzliwa gdyby rzecz kosztowała 10 czy 20 zł, ale akurat z tej firmy bluzki mają cenę w tych właśnie granicach

Gość erwerwererw
Aniołek, nie wymądrzaj się, bo np w outletach nic nie ma metki, a i wewnętrzne metki są powycinane Ja wiem, dla was to ja jestem głupia i beznadziejna. Typowa oznaka polskości, oszustowi przyklasnąć, a komu innemu jeszcze nawrzucać

Gość erwerwererw
Przeczytałaś co napisałam wyżej?

Nie interesują mnie teksty w których tępe idiotki mi ubliżają :) NOWĄ rzecz kupuje siew sklepie, nie gdzie indziej.

Gość erwerwererw
Ja ci ubliżyłam? :D Proszę przytocz fragment. I nie obrażaj mnie. "NOWĄ rzecz kupuje siew sklepie, nie gdzie indziej. " Czyli końcówki w outletach w różnych rozmiarach też są używane?

Gość erwerwererw
Tak myślałam, że nie masz o tym zielonego pojęcia, ale musiałaś wtrącić swoje 3 grosze :) hehehe

W ogóle nie korzystam z takich możliwości zakupu, tak samo jak z promocji i wyprzedaży :) Chcę cos kupić idę do normalnego sklepu i kupuję.

Gość erwerwererw
Ja korzystam :) Wczoraj np kupiłam stanik przeceniony z ponad 200 zł na 130 :) Dobry deal :D

Gość erwerwererw
Dla mnie owszem, za resztę kasy kupię co innego ;)

To nieprawda ze nowa rzecz ma metke. Sa sklepy z koncowkami serii znanych marek, z wycietymi metkami wlasnie, wszystkie rzeczy sa nowe. Sama kupilam takich sporo. Mam tez inne rzeczy nowe bez metek, oryginalnych opakowan

Gość 12345u473490
masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny ma 14 dni zeby oddac ci siano proste:)

Gość erwerwererw
Aniołek, muszę cię zmartwić, kupiłam w firmowym sklepie :) Jest to stanik sportowy z poprzedniej kolekcji. Straaaasznie niemodny, chyba umrę, ale co poradzić, moja studencka kieszeń niestety ma dno :)

Gość erwerwererw
12345u473490 - właśnie napisałam do tej laski (?), zobaczymy co odpisze. Calluna79 - każdy to wie, ale tam gdzie mieszka aniołek jest to najwyraźniej nie do pomyślenia

Gość zarobkiiiiiiiiii
aniolek--ale jestes pusta. a co to ma za znaczenie czy ten ciuch ma metke czy ja ktos wycial czy z przeceny czy nie

Aniołek w kropki >> Ty chyba zakupy robisz raz na ruski rok :P co sezon, czyli 2 razy do roku są w sklepeach wyprzedaże kolekcji. Faktycznie stare i niemodne rzeczy :P

Gość 12345u473490
tam sie nie pierdol z nia nawet nie musisz podswac zadnej przyczyny tylko odslyasz i już musi ci oddac siano taki jest regulamin sprzedazy przez internet nawet ci moge ta ustawe znalesc jak bedzie sie rzucała niestety tracisz hajs za wysyłke do niej aleona ci musi zwrocic za bluzke i wysylke do ciebie- ta calosc co ty zaplaciłas

Gość erwerwererw
1234 - tak właśnie zrobię, dzięki wielkie :) Normalnie bym odpuściła, ale tak jak mówię, to nawet nie chodzi o te pieniądze ale o kurde jakąś uczciwość :O

Gość 12345u473490
no jasne tez bym sie wkurzyła, nie lubie takiego hamstwa i mysli ze debilm sprzedała? jak bedzie sapac to powiedz zeby se zapoznala z regulaminem i powiedz ze zglaszasz allegro bo i tak musi oddac;]

Gość erwerwererw
Czekam na odpowiedź :D

Gość 12345u473490
wez nie pierdoll

Ale jak udowodnisz że to nie była nowa rzecz bez metki nieużywana? Przecież mogła sie na żywo nie spodobać i mogłaś ją sama wyprać????