Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szatanielica

antykoncepcja po porodzie

Polecane posty

Gość szatanielica

witam mam dylemat, potrzebuje praktycznej porady od osob ktore na wlasnym przykladzie moga cos poradzic jestem po porodzie dopiero 3 tyg. ale juz powoli zastanawiam sie nad antykoncepja bo narazie (jesli w ogole) drugiego dziecka nie planuje i chcialabym sie skutecznie zabezpieczyc.... tabletki raczej odpadaja, bo teraz zapewne silniejsze dostalabym a nie chce sie roztyc (jeszcze nadprogramowe pare kilo z czasow ciazy zostalo) co polecacie? spirala? slyszalam o jakims krazku.....

Gość szatanielica
podbijam

Gość pierwszy raz na forum
ja stosuję tabletki mycrogynon i wcale nie tyję wręcz przeciwnie prawie wróciłam do wagi z praed ciaży

Gość Katrin26
Ja nigdy nie urzywałam ani żadnych tabletek ani gumek poprostu trzeba mieć wyczucie

Gość katrin 26 i masz juz 2
dzieci a 3 najprawdopodobniej w drodze, dziekujemy :)

Gość bnklnkj
Najpierw to droga koleżanko poczekaj, aż ci się połóg skończy. Z doustną to bym się wstrzymała, bo masz cały układ hormonalny rozhuśtany. Wiem, że ciężko będzie tak na samych prezerwatywach, ale niech się organizm trochę uspokoi. No i zależy czy karmisz. A lepiej dla dziecka te 3 miesiące dziecko pokarmić. Po drugiej ciąży założyłam spiralę. Nie miałam żadnych dziwnych dolegliwości typu obfita miesiączka np. A krążek, to zależy. Bo chyba są dwa. Krążek taki kapturek i krążek hormonalny. Krążek hormonalny zakłada się na 21 dni po czym się usuwa i po 7-dmiu dniach zakłada nowy. Zawiera bardzo niską ilość hormonów, ponieważ wchłaniają się one poprzez śluzówkę więc są lepiej przyswajalne niż z tabletki, czy plastra.