Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nunczako

Jak chorują wasi faceci?

Polecane posty

Gość kamelija
Zgadza sie Moorland, panowie są mistrzami w wyręczaniu się, panie to raczej "grają" słabiutkie by dać sie wykazać facetowi. ale chodzi mi o sytuację w grupie, gdzie trzeba zrobić coś, co wymaga odwagi, umiejętności, wysiłku (a nie jest to czynność pooczna, podrzędna) pierwszy podejmie sie tego lider. Reszta osób, najpierw oglądnie się na innych.

Gość kamelija
hihi, żona :)

no, chyba, że mówimy o czymś czego nikt nie chce zrobić. Ogólnie masz rację, ale jak wiadomo dużo zależy od sytuacji.

Pamietam, jak kilka lat temu prosiłam (teraz już) męża, żeby poszedł ze mną na zakupy, bo musiałam kupić ciężki proszek do prania, a kolega powiedział mu, że jest pantoflem i ciotą, bo on by nie poszedł. A mój mąż powiedział mu, że woli być pantoflem, ale mieć do kogo wracać po pracy do domu, niż być cwaniakiem, i zostać całe życie sam. Więc tak, jest "ciotem" :)

fioletowy widelec -> moj tata kiedys tak do mojego meza powiedzial ...ze straszny pantoflarz jest... na co moj maz powiedzial mu ze ... jak sie kocha to nie zna sie takich glupich okreslen... i po tym moj ojciec jeszcze bardziej go polubil :)

biorąc pod uwagę jakie zachowania określa się pantoflarstwem to w sumie lepiej mieć pantoflarza który pomoże nieść zakupy i poda herbatę :)

Gość kamelija
mój mąż nie ma takich głupich kolegów.

hah, a mój partner miał takiego kolegę. Też facecik wypowiadał się co jest męskie, a co nie, do czego facet ma prawo w związku (czyt. do wszystkiego). w tej chwili 30 na karku, a on dalej nigdy nie miał partnerki :)

Gość kamelija
a co się określa pantoflarstwem, albo feminizmem, albo miłością? ludzie takie horrendalne bzdury wypisują, nie znając lub myląc pojecia, ze szkoda czasu na dyskusję nawet.

Moorland -> a phi... to wiadomo ze kazdy jest znawca tematow o ktorych nie ma pojecia :) wieszkosc polakow zna sie na pilce noznej lepiej niz sami pilkarze... na medycynie niz lekarze... na ekonomii ... itd itd

no to nastał czas wyznania niewygodnej prawdy :classic_cool: jeśli noszenie ciężkich rzeczy za swoją kobietę, pomaganie w pracach domowych i spełnianie małych zachcianek to pantoflarstwo, to... ...Kaliban jest pantoflem do potęgi n-tej :D🖐️

Gość hfhfnvhg
żono - w tym kraju znać się lepiej na piłce niż piłkarze to nie jest wielki problem

No cóż, podobno zrobienie czegoś miłego dla partnerki to pantoflarstwo, a feminizm to samodzielnie wnoszenie lodówki...

Gość kamelija
Pantoflarstwo to jest: brak swojego zdania, uleganie we wszystkim kobiecie dla świętego spokoju, zero stanowczości, unikanie podejmowania decyzji, lęk przed swoją kobietą, wycofanie. Pan Dulski to jest model pantofla z Sevres.

kamelija Pantoflarstwo to jest: brak swojego zdania, uleganie we wszystkim kobiecie dla świętego spokoju, zero stanowczości, unikanie podejmowania decyzji, lęk przed swoją kobietą, wycofanie. wg mnie to lenistwo i cwaniactwo raczej :)

Gość kamelija
Mozna powiedzieć, ze to lenistwo i cwaniarstwo, czyli słaby charakter, objawiający sie pantoflarstwem, bo cwaniarstwo i lenistwo może sie zupełnie inaczej, np. agresywnie, dominująco wobec kobiety, objawiać.

Gość kamelija
hihi, widelec, ale nie w 100% sytuacji życiowych.

Gość kamelija
spor o Dulskiego- wielki hektar dyskursu humanistycznego.