Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makeupkit

rzucic tą prace?

Polecane posty

W zasadzie już podjęłam decyzję, ale chciałam zapytać co Wy o tym sądzicie. W mojej pracy byłam traktowana poniżej poziomu godności, co dziennie szefowa się na mnie wydzierała ( na innych pracowników też) byłam mieszana z błotem pracowałam 210 h tygodniowo za 1200 zł, jestem studentką, pracowałąm żeby zarobić na studia,a nie miałam się kiedy uczyć, byłam zmęczona fizycznie i psychicznie. Każdy mi współczuł. Teraz szukam nowej pracy a jutro idę się zwolnić. Powiedzcie co o tym myślicie, kto z Was tez miał taki mobbing w pracy?

Gość paradygmatka
tę pracę! TĘ! mamusia widać książeczek ci nie czytała

Gość paradygmatka
codziennie!

Gość colera robota czeka
zwolnij się z winy pracodawcy i oddaj sprawę do sądu pracy o odszkodowanie za mobbing kodeks pracy art 55: Art. 55. 1. Pracownik może rozwiązać umowę o pracę bez wypowiedzenia, jeżeli zostanie wydane orzeczenie lekarskie stwierdzające szkodliwy wpływ wykonywanej pracy na zdrowie pracownika, a pracodawca nie przeniesie go w terminie wskazanym w orzeczeniu lekarskim do innej pracy, odpowiedniej ze względu na stan jego zdrowia i kwalifikacje zawodowe. 11. Pracownik może rozwiązać umowę o pracę w trybie określonym w 1 także wtedy, gdy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków wobec pracownika; w takim przypadku pracownikowi przysługuje odszkodowanie w wysokości wynagrodzenia za okres wypowiedzenia, a jeżeli umowa o pracę została zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy - w wysokości wynagrodzenia za okres 2 tygodni. 2. Oświadczenie pracownika o rozwiązaniu umowy o pracę bez wypowiedzenia powinno nastąpić na piśmie, z podaniem przyczyny uzasadniającej rozwiązanie umowy. Przepis art. 52 2 stosuje się odpowiednio. 3. Rozwiązanie umowy o pracę z przyczyn określonych w 1 i 11 pociąga za sobą skutki, jakie przepisy prawa wiążą z rozwiązaniem umowy przez pracodawcę za wypowiedzeniem.

nie mo pracować po 21 godzin tygodniowo:D bo to neirealne tydzien nei ma tyle godzin:D:D