Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Happy Birthday

"samotnosc w sieci" - po raz nasty

Polecane posty

Gość gwoli wyjasnienia...
zapytaj lepeij czy ktos nie czytal, haha a co chesz, zeby ci opowiedziec?

Gość gwoli wyjasnienia...
no to czytaj i sie rozkoszuj...a potem bedziesz sama szukala czegos podobnego w necie...bo to takie piekne i romantyczne.

ostatnio byl film ale z tego co slyszalam nie najlepszy, wiec polecam ksiazke, jest naprawde taka "inna" a dla nas przesiadujacych w sieci jakby o nas

Z takich very romantik książek to mi się bardzo podobały "Cierpienia Młodego Wertera". Lektura, więc pewnie każdy czytał- w każdym bądź razie polecam. Taka klasyczna, prosta historia, a moim zdaniem naprawdę świetna. Klasyk. :classic_cool:

Nie będę tutaj robić nagonki na Coelho, ma facet swój styl, wiele osób go lubi, więc totalnie beznadziejny być nie może. W każdym bądź razie ja się zraziłam po przeczytaniu jednej jego książki. Jak dla mnie to był taki zbiór patetycznych aforyzmów bez związku z rzeczywistością. Jestem zwolennikiem trochę innego rodzaju literatury, więc omijam go szerokim łukiem. Ale, jak to mówią- gusta są adyskusyjne. :P

nie mam jakiegos okreslonego stylu czytania, to raczej ten styl wybiera mnie, jesli cos mnie wciagnie w czytanie to czytam, nastepnie szykam innych dziel tego autora, a jesli po paru stronach nie mam pojecia o co biega odkladam na polke moze wacam za jakis czas....

No wiadomo, nikt się nie ogranicza tylko do jednego pisarza. Ale ja już mniej więcej wiem, że Coelho nie celuje w moje gusta- wydaje mi się najzwyczajniej w świecie nudny. Jakbym trafiła na jakąś wartą uwagi pozycję, to bym się nie zastanawiała, czy to Coelho, czy nie. Jak na razie z jego książek rezygnuję i wybieram inne. ;)

Ostatnio zaczęłam "Lolitę". Tematyka dosyć przewrotna (nie śmiej się, proszę :D), ale naprawdę fascynująca. :classic_cool:

nie smieje sie z tego co nieznam, musze poszukac w necie i poczytac Ja polecam "Listy milosci" Nurowskiej - ksiazka ktora mna wstrzasnela, i tytul dosc przewrotny do tresci, Tej samej autorki ponoc miala byc o nieba lepsza "Rosyjski kochanek" jakos mnie rozczarowal,

Obczaję, obczaję. :classic_cool: Już i tak mam listę oczekujących pozycji do czytania, to zawsze się przydadzą jakieś dodatkowe. :P

Skoro prosisz, to służę pozycjami. :classic_cool: Kilka moich ulubionych: "Biesy"- Dostojewski "Idiota"- Dostojewski (w ogóle cały Dostojewski jest niesamowity) "Lot nad kukułczym gniazdem"- Ken Kesey "Podziemny Krąg"- chyba Palahniuk, ale nie jestem pewna, bo to jakieś dziwne nazwisko było :P "Forrest Gump"- Winston Groom "Jądro Ciemności"- Joseph Conrad. Jak będziesz chciała więcej, to zawsze mogę zarekomendować. Mogłam przekręcić nazwiska autorów, bo nie pamiętam za dobrze wszystkich, także nie biorę odpowiedzialności za ewentualną kompromitację w bibliotece. :P