Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateo85

Ona jest Świadkiem Jehowy...

Polecane posty

Gość Mateo85
Chyba się odważę i w poniedziałek z nią szczerze pogadam. A co do sexu... Hmm... tak jak pisałem, dostrzegam w niej wiecej niż tylko sferę seksualną... Wiem, wiem niepojęte- samemu zdarza mi się to po raz pierwszy. Myślę, że potrafiłbym poczekać aż będzie sama tego chciała, choćby dopiero po ślubie. :) Całować się też im nie wolno???? :P

myśle ,ze takie " podprogowe " działanie jest udziałem wielu mężczyzn i to niekoniecznie tylko na polu duchowym . Jak kobieta sie podoba można wiele znieść i na wiele siezgodzić , ale co dalej jak opadną łuski z oczu i zacznie się zwykłe ;) życie ?

Gość przy okazji
zapytaj ją też o te daty końca świata. Czemu sie tak uporczywie mylili i co to za Bóg który raz daje takie światło a raz inne na te sama sprawę, przy okazji zaprzeczjąc samemu sobie bo jest w Pismie Świetym wyraźnie napisane, ze tylko Bóg wie kiedy to będzie i nam nic do tego.

Gość kiskiskis
Całowanie to wstęp do tego co absolutnie zabronione, więc być może nie będzie i z tym tak łatwo.

Gość Szymuś
Jeśli ichniejszy imam Ci pozwoli, to będziesz mógł jej wsadzać.

to ja ci powiem co odpowie :) że Bóg powiedział o symptomach zbliżającego sie końca świata i że po nich poznamy kiedy ten czas sie przybliża , a konkretna data jest wystudiowana z Pisma :D

Gość Mateo85
nigdy nie słyszałem nic od niej o końcu świata, co więcej mówiła, że "date i godzinę" zna tylko sam Bóg, w Piśmie Świętym są tylko podane znaki zwiastujące jego nadejście ale wiadomo dla nas długi czas dla Boga jest krótki więc mimo, że one już się spełniają to nie wiadomo kiedy on nastąpi. Pierwsze słyszę, że ŚJ podawali jakieś daty końca świata, serio?

Gość przy okazji
ahaaaaa :) Ale coś system wykoncypowania sobie daty zawodzi :D Albo może o coś innego chodzi...:)

Gość przy okazji
serio. rozmawiałam o tym z moją sąsiadką ŚJ, wklikaj sobie w google bedziesz wiedział jakie to daty

Nie masz szans na tak porządną dziewczynę. Sam niewiele reprezentujesz moralnie to po co jej taki przechodzony?

w każdym kościele , choć ŚJ kościolem nie są - isnieje pokusa ,żeby przewidywać koniec świata i akurat Ś J nie są jedynymi w tym temacie . Bardziej niebezpieczne jest to ,ze zaprzeczają boskości Jezusa a tym samym niweczą Jego ofiarę jako skuteczną . Bo skoro Biblia mówi ,ze Bóg Ojciec , Syn Boży i Duch Św są jedanościa i byli zawsze a tu u ŚJ okzuje sie ,zę Jezus tak naprawdę jest archaniołem michałem - to znaczy ze Biblia kłamie ? czy świadkowie ?

Gość Mateo85
No nie wiem, może Twoja sąsiadka jest sama "starej daty" :) może zmienili w między czasie swoje poglądy, w końcu w kościół też ciągle wprowadza różne "reformy" :P

Gość Mateo85
LICENCJA, może spytaj ŚJ, kiedy następnym razem Cię odwiedzą? Ja ekspertem nie jestem.

Gość PRL Fan
Spytaj ją czy wie ile dzieci zostało zamordowanych przez ich sektę poprzez ogłupiający zakaz transfuzji ?. Dane znajdziesz w sieci bez problemów ! Co ty zrobisz, jak twoje dziecko ulegnie wypadkowi ? odmówisz ? Bo tak chce Jehowa i jej sekta ? Tak ? To spytaj ją o dekalog ! :D Sekta, sekta, sekta!!!!!!!!!!!

ja pytać ni muszę bo wiem kto kłamie - ale tobie radzę dobrze sie wszystkiemu przyjrzeć ,żebyś nie ocknął sie ręką w nocniku :D

Wystarczy przeczytać Książkę kryzys sumienia Franza żeby zobaczyć ile fałszu i obłudy się kryje w tym wyznaniu. To człowiek z ciała kierowniczego który odszedł gdy zobaczył co rzeczywiście się dzieje. Myślisz że coś wiesz? Wiesz tylko to co ona Ci powie. Ona wie tylko to co jej powiedzą. Wiesz że oni nie mogą poszukiwać prawdy? Oni mają ślepo wierzyć w tą prawdę którą dostają. Świadkowie mają książkę która uczy jak odpowiadać na pytania. Regułki wyklepane na pamięć poparte przełożoną biblią. Dziękuję Bogu, że dał mi nie tylko mózg, po to by zapełnić puste miejsce w głowie. Wśród świadków najczęściej są słabi ludzie, którymi łatwo manipulować. Kościół to sama robi z katoli jakby im powiedzieć, że Jezus zginął w płomieniach to by uwierzyli. Jak już zaczynasz szukać i używać mózgu to albo jesteś zły albo opętany.

Gość przy okazji
"Mateo85 No nie wiem, może Twoja sąsiadka jest sama "starej daty" może zmienili w między czasie swoje poglądy, w końcu w kościół też ciągle wprowadza różne "reformy" " Zmienili poglady...no widzisz religia to nie takie tam hop siup, zeby poglady co chwilę zmieniać. A jakież to reformy kościół co chwilę wprowadza? Potrafisz podac konkret czy tak sobie powiedziałeś i teraz po prostu wyjdziesz na idiotę

Gość PRL Fan
Zmienia spojrzenia Strażnica :D Spytaj swoją piękną jak mniemam jehowitkę, czy wolno jej czytać archiwalne wydania Strażnicy ? Spytaj ! Bo ja znam odpowiedź : NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego ? A no właśnie :D

Gość marimadii
chcialam jeszcze dodac, ze mam troche przyjaciol SJ i naprawde sa to ludzie bardzo sympatyczni, ale zaznaczam jako przyjaciele. natomiast gdy juz w gre wchodzi zwiazek z taka osoba to z mojego doswiadczenia nie wrozy nic dobrego. Nie wiem kto i co ma na nich taki wplyw, ze potrafia zmienic zdanie i wybrac religie a zrezygnowac z milosci. w koncu tak czy inaczej taki zwiazek z podzielnym rozumowaniem sie rozspadnie. Moze jedynie przetrwaja Ci co maja silna osobowosc i potrafia walczyc o milosc i starac sie godzic te dwa swiaty tak aby dwie strony byly hepi.

Gość tak tak !tak
ja też i pistolet też mam ale krwi za ojczyznę nie oprzeleje

Gość tak tak !tak
a gdzie moje>?

Gość PRL Fan
Jak ktoś ma silną wolę i choć odrobinę własnego rozumu to nie da się zmanipulować amerykańskim sukinsynom !!!. Ludziska !!!! Przyjdą do was jehowici, to nie wyganiajcie ich !, pogadajcie a zaproszą was na ichnie pranie mózgu. Sami zobaczycie jakie to denne !!! Śmiech na sali :D Taka psychomanipulacyjna niby msza trwa dwie godziny !. Ja po pierwszych dziesięciu minutach już nie wyrabiałem wywracając ślepiami, po pół godzinie poszedłem na papierosa, ku zdumieniu i oburzeniu ich ciecia :D. Wracając z "dyma" rzuciłem coś cieciowi w stylu " ale jaja" , to myślałem, że albo kitnie na zawał, albo mnie zabije :D . Ale zczajony był, że ja jestem potencjalną ofiarą taką jak on, to jakoś się wstrzymał :D Nieeeee, no to trzeba zobaczyć !!!! Warto !!!!!

Gość marimadii
Jestem akurat osoba tolerancyjna i szanuje kazdego, gdyz uwazam ze kazdy ma prawo do swojej decyzji! Rowniez bylam na takich zebraniach z facetem i nawet bylam na zgromadzeniu ogolnym i nawet mialam takie szczescie zobaczyc jak osoba nowa jest chrzczona. Nie widze nic wtym zlego to jest ich religia i oni uwazaja to za sluszne. Wszystko tak naprawde opiera sie o biblie wiec jak kogos ciekawi to, to nie bedzie sie nudzil tylko nawet z ciekawosci wyszykiwac zacznie roznic itd. Ja bardzo lubie patrzec jak ludzie sa cieplo do siebie nastawieni, zyja jak jedna wielka rodzina. Oni przyjeli mie z takim szacunkiem i cieplem mimo ze bylam innego wyznania, nie dali mi tego odczuc. Najbardziej jednak cieszyl mnie fakt ze moj facet byl taki szczesliwy, ze poszlam znim, tego sie nieda opisac.

Gość Mateo85
Tyle zarzutów, że nie wiem od czego zacząć... KREW, to chyba ta najbardziej kontrowersyjna kwestia. Pokazała mi wersety wyraźnie zakazujące przyjmowania i jedzenia krwi- bo jest święta. Zdaje się to było- w Starym Testamencie. Nie rozumiałem tego- bo właśnie- jeść jej nie muszę (nawet mnie to obrzydza) ale co wtedy gdy mam umierające dziecko? Otóż ŚJ, znaleźli sposób- są już środki sytetyczne, które ratują życie bez użycia krwi. Są już kliniki (nawet w Polsce), oczywiście świeckie, które przeszły na tą metodę bo jest bezpieczniejsza. Jest też ponoć film, naukowy ale wydany przez ŚJ, który dokładnie opisuje tą metodę, ale osobiście go jeszcze nie widziałem... Muszę o niego poprosić bo to ciekawe jest. Napewno zapytam czy może czytać stare czasopisma :-) A na zebraniach mówiła, że analizują Słowo Boże, oczywiście mają do pomocy książki i broszurki by było łatwiej, w końcu mało który człowiek z marszu potrafi zrozumieć Biblie. I co mi się spodobało nie muszą tylko biernie słuchać, jak my na mszach ale każdy może wziąść udział i wyrazić swoje zdanie, plus śpiewają, modlą się... Nie brzmi nudno.

Gość egehtuy,kyujgf
Nie prawda,że musisz być Świadkiem Jehowy by ona była Twoją kobietą żoną:/

Gość Mateo85
Marimadii, jak miło czytać, że ktoś też jest w takim związku i ma o nich dobre zdanie! :) Jesteście małżeństwem? Nikt Wam nie robił problemów?

Gość Mateo85
Sorry, Marimadii, dopiero teraz zczaiłem Twój nick i to, że już wszystko opisywałaś, cofam poprzednie pytania.

oni sa normalnymi ludzmi przeciez takimi samymi jak katolicy.. znam wielu i nie sa wcale tacy swieci.. a co do transfuzji to glupota.... jak ja po porodzie coreczki bylam w ciezkim stanie i mi przetoczyli dwie jednostki krwi to moj tata sie do mnie dwa dni nie odzywal i malo co zawalu nie dostal:(

tak tak mateo jak bedziezz mial chore dziecko ktoremu krew bedzie niezbedna do uratowania zycia ton napewno nie bedziesz szukal specjalnej kliniki ktora stosuje metody opracowane przec ŚJ