Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmęczonaPracą88

Biorę CYPREST (anty) od pół roku. CZY GIN BEDZIE CHCIAL MI DAC INNE CZY PRZERWA?

Polecane posty

Gość ZmęczonaPracą88

pomocy! za tydz do gin, biore cyprest pol roku, czy gin przepisze mi inne tab czy bedzie kazal zrobic przerwe? wole inne :((

Dlaczego wolisz inne? To czy przepisze Ci inne czy też każe zrobić przerwę zależy raczej od powodu dla jakiego zaczęłaś je brać. Z tego co kojarzę Cyprest przepisuje się przy problemach z trądzikiem. Jeśli problem zniknął to może zasugeruje przerwę. Jeśli masz jakieś uciążliwe skutki uboczne to powiedz o tym lekarzowi. Najlepiej gdyby zrobił Ci badania, a nie przepisywał metodą prób i błędów.

Gość ZmęczonaPracą88
niechce innych, te sa dla mnie ok i nie mam jakis wielkich skutkow ubocznych, mam strasznie bolesne miesiaczki co 2 tyg ktore trwaja 9-10 dni. probmely z tradzikiem juz znikly przy ok 3 opakowaniu. ale niechce przerwy bo boje sie koszmaru przy okresie bez tab :(. wycytalam gdzies ze cyprest mozna stosowac tylko 6miesiecy i wlasnie boje sie czy lekarz mi powie STOP Przerwa a tego bardzo niechce... czy zaleci mi inne o mniejszej dawne hormonów.

Gość ZmęczonaPracą88
mam 23 lata i tez chce miec zabezpieczenie na okracglo... ta przerwa po 6miesiacach mi nie na reke. po ilu powinno sie zrobic przerwe?

Przy stosowaniu tabletek masz takie miesiączki? Mówiłaś o tym lekarzowi? Robił Ci wcześniej jakieś badania? USG chociażby.

Jeśli tabletki są dobrze dobrane to przerwa nie jest konieczna, a opinie co do tego różnią się wśród lekarzy. Ale pół roku to dość krótko, być może jest tak przy Cypreście, bo z tego co pamiętam to w ulotce napisano nawet, że nie powinno się go stosować tylko jako środka antykoncepcyjnego, jeśli nie występują problemy skórne.

Gość ZmęczonaPracą88
nie, teraz jest wszytko ok. Przedtem miałam takie miesiączki. Właśnie... Pytałam o to lekarza na ost wizycie ze w ulotce jest tak napisane, powiedzial mi ze z moich objaw wynika ze mam za mala dawne hormonu w sobie i tylko tak na poczatek może być ok. Byłam tez u innego lekarza który przepisal mi yaz (tez bez badan ale jak zobaczylam cene to wykupilam recepte cypresyu). Jak na razie nic mi nie jest, na początku glowa mnie bolala i mialam uczucie nudnosci ale teraz już ok.

Gość ZmęczonaPracą88
wlasnie, myslalam ze chociaz tak z 3 latka je pobiore i potem bedziemy sie starac o maluszka :) po studiach i tak dalej... no ale planowac to sobie mozna nieraz hehe.

A miałaś przy tych miesiączkach robione usg? Bo to dość niepokojące objawy według mnie. Co do ceny tabletek o niższym poziomie hormonów to raczej w takiej cenie jak cyprest nic nie dostaniesz, ale są też takie, które są tańsze od YAZ-u.

Gość ZmęczonaPracą88
miałam ugs, ostatnio tez cytoloiogie i wszystko ok w normie. co jedynie lekarz stwierdzil przodozgiecie macicy - co tlumaczy bol przy miesiaczkach. juz nie chodzi o cene cyprestu bo spokojnie moge wypipic drozsze ale jak pami w aptece wyliczyla mi 150 za 3 opakowania to myslalam ze ten lekarz oglupial :) i wykupilam cyprest za 21 chyba 3 opakowania... lekarzowi mowilam ze chce tak do 30zł za opakowanie a ten daje mi cos takiego...

Ja płacę za YAZ ok. 37-38zł za opakowanie. Cena zależy od apteki. Trzeba zrobić wywiad i sprawdzić gdzie jest najtaniej. Wiele tabletek ma tańsze odpowiedniki, np. Harmonet-> Kontracept blisko 10zł tańszy.

Gość ZmęczonaPracą88
najwyzej jak mi powie ze pol roku wystarczy zapytam czy moge dalej brac jakies inne np o mniejszej dawce hormonów. przyzwyczailam sie do cyprestu - pierwsze tab i dobrze sie po nich czuje dlatego boje sie tak zmian. no to ja z tym yazem widocznie trafilam do zlej apteki ;/ no ale coz...