Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co _wybrać

Problem z wyborem szkoły podangimnazjalnej. POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość co _wybrać

Cześć. Mam problem z wyborem szkoły wyższej. Obecnie jestem w 3 klasie gimnazjum ale wiadomo- czas szybko leci i nie długo trzeba będzie wybrać nową szkłę. Zastanawiałam się nad wyborem szkoły gastronomicznej i fryzjerskiej. Możecie mi opowiedzieć coś o tych zawodach no i co jest lepsze opłacalnie, który z tych zawodów więcej zarabia. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Gość co _wybrać
Przepraszam za błędy ortograficzne, ale pisałam w telefonie

Gość hfhew
Ja bym wybrała na twoim miejscu szkołę gastronomiczną w odniesieniu do tych dwóch zawodów co sobie wybrałaś. Wiadomo fryzjer musi całe dnie stać na nogach więc ten zawód jest trochę męczący ale jeżeli podoba ci się eksperymentować z włosami to coś dla Ciebie ;) Jeżeli wybrałabyś kucharstwo to dodatkowo możesz sobie zarabiać np na weselach, chrzcinach itp. Wybór należy do ciebie :)

Gość bo wy oczywiscie nie lecicie
wszystko zalezy :) jesli bedziesz prawcowac u kogos w tych zawodach bedziesz miec do ok 1500 na reke :] jako fryzjerka czy jako kucharka jesli bedziesz zdeterminowana ,zrobisz dodatkowe kursy, wezmiesz dofinansowania z uni otworzysz cos wlasnego , zdobedziesz prestiz we własnym zawodzie i bedziesz miec w tym dryg oraz zrobisz odpowiednia reklame mozesz zarabiac w dziesiatkach tysiecy a nawet setkach i potem milionach :)

Gość co_wybrać
Hehe, brzmi zachęcająco ;D

Gość dobrze ze wybralas
technikum :( ja jakbym mogla sie cofnac nigdy bym nie poszla do liceum ... no ale coz takie zycie. co do fryzjerstwa, mam pare kolezanek, po technikum i sa takie sobie ;/ natomiast te po zawodwoce wymiataja! w technikum jest za malo praktyki by nauczyc sie sztuki fryzjerskiej! dlatego tobie polecalabym gastronomie, chyba ze zalatwisz sobie z jakas fryzjerka ze bedziesz przychodzila po lekcjach na praktyki.

Gość co_wybrać
Dziękuje za odpowiedzi :) Właśnie tak myślałam, że fryzjerstwo się za bardzo nie opłaca i tak jak wyżej opisano że to ciężka praca z powodu ciągłego stania.

Gość Joliiie
Tak, zdecydowanie tak jak wcześniej opisano, ZDECYDOWANIE szkoła gastronomiczna. Jeżeli będziesz miała własną restauracja to będziesz zarabiać dużo kasy.. Fryzjerstwo moim zdaniem się nie opłaca z tego co słyszałam. Tylko musisz pamiętać aby dobrze się zastanowić, żebyś potem nie załowała że wybrałaś tą a nie inna szkołę. Pozdrawiam :)

Gość Tomix
Gastronomia: 1. dobrze płatna 2. jeżeli lublisz gotować, to coś dla ciebie 3. łatwo znajdziesz pracę

Gość małpiszon13
No, i męża znajdziesz, bez problemu. Umiejąca pichcić żonka-to prawdziwy skarb w dzisiejszych czasach...:D

Gość grzesiiu
Ojj taak, dobrze napisał Małpiszon.. Każdy by chciał mieć za żone, kobiete, która dobrze gotuje ;D Popieram, szkoła gastronomiczna!! :D