Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wystraszony_chłopak

Stulejka

Polecane posty

Gość Wystraszony_chłopak

Witajcie, na początek proszę się nie śmiać, bo wiem, że wielu tak robi. Mam 20 lat i obawiam się, że mam stulejkę. Problem wygląda tak, że mogę ściągnąć napletek do połowy żołędzi zarówno w wzwodzie jak i normalnie (no może normalnie trochę dalej), ale potem się boję, bo odczuwam lekki ból. Powinienem zwrócić się do lekarza, jeżeli nie jestem pewien, ale ja nie chcę obrzezania! A boję się, że na podobny zabieg mnie skieruje. Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość małpiszon13
Pokaż lekarzowi albo...wrzuć tu fotki :) Myślę jednak, że lepiej- to pierwsze. Może nie trzeba zabiegu? Może wystarczą jakieś "ćwiczenia"...:D:D:D

Gość Hunter 2-1
Z tego co mowisz to zle nie jest, chociaz przy stosunku mozesz odczuwac bol. Wycwiczenie tego w tym wieku moze byc ciezkie lub nawet niewykonalne. Ganiaj do urologa i on zdecyduje, jesli faktycznie problem jest marginalny to pewnie zaproponuje cwiczenia w wannie, w cieplej wodzie, kolejnym rozwiazaniem jest plastyka napletka (tzw. obrzezanie czesciowe), a ostatnim dla najgorszych przypadkow obrzezanie calkowite o ktorym myslisz. Tak czy siak cos z tym musisz zrobic, nieleczone doprowadzi Cie do samotnosci i jakiejs depresji i mozliwe, ze jeszcze wiekszych problemow z ptakiem...

Gość małpiszon13
Jeśli napletek schodzi do połowy, nie jest tak źle... Mój syn (jako dziecko) miał stulejkę. Całkowitą . Ćwiczenia w wannie przyniosły wspaniały rezultat. Po kilku miesiącach problem znikł :) U dorosłego może być gorzej, ale sprawa nie jest przegrana. Do wanny z ciepłą wodą, mydełko i ćwicz. Ściągaj napletek, aż trochę zaboli. I rób tak,jak najczęściej. Jeśli, po miesiącu, nie zauważysz poprawy-idź do urologa...

Gość Hunter 2-1
No wlasnie u dzieci przynosi to rezultaty, u doroslych jest z tym gorzej. Mozesz sprobowac z cwiczeniami, ale uwazaj, zeby sobie nic nie podraznic mydlem jak sugeruje kolega wyzej. Szkoda czasu i kobiet na takie moze sie uda, a moze nie. Urolog powie co o tym sadzi i czy ma to jakis sens i wtedy mozesz rozwazac co wybrac.

Gość Wystraszony_chłopak
No dobra, ale ja mieszkam w akademiku i tam są tylko prysznice... Po pierwsze nie wiem, czy to ma taki sam efekt pod prysznicem a po drugie: mam bardzo czułą końcówkę, woda z prysznica jest niezbyt przyjemna jak próbuję odsunąć. No i dziękuję, za nie wyśmianie mnie, że dopiero w wieku 20 lat się za to zabieram