Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

co robic ???..

Polecane posty

moje dziecko nic nie chce jesc.od 3 tyg nie je sniadan ani kolacji, od 3 dni nie je tez obiadu. nie chce ciastek,ani nic co lubi.tylko pije. ma 2 lata. co ja mam robic?/ czy sie ktos spotkal z takim czyms ?

a zęby już jej wszystkie wyszły? moja ma takie fazy jak jej zęby idą, generalnie tez jest niejadkiem, ale dopóki waga jest ok, to się nie martwię, nie zmuszam jej do niczego, jak nie chce, to nie, z reguły po paru dniach sama łazi za mną że jest głodna i chce obiadek, albo jajeczko jak bardzo się martwisz to dawaj jej witaminy w syropie i dbaj zeby duzo piła, nic jej nie będzie

jakby spadła na wadze to idż do lekarza, pewnie przepisze jakieś krople pobudzające apetyt, u mnie jak dotąd nie było potrzeby

idz do lekarza jak najszybciej, moze to pasozyty jeslitowe? mojej kolezanki synek powoli odstawial jedzenie, az przyszedł dzien ze przestał jeść w ogóle, w miesiąc schudł 5kg, kolezanka nie miala czasu by isc do lekarza tłumaczyła to sobie ze lato ze goraco ze dobrze ze pije

bajkowa mamo---- ale mnie nastraszylas nie na zarty! a sa jeszcze jakies inne objawy tych pasozytow jelitowych ?

wiesz co to moja kolezanka z pracy, mowła ze inaczej si eto nie objawiało mały miał duzo energii i nie był marudny, wiesz nie ma co czekać, idz w poniedzialek na badania, zawsze zrobisz analizy laboratoryjne i oby dwoje bedziecie spali spokojnie

Gość czytaj tu
no co ty żartujesz -dziecko ci nic nie je od 3 dni a ty chcesz czekać jeszcze niespełna tydzień bo masz bilans? Zastanów się kobieto.

ja ci powiem co ja bym zrobiła; gdybym zaobserwowała że moje dziecko nie chce jeśc a namawiałabym go róznymi sposobami od razu poszłabym do lekarza, nie ma co się leczyć samemu czy pytac o rade innych nie znając prawdziwej przyczyny. zadzwon rano w poniedziałek do przychodni zarejestruj sie i tyle, najwyzej przyspieszą ci bilans i bedziesz miala wizyte 2w1. dziwie sie ze wczesniej cie to nie zmartiwło, ja wiem ze male dzieci jedza malo ale zeby rezygnowały z 2 posiłków to juz alarm

skonsultowalam sie dzis z pediatra. opowiedzialam wszystko. lekarka powiedziala,ze jak dziecko pije i wyglada na zdrowe to tak naprawde nic mu nie jest . ze poprostu sie buntuje bo teskni za mna jak ja jestem w pracy... :( dzis tez nic nie jadl :(

skąd ja to znam......:( moja też nic nie chce i takie fazy łapie raz na jakiś czas.....potrafi tak z tydzień prawie nic nie jeść...jak wcisnę 1/2 kromki chleba poskubie ,zrobi kulje wielkości groszku i zje i resztę oddaje.....albo psu podtykaAle za to pije mleko ( najlepiej takie zimne z lodówy) przemycam też kasze przez butle w nocy - prez sen wypije byle nie za gęta była. Pełna energii, nie wygląda na niejadka!!! Co do pasożytów to racja My mamy zalecenie od naszej pediatry raz na 1/2 roku odrobaczać profilaktycznie pyrantellum w zawiesinie ( 2 psy i 2 koty w domu) Nasza lekarka nie poleca badań bo mówi,że nie zawsze wychodzą nawet jak są pasożyty,,,, U nas się zdecydowanie poprawia apetyt po odrobaczeniu....ale na krótko...

Ja z córką też mam taki sam problem ale od pol roku nie je sniadania ani kolacji, obiad tylko troszeczke nawet mniej niz roczne dziecko. Co do uzębienia to normalne ze 2 letnie dziecko ma juz wszystkie zeby bo mojs corka tez ma wszystkie

abcd....no moja właśnie tez ewentualnie odrobinke zupy - rano NIC i na kolację NIC ...no tylko to mleko albo kakao, chociaż ostatnio i kakao jej obrzydło

20 zębów. Moja właśnie też pije teraz wieczorem tylko mleko no i niestety w nocy. Zbieram się żeby odzwyczaić ją od butelki ale jakoś boję się bo wiem że będzie krzyk. Moja miała robione badania i anemii nie ma więc lekarka kazała podawać jej apetizer. Dzisiaj pierwszy dzień podawania więc za jakiś czas zobaczę jakie będą efekty. Córka ma 2 lata a ja nie przespałam jeszcze żadnej nocy od czasu kiedy ona się urodziła :(

abcd moj synek też mało je w ciągu dnia . na noc zjada 210 ml czasami mniej ale fajne przesypia mi całą noc. ale na dniach planuje już całkowicie odstawić butelkę do spania .

moja w nocy mleka nie pije juz od dawna ( ochrzanila nas dentystka , mała ma juz 4 plomby przez to nocne picie)od tamtej pory tylko woda w nocy...a i woda po jakimś czasie jej się znudziła.....i dzięki temu zaczęła przesypiać noce non stop, ale daję jej mleko "na śpiocha" tuż przed budzeniem ( wypija nie więcej jak 100 - 150 - ale to zawsze coś......jej starcza do 13.00 do zupy :( )

moja na bilansie 2 latka 86 cm i 13!!!kg ale wtedy jeszcze jadła...teraz na 100% jest lżejsza. Ma skończone 2,5 roku Naprawdę wygląda na dobrze odżywione dziecko....ale pewnie tak się tuczy tym mlekiem ( ok litra dziennie potrafi wypić)