Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajusia876

Zaburzenia cyklu czy może ciążą?

Polecane posty

Gość Kajusia876

Witam. mam pytanie: Zrobiłam 2 testy ciążowe: jeden 2 dni przed spodziewaną @ (14 dni po "zdarzeniu" Pre-Test; rano ) a drugi 3 dni po spodziewanej @ (19 dni po "zdarzeniu", Kinder Test; po południu ) oba wyszły negatywne ale dalej @ brak. Mam cykle dosyć długie (ok.32 dni) i nie zawsze regularne. Muszę też dodać, że ostatnio byłam dosyć chora i miałam dość dużo stresu. Czy mogę wierzyć tym testom? Z góry dziękuje za odpowiedz. :)

Gość Kajusia876
Bardzo proszę o wasze opinie.

Gość Kajusia876
Dziękuje za tą jedną opinie i jeśli można, proszę o więcej.

Ja bym zrobiła test z krwi. Mnie tez nie wyszedł test ani przed ani w dniu spodziewanej miesiączki. Dopiero chyba 4 dnia po i to z porannego moczu.

Gość Czy do ciebie
no to ja powiem dla odmiany: ciąża Pasuje? :P

Gość Kajusia876
ciąża średnio mi pasuje... W takim razie będę chyba musiała jeszcze powtórzyć test w następnym tygodniu...

Gość Kajusia876
Denerwuje mnie tylko to, że firmy produkujące testy zachwalają się, że może już wykryć 6-dniową ciąże... a w rzeczywistości nie wykrywa kilkunastodniowej... :/

Gość Kajusia876
Wiem, dlatego też napisałam "kilkunastodniową" nie odwołując się dokładnie do "moich 19 dni" :P

Gość Kajusia876
Gdybym była pewna, że nie jestem nie zaczynała bym tutaj nowego tematu. Przed zrobienie kolejnego testu (bo pewnie i tak go zrobię) chciała się po prostu dowiedzieć czy ktoś miała podobnie...

Może być milion osób, które miały podobnie, u jednych okazało się, że to ciąża, u innych, że zaburzenia. Nie wspominając już o fakcie, że opóźnienie miesiączki do dwóch tygodni to nic niepokojącego. Mi się miesiączka spóźniała 14-21, a czasami nawet i więcej dni, testy wychodziły negatywnie i nie była to ciąża tylko PCOS. Inna napisze, że jej testy wychodziły negatywnie, a okazało się, że jest w ciąży. Można sobie tak gdybać w nieskoczoność. Jeszcze inna kwestia. Jeśli ktoś miał tylko jedną ryzykowną sytuację to wtedy można określić czas kiedy test powinien dać wiarygodny wynik. Ale jeśli ktoś uprawia seks regularnie, maksymalnie raz na kilka dni, i nie obserwuje swojego ciała i nie jest w stanie określić kiedy wystąpiła owulacja wówczas nie jest w stanie stwierdzić czy owulacja się nie przesunęła i w rezultacie również dzień spodziewanej miesiączki a więc i moment, od którego test powinien dać wiarygodny wynik.

Gość jagoda74837
Ja mam podobnie. Heh spóżńia mi sie okres ponad miesiąc. Ostatni miałam 26.09. Wcześniej miałam jak to powiedziłą gin niewielkie zapalenie. Brałma globulki. Teraz znowu mam problemy gastryczne choc ciągną se one od pewnego już czasu. Biore m in antybiotyki. Ostatni raz współzyłam w sierpniu z zabaezpieczeniem. Zrobiułam też test ze krwi w ubiegłym tyg < niż 1. A @ nadal nie ma. Czy to też zaburzenia cyklu ?

Gość Kajusia876
W takim razie poczekam do poniedziałku, jeśli nie doczekam się @ robię test we wtorek z rana i prze założeniu tylko jednej (też nie 100% ryzykownej sytuacji) uznam test za wiarygodny i będę z cierpliwością czekać na @.

"Czy to też zaburzenia cyklu ? " A cóżby innego? Idź do ginekologa. Dostaniesz luteinę na wywołanie. Jeśli będzie się coś takiego powtarzać dobrze byłoby zrobić badania. Zastanów się też czy nie masz innych niepokojących objawów: kłopoty ze skórą, nadmierne wypadanie włosów, nadmierny apetyt, tycie/chudnięcie "bez powodu", trudności ze schudnięciem, nadmierne owłosienie, silne huśtawki nastrojów.

Gość Kajusia876
Też 1-2mc temu miała niewielkie zapalenie i brałam globulkę ale po nim @ miałam normalnie (u mnie to pojęcie względne bo dawniej miałam nieregularne ale od jakiegoś pół roku w miarę się uregulował, może to dlatego, że z niedowagi kilku kilo przeszłam do wagi normalnej). Chociaż ostatnio zauważyłam dziwny śluz i wydaje mi się, że znów to powróciło ale oprócz tego nie mam innych symptomów...

Gość Kajusia876
Perwersja: kłopotów ze skórą raczej nie mam, wypadanie włosów owszem ale mam tak zawsze jeśli się stresuje (niestety...) jeśli chodzi o apetyt to raczej normalny, jestem dość szczupła więc odchudzanie raczej nie wchodzi w grę... I wyprzedzę tu domniemania o chorobach tarczycy: kilka lat temu lekarz stwierdził u mnie wole endemiczne, przez jakiś czas brałam jod (warto zaznaczyć, że badanie TSH wychodziły wręcz idealnie, po jakimś czasie powiedział, że nie ma sensu, żebym do niego chodziła, przestałam. 2-3 lata później miałam znow problemy z @ i znów wysłali mnie do endokrynologa który w końcu zlecił badanie USG tarczycy, badanie wykazało, że tarczyca jest całkowicie W NORMIE a lekarz powiększona tarczyce wywnioskował z badanie palpacyjnego, a że byłam bardzo szczupła to miała szczupłą szyje i stąd błędny wynik badania. Lekarka nawet wypisała mi zaświadczenie, że NIE MAM POWIĘKSZONEJ TARCZYCY i żeby mnie inni lekarze już nie wysyłali do endokrynologa...

Gość Kajusia876
Dobra, to pytanie nie było do mnie :D:D

Ok, ale nie tylko tarczyca powoduje zaburzenia hormonalne. :) Ja nie mówię, że to musi być coś poważnego, to może być jednorazowe zawahanie poziomu hormonów, ale trzeba takie kwestie kontrolować-lepiej dmuchać na zimne. I pamiętać, że opóźnienie miesiączki nie musi oznaczać ciąży.

Nie było, ale nie zaszkodziło przeanalizować czy nie i u Ciebie nie występują jakieś inne niepokojące objawy. ;)

Gość Kajusia876
W najbliższym czasie i tak zaplanuje zbadanie TSH, nie badałam go już jakiś czas i chyba pasuje to zrobić. A co do "domniemanej ciąży" to chyba coraz bardziej zaczynam wierzyć, że jednak w niej nie jestem...

mam podobny problem.Okres spóznia mi się 18 dni. Robiłam 3 testy. Negatywne. Apetyt mam wzmożony,włosy lecą garściami,nadmierne owłosienie jest,wzdęty brzuch,senność....Co myślicie? W sobotę planuję zrobić kolejny test.

Gość Perw idzie do łóżka
A rób sobie testy na potęge. Tylko po co. Nie lepiej się zgłosić do ginekologa, opisać objawy i zrobić badania, zamiast potem płakać, że zajść w ciążę nie możesz. :o

Gość Kajusia876
Mi się spóźnia dopiero 4 dni więc wynik może jeszcze nie być prawidłowy(fałszywie ujemny) ale skoro Tobie spóźnia sie już 18 dni i wyniki dalej negatywne to raczej marne szanse na ciąże... a co do nadmiernego owłosienie to nie raczej nie pojawia się ono w przeciągu 2-3 tygodni, poza tym nie jest to oznaka ciąży...

Kajusia876,nadmierne owłosienie mam od zawsze,poza tym rok temu urodziłam moje pierwsze dziecko,więc wiem jakie są objawy ciąży, Pytam tylko co sądzicie o moim przypadku. Mieszkam w UK,jeśli wynik testów jest negatywny nie zbadają mnie...

Gość Kajusia876
A prywatna wizyta nie wchodzi w grę?

A u mnie sytuacja wygląda tak. Brałam anty od lutego. Dwa razy nie pojawił się okres w spodziewanym czasie ( przerwa 7dni). Przerwałam branie w trakcie - chyba ok 5 tabletki z nowego opakowania. Okres się pojawił po 3 dni od odstawienia. Teraz ich nie biorę wcale i zauważyłam gęsty biały śluz - wczesniej takiego nie widziałam. Robiłam jakis czas temu test - przed zaobserwowaniem sluzu ale był negatyw. Czy mogę podejżewać ciążę?