Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobranockaTrwa

Niemowlę nie mieści się w siatce centylowej

Polecane posty

Matko....i znowu musiscie matkę atakować???? Nie wiecie jak to jest się martwić o zdrowie dziecka????No chyba widocznie nie....Mój chuderlak-tak to ja pisałam i zazdroszczę mamom tęższych dzieci bo ja z kolei non stop słyszę..."jaki malusi, jaki drobniutki...ile on waży??" Morfologię autorko robiłaś ?? I poziom cukru??? I tak uważam że nie ma co się martwić...córcia mojej przyjaciólki ma półtoraroczku a mając roczek ważyła 15 kg...i teraz uwaga ciekawostka....do 8 miesiąca na samej piersi bo nie chciała nic innego!!!!!!!!!!!I to co 3 godziny nie częściej...a w nocy od 4 miesiąca się nie dopominała....i co?????? Też miała sobie cycki zabandażować???? Teraz powoli zaczyna szczupleć bo sie dużo rusza....Jak synek autorki zacznie chodzić to tez straci

Gość wifigdansk
przewiązki na łudzikach ja tez dziekuję za to,ze teraz bede wybuchac smiechem przez najblizsze parę dni a znajomi beda się dziwic co mi jest;) co do "grubasków"-moja tez jest powyzej normy,robiłam jej wszystkie możliwe badania (tarczyca,cukrzyca,alergia itd...) i wyniki ma podręcznikowe,je niskokaloryczne,zdrowe rzeczy,gotowane warzywa,chude mięso,itd...wszystko co "każą",obfite sniadanie, dużo ruchu w dzien,normalny zdrowy obiadek (przewaznie zupy,rzadko II dania),kolacja jak dla wróbelka (jogurt albo jabłko) i co? i nic-taka juz jest i tyle.my(rodzice) normalnej budowy),ja wręcz b.szczupła.

Gość Ja też w to wierzę a jestem
Nadwaga może być genetyczna i może wynikać juz w niemowlęctwie ze złej przemiany materii. Trzeba porobić badania a jak wyjdą w normie to odczekać aż dziecko zacznie się poruszać . Dzieciak w tym wieku powinien już powoli gubić tłuszczyk . Moja córka mając 7 miesięcy stała już na nóżkach przytrzymując sie mebli i raczkowała jak sprinter ale była szczupła od początku. Moja koleżanka miała takiego pulpeta ale gdzieś tak do 5 miesiąca życia synka, potem malec zaczął szczupleć a w wieku 8 miesięcy był juz zgrabny i ładnie raczkował. Myślę że mimo wszystko maluszek autorki jest zbyt gruby i nie jest to złośliwość , zwyczajnie radziłabym zapytać innego lekarza , niech się wypowie bo obecny lekarz mówił coś o proporcjonalności rozwoju dziecka autorki a ja patrząć na wagę i długośc ciała ten proporcjonalności nie widzę (trzymając się teorii) więc może warto iść prywatnie do innego lekarz? Prywatnie bardziej się zainteresują.

Gość renifer73
Mój,także nie mieści się w siatce.Urodził się 4490 i 60 cm dlugości,teraz ma 5,5 m-ca i waży 11,5 kg i mierzy 79 cm.Pediatra nie widzi w tym nic nadzwyczjnego,poniewaz ja mam 170 cm wzrostu i 58kg a mój mąz 188cm i 105 kg.Zacznie raczkować to schudnie:)

Gość gość
Witajcie moja córeczka urodziła sie nie duza 50 cm teraz ma 3 miesiace i tez nie miesci sie w siatce centylowej teraz mierzy 64,5 cm pielegniarka która ma ja pod kontrola mówi ze jest proporcjonalna i silna dziewczynka i nie ma powodów do zmartwien urodziłam ja pózno bo na 40 urodziny Wiedz sie ciesze ze mimo póznej ciazy dzidzus rosnie zdrowo

Ja popatrzyłabym na to, jak możemy to zastąpić. Sporo artykułów które mogłyby Ci pomóc znajdziesz w internecie. Ja wszystko, czego mi brakowało kupiłam z kodem rabatowym (dlamamy) na http://babymama.pl/ - można sporo oszczędzić, serdecznie polecam :)

Gość gość
Polecam wymienić, to jest lekko niebezpieczne. Fajne są na http://babymama.pl/ - szczególnie teraz warto tam zamawiać, bo jest ten kod rabatowy. Z żoną zrobiliśmy spore zakupy. Wystarczy wpisać jak coś tylko hasło: "dlamamy" w koszyku, a automat przyznaje zniżkę.