Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawionaaaa5656

pytanie odnosnie karmienia piersia i mm

Polecane posty

Gość zaciekawionaaaa5656

podawalam corce raz dziennie mm, pozniej przez pare dni miala podawane mm dlatego ze nie moglam byc ciagle przy niej. teraz probuje znow tylko karmic piersia i wykluczyc nawet to jednorazowe podawanie ale jest naprawde ciezko. corka budzi sie co pol h i domaga jedzenia, choc po 10 minutach znow zasypia :( probowac dalej czy dac sobie spokoj? mala ma 6 tyg.

Gość ja bym walczyla
ja tez popelnilam ten blad,synek ma 8tygodni i za chiny nie chce piersi :( czasami zlapie ale jak juz pusci piers to jej nie wiezmie,drze sie wyrywa poprostu masakra... ja bym walczyla bo karmienie piersia jest naprawde piekne

Gość Mokasyniara
Witam.ja na zupełnie inny temat ale moze mi pomozecie :( od kilku tygodni moj synek ma okropna ciemnieniuche, na całej głowce i troche na oczkach ze wogole nie moge sie jej pozbyc. na głowce to prawie włosków nie ma bo gdy mu wyczesuje to razem z nimi :( byłam juz kilka razy u pediatry, dostał maści, kremy .kapie go w Emolionie. ma strasznie sucha skórę. ostatnio Pani doktor stwierdzila ze to skaza białkowa, karmiłam piersia ale kiedy jeździłam na szkolenia dostawał bebiko. przepisała bebilon pepti. po długim namyśle zrezygnowałam z piersi i dostaje teraz tylko Bebilon. co prawda nadal mam watpliwości i choć dopiero od wtorku nie pije z piersi czasem mam ochote podac mu ja i karmic tylko piersia. straszny mam dylemat :( ale od wczoraj zauwazylam ze zaczeły robic mu sie czerwone krostki za uszami i na buźce znowu.co prada skóre ma okropnie szorstka i mimo że smaruje maściami nie pomaga...może to te mleko ....naprawde nie wiem co robić...

Gość Mokasyniara
dodam jeszczy tylko ze gdy karmie go butelka Mały sie wierci, zje troche pomarudzi i nie chce a za chwile znowu sie domaga, jego przerwy w karmieniu to max.2h przy czym zaznacze ze wypija raz 30ml, raz 120 ml i tak rożnie..

Gość ja bym walczyla
ja kupilam w aptece na ciemieniuche i troche pomoglo, a smaruj oliwka,nawet tez slyszalam ze olejem smmarowali,ale posamruj np dzisiaj i dopiero jutro wieczorem umyj glowke jak bedziesz kapac i wyczesz a jak nie omoze sprobuj jeszcze raz

Gość Mokasyniara
czym ja nie smarowałam...oliwką, masłem, oliwa z oliwek, olejuszka...dziś ładnie sczeszę a jutro to samo...czytałam ze m.in. od alergi moze byc taka ciemieniucha ale skoro dostaje mleko specjalne to powinna schodzić.

odnosnie ciemieniuchy, u nas pomogla maseczka z sody oczyszczonej 2 lyzki sody 1 lyza wody zrobic papke, nalozyc na 15 min na glowe i zmyc u nas pomoglo super, a robilam tak tylko 2 razy i byl spokoj, polecam u nas tylko na glowie byla ciemieniucha

moj synek w ciagu dnia malutko spal,jednak nie chcialam dawac mu mm.po mleku z piersi dziecko jest mniej syte dlatego tak sie czesto budzi.musisz sama wiedziec na czym ci bardziej zalezy.niektorzy nie daja rady i dla spokoju daja mm.moj synek w dzien praktycznie w dzien nie spal za to noce przesypial super dlatego moglam w miare normalnie funkcjonowac.

Gość an2anet
mokasyniara ja smaruje mojej małej głowke i brwi zwykła wazelina tak na godzine przed kąpaniem, w dzien skrobie ją po głowce i jakos odchodzi,z pierwsza córką tez tak robiłam a po myciu porzadnie szczotkuje głowke no i tez pieluszka tetrowa delikatnie przecieram i schodzi

Gość an2anet
moja mala ma 3 mies i tez jej daje czasem butle nie wazne ile by zjadla to i tak rzada cycunia nie ciagnie tylko jak go poczuje to zaraz przysypia taki smoczek sobie zrobiła,jak maluszek ma dluzsza stycznosc z butla to niestety ale zostanie juz "wielbicielem" butli bo z niej lepiej leci,jesli chcesz karmic swoim mlekiem to odciagaj i dawaj przez butle a jesli chcesz sama karmic to musisz uzbroic sie w cierpliwosc powodzenia

Gość próbuj, bo warto
nie rob za duzych dziurek w smoczku, bo to ja rozleniwia. Mnie zabronili przez tydzien po porodzie karmic ( infekcja) poczatek byl strasznie ciezki, ale wytrwalam i karmilam poltora roku. jesli nie dasz rady , staraj sie choc pierwsza czesc posilku dawac w formie naturalnego pokarmu. Tak radza fachowcy.

Gość Mokasyniara
bylm dzis z nim u dermatologa i stweidzila ze to na 100% nie skaza białkowa tylko ostre łojkotowe zapalenie skóry...powiedziala zeby spokojnie podawac bebiko badz inna mieszanke nie na alegrie. co do piersi to juz od wczoraj nawet w nocy nie chce piersi tylko sie wygina i placze wiec pewnie sie z nia pozegnamy. troche mi szkoda ale bede sobie odciagac i przynajmniej tak mu podawac.ale to smieszne...co lekarz to inna diagnoza :)

Ja pierwsze 4 miesiące karmiłam wyłaćznie piersią, później kolejne dwa prawie też, bo dostawła tylko 50ml zupki dla urozmaicenia, a picie tylko z cycka, bo nie chciał. A i tak nie uniknęliśmy kłopotów i tego że nie umiał złapać i wił się przy piersi, płakał. Tak, że poczekaj, ma dopiero 6 tygodni, ja walczyłam 2,5 miesiąca, potem było dobrze. Teraz zaczeliśmy 10 miesiąc i cycek jest najukochańszy dalej.