Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

berbusia

* 8 miesieczne dziecko pije 280 ml kaszki na dobranoc i 2x150 ml mleka w nocy

Polecane posty

no wg mnie to sporo...ale może w dzień niedojada i nadrabia nocami? Mój jest miesiac starszy i zjada 240 ml samego mm na noc o 19:30 i 200 ml dopiero nad ranem ok 4- 5.

mozliwe... chocioaz w ciągu dnia ma swoje okreslone pory i ilosci jedzenia i nie chce wiecej...

no tak dla porownania moj jak mial 8 msc to jadl tak 09:00 kaszka 180 ml 13:00 zupka (teraz juz jemy dwa dania) 16:00 mleko mm 200 ml 17:30- 18:00 deser, owoc np banan 20:00 mleko 200- 240 ml mm Karmienie nocne jeden raz ok 3 godziny, mleko 200 ml.

hmmmm... no to moja zjada: ok 8.00 ok 100 ml kaszki 10.00 120 ml mleka 13.00 obiadek ze sloiczka (maly sloiczek) 14.00 150 ml mleka 17.00 deserek ze sloczika 18.00 100 ml mleka 20.00 240-280 ml kaszki 0.0-1.00 150 ml mleka. 4.00 150 ml mleka No i wcale nie wazy duzo bo niecałe 8 kg...

no to łącznie tych posiłków mlecznych troche jest, a dlaczego maly sloiczek? juz powinnas te wieksze dawac :-) A tak sobie patrze ze miedzy 14 a 18 jest malo mleka bo po 100 ml, a deserku nie traktuje sie jako posilek to moze wtedy cos dodaj. Albo np. deserek z kaszką połączyć? ja tak dawalam np kaszka mleczna-ryzowa na wodzie na gesto i dodawalam starte jabluszko :-)

maly sloiczek, bo większego nie da rady zjesc - zamyka buzke, zagryza ząbki i nie zje - tak samo z mlekiem, mogę się gimnastykowac, ale jak nie chce to zamyka buźkę i koniec :) ale będę musiała spróbować z tą kaszką... z tym że jeśli mocno się naje ok. 18 to o 20 wypija 100-150 kaszki i znowu w nocy jest glodna :)

Gość Moja córcia
ma 8 i pół miesiąca i waży ponad 8 kg a jej dzienny jadłospis wygląda tak: 8.00 rano - mleko 180 m 11.00 rano - miksuję jej bananalub trę marchew, kiwi, jabłko i dodaję kaszki bezmlecznej (łącznie 150 ml) 14.00 - obiadek ok. 250 ml gotuję i podaję w arcoroku szklance i całą ilość zjada 17.00 - kaszka mleczna zbożowa 150 ml 18.00 - mleko 180 ml (ostatni posiłek tego dnia....kolejny o 4 rano). Moja córcia nadal domaga się posiłków co 3 godziny i stąd wydawać by się mogło że tyle tego ale waży prawidłowo i jest bardzo szczuplutka ale wysoka. Synek autorki je sporo i według mnie niepotrzebnie tyle żołądek mu pracuje nocą a tak poza tym to chłopcy więcej jedzą i więcej kalorii potrzebują więc ilość w posiłku mnie tu nie dziwi jedynie to że to ma miejsce nocą gdzie starsze niemowle już nocą nie potrzebuje tylu kalorii bo żołądek umie sam magazynować.

Gość Moja córcia
Dziewczynka:) . Szkoda że za dnia nie ma takiego apetytu ale różnie z tymi dziećmi jest, warto jednak przyzwyczajać ją do samego jednego mleka w nocy (gęstsze np. z kleikiem ale za to jedna porcja).