Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myrszczza

Zielony, śluzowaty stolec u 2-miesięczniaka karmionego piersią!Pomocy!

Polecane posty

Gość myrszczza

Mój synek skończył 2 miesiąc i od wczoraj wypróżnia się na zielono z domieszką wodnistego śluzu. Podczas drzemek i snu jest bardzo niespokojny - kręci się i zdarza mi się zapłakać. Karmię go cały czas tylko piersią - nie zmieniałam diety, więc to raczej nie jest wina mojego pokarmu. Temperatura w normie.Co może mu być? Martwię się, bo tyle się słyszy o rotawirusach...

Gość mamamama27
raczej odstaw nabiał - może to objaw skazy - a jaką ma buzie? mój synek miał buzie w kropkach, kolki i wzdęcia - był niespokojny, płaczliwy no iw końcu kupki zielone, wodniste, śluzowate - i się okazało że to skaza białkowa rotawirus daje biegunke ale na kolor chyba nie wpływa

Gość agula8
witam, ja też w pierwszej kolejności stawaiłabym na reakcje alergiczną, która u tak małych dzieci najczęściej jest na mleko. Najłatwiej jest to sprawdzić odstawiając na jakiś czas wszystko co ma białka mleka. U nas objawy brzuszkowe minęły po kilku dniach. Do tego można maluchowi podawać latopic-probiotyk dla alergików, to tez pomaga.

Na bank nietolerancja laktozy, zrob badania kupy a jesli dojdzie wysypka na ciele to bedzie tez to skaza bialkowa.

Gość hahaha1
Moja mala robila ponad miiesiac takie kupki.Bylismy u lakarzy.Badania nic nie wykazaly.Mala nie miala bolow brzuszka,goraczki wiec lekarze mowili,ze nie jest to nic zlego i ,ze czasem tak sie dzieje u maluchow.Teraz juz jej przeszlo ale je juz powoli wszystko.Ja strasznie sie martwilam wiec cie rozumiem.Zrob badania ,bedziesz spokojna.Mam nadzieje,ze przejdzie tak samo jak u mojej.

Gość hesssse
sluz w kupie + zielony kolor może wskazywac na alergie pokarmową, np na białko mleka krowiego. odstaw na pare dni mleko, jogurty, sery itp i zobaczyszco sie bedzie działo. u mojej córki własnie takie objawy powodowała alergia. mała dostała nutramigen, bo nie karmiłam piersią i probiotyk latopic bez białka. teraz ma 13 mies i nadal nie może pic mleka krowiego :/

Gość ketreleczka
nie strasznie skazą!! moja córka tez ma 2 mies. miala krostki na buzi-lekarze mówili ze to skaza. nieprawda. Zrobila zielona kupe okazalo sie ze dzien wczensiej jadlam brokuły, Znajdz dobrego lekarza. nie kazda wysypka oznacza skaze. tez sie naczytalam w internecie nastraszylam a wysypka byla od ocierania sie o ubrania dorosłych!!!! lekarz pwoiedzial ze zielona kupa jest normalna u takich dzieci

Gość autorka tego topiku.....
Jak się okazało zielone zabarwienie wzieło się stąd, że karmiłam dzień przed na zmianę z jednej i drugiej piersi przez krótki czas - wypływało mleko I fazy - które syciło pragnienie dziecka. Mleko takie zawiera dużo cukru, co powoduje fermentację w jelitach i zielone stolce. Następnego dnia już karmiłam "do końca" z piersi i problem zniknął...obyło się bez wizyty u lekarza...uff...