Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwimnieto

Dlaczego tak wiele osób nie lubi imienia Marta?

Polecane posty

Gość dziwimnieto

no wlasnie dlaczego pytam? wedlug mnie jest normalne, tzn ani zle ani jakies super ekstra ale wiem ze wiele Mart nienawidzi swojego imienia

Gość ssssffgj
Mi to wisi Ale może inni nie lubią, Bo brzmi oschlo i niesynpatycznie?

Gość jemkisiel
ja na drugie takowe posiadam i cierpnę na samą myśl, że rodzice długo się spierali czy jednak nie dać mi tak na pierwsze :/

Gość jemkisiel
marta.fu. dorotka to jak dorotka z krainy Oz, słoodko :)

Gość thess
marta z m jak miłośc jest zimna ryba :(

Gość poważnie ??
mnie tez sie nie podoba

Gość poważnie ??
Marta kojarzy mi sie z taka grubaska...świńska blondynka z piegami. Chociaż znam pare ladnych, filigranowych, silnych ( psychicznie) i naprawde mądrych i sympatycznych, jak słyszę imie Marta, zaraz mi sie kojarzy z "Gruba Bertą" bo taka miała ksywke ta z pierwszego opisu...swoja droga, dlaczego tak jest, że jak nie lubimy kogoś i niepodoba nam sie jej imię, to zawsze staje nam przed oczami...

Gość eeeeeee?
ja nigdy nie miałam złych skojarzeń z imieniem marta :/ i podoba mi się ono.

Gość Ja tam też go nie lubię
może to dlatego, że moja mała kuzynka Marta ciągle ma kater i tak mi się kojarzy Marta-katar;)

Gość Zajebista Marta.
Marta? Najlepsze imię na świecie. Jestem niezależna kobieta. Mam blond kręcone włosy, i ku Waszym zdziwieniu nie mam nadwagi, wręcz przeciwnie. Mężczyźni mnie uwielbiają nie tylko za urodę ale również za inteligencję i nietuzinkowość. Za zimną mnie raczej uważać również nie można, zwłaszcza w sypialni. Więc stereotyp złamany. Bawcie się dalej.

Gość kolejna co nie lubi
ja też nie przepadam za tym imieniem i nie nazwałabym tak dziecka chociaż mam 2 koleżanki Marty i nie kojarzy mi się z niczym negatywnym. Apropo tego imienia. kuzynce męża się córka urodziła i nazwali ja właśnie Marta, mąż dzwoni do brata z nowiną i mówi "no Basia urodziła, poza imieniem wszystko w porządku"

Gość olali*
samo imię jest całkiem, całkiem a każda Marta jest jednak inna:P. Osobiscie znam Martę która tylko pozornie ma swoje zdanie i jest silna a tak naprawdę to jest jak chorągiewka na wietrze i jest bardzo interesowna.

"Zajebista Marta. Marta? Najlepsze imię na świecie. Jestem niezależna kobieta. Mam blond kręcone włosy, i ku Waszym zdziwieniu nie mam nadwagi, wręcz przeciwnie. Mężczyźni mnie uwielbiają nie tylko za urodę ale również za inteligencję i nietuzinkowość. Za zimną mnie raczej uważać również nie można, zwłaszcza w sypialni. Więc stereotyp złamany. Bawcie się dalej." O, doskonały przykład prawdziwej Marty, zmyśla ile wlezie na swój temat i myśli, że jej uwierzą :classic_cool:

Gość marta too
zimne imie i takie sa kobiety ktore to imie nosza bynajmniej te ktore znam zimna, oschla, wyrachowana, ale tez i niezalezna to bardzo silne imie

Gość DOrotka z krainy oz
ja miałam 2 koleżanki marty-obie falszywe i zazdrosne,

Gość hbhhhhhkkkd
Wszystko można powiedzieć o imieniu Marta ale nie że jest piękne.

Gość imię marta
moja córka ma na imię marta. jest brunetka o czekoladowych oczach. piękna i mądra dziewczyna. wzrost modelki, nogi ze można zazdrościć. nie ma w niej ani fałszu, ani zawiści. jest cudowna młoda kobietą. skąd wy bierzecie takie opisy ludzi? równie dobrze można powiedziec ze np. wszystkie katarzyny to szmaty, a co?! jak jechać to po calosci.

Gość nie zgadzam się z wami
Ja również łamię wasz stereotyp. Jestem bardzo otwarta na ludzi, pogodna i lubię się uśmiechać. Imię jak każde inne;)

Gość Jennifer Aniston
Martusia, Martunia ładnie

Gość marta_25_real
ja mam na imie Marta. Kiedyś nie lubilam swojego imienia (wydawało mi sie takie twarde - niemieckie), ale teraz uwazam że to imie za ładne - jak kazde inne. Znam sporo dziewczyn o tym imieniu (w okolicach mojego rocznika 1984-1988 było popularne), są różne: fajne, niefajne, grube, chude, puszczalskie i niepuszczalskie. Prawda jest taka, obojętnie czy ma sie na imie Marta, Dorota, Basia, Kasia czy Brygida to jakimi jesteśmy osobami zależy od wychowania i osobowości, a ta moim zdaniem (jako realistki) nie ma NIC wspólnego z imieniem. Kazdy ma jakieś takie nielubuane imion, które zazwyczaj kojarzy z niefajnymi osobami. I tak jak dla mnie takim imieniem jest Kasia tak dla innego jest to własnie Marta.

Gość u mnie w rodzinie
akurat Katarzyny to sa szmaty, Doroty to wredne rozdarte babska, Czasem mi się na prawdę wydaje że coś jest w tych imionach.

Gość kileoowufd uewfihjao
Pochodzenie i znaczenie imieniaMarta jest to imię pochodzenia aramejskiego, od słowa marta (pani, władczyni). Charakterystyka imieniaMarta lubi kontakty z otoczeniem, ale nie ulega wcale wpływom. Jej charakter dojrzewa bardzo wcześnie, przez co skraca się czas beztroskiej młodości. Jest zaborcza i przekorna Jest osobą bardzo niezależną. Ceni wolność myśli i swobodę działania. Lojalna wobec władzy i własnych wcześniejszych postanowień. Nie lubi uzewnętrzniać swoich celów działania, ani też ujawniać tajemnicy zawodowej. Uparcie dąży do celu, konsekwentnie zwalcza przeszkody, osiąga sukcesy bardzo szybko.