Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odpowiedź

prosze o rade

Polecane posty

Gość prosze o odpowiedź

mam taki problem, zwsze mialam okres regularnie, ostatnio sie ti zmieniło. dostełam @ 27 sierpnia a pozniej nic. poszlam do lekarza okazalo sie ze w ciazy nie jestem, dstalam luteine, bralam przez 5 dni po 4 tabl dopochwowo. po 4 dniach mialam okres. teraz moje pytanie. jak obliczyc kiedy mialam dni plodne??? mozliwe ze sa one dopiero teraz??

Dni płodnych się nie oblicza, tylko obserwuje. A nawet próbując obliczyć to skąd my mamy wiedzieć czy jest możliwe, że są dopiero teraz skoro jedyne co napisałaś to to, że jakąś tam miesiączkę miałaś 27 sierpnia. :o

Gość prosze o odpowiedź
faktycznie niedokladnie napisalam okres mialam 19 pażdziernika, do tej pory miałam regularnie, cykle po 28 dni, po wakacjach w bardzo cieplym klimacie mi sie zatrzymal. nie mialam od 27 sdierpnia wiec poszlam do lekarza i dlatego dostalam ta luteine na wywolanie. i tak sie zastanawiam co z tymi dniami plodnymi. bardzo nie chce byc w ciazy i dlatego sie zastanawiam.

Gość skoro boisz się ciąży to
się po prostu za każdym razem zabezpieczaj prezerwatywą przynajmniej. Przy takich anomaliach, poki okres się nie unormuje tylko jakiś jasnowidz może ci powiedzieć kiedy masz dni płodne. I jak to z jasnowidzami bywa - tez może się mylić :)

Gość Perw po szybkim numerku
Przy takich anomaliach i jak wnioskuję z innego tematu również przy Twojej wiedzy na temat antykoncepcji różnorakiej lepiej zabezpieczać się za każdym razem prezerwatywą.

Gość prosze o odpowiedź
moje wiedza jest ok, pierwszy raz w zyciu mialam taka sytuacje, bardzo dlugo bralam tabletki (przestalam w maju) i nie mialam takich problemow. mialam zaczac i teraz brac, ale musialam wyjechac i nie zabralam ich ze soba jak dostalam @, wiem kiedy mam dni plodne jak mialam okres w miare regularny i sprawdzala sie ta metoda u mnie tez w 100%. coz czlowiek jest tylko czlowiekiem, w piatek (11 listopada) mialam chwile slabosci, partner niby nie mial wytrysku w srodku ale mimo wszystko sie boje. on nie jest pewny czy nic sie nie dostalo do srodka (ze moze wczesniej cos tam wycieklo). caly miesiac staralismy sie robic to w miare bezpiecznie. nie moge stosowac prezerwatyw bo jestem na nie uczulona (na latex). od 2-3 dni bola mnie tez piersi (ale jakos dziwnie w okolicy sutków). nie wiem, moze ja juz w ciazy jestem....

Gość Kasia...............
przepraszam, ale skoro przy takich anomaliach chcesz jako metode antykoncepcyjna stosowac metody naturalne i zgadywac kiedy masz dni plodne, to zbyt wiele o zapobieganiu ciazy nie wiesz... Dopoki nie wroci staly cykl nie ma mowy bys obserwowala dni plodne, bo to bedzie jak rosyjska ruletka, a nie antykoncepcja.

Gość prosze o odpowiedź
ok, wszystko juz jasne. nie wiem jak po takim leku to dziala. we wtorek powinnam miec @, wszysko stanie sie jasne. na jakoekolwiek badania i testy i tak narzie za wczesnie.

Gość jeśli po 5 minutach nie było
pierwszy raz słyszę, żeby kobieta miała uczulenie na lateks... Zwykle to uczulenie mają co najwyżej faceci. Jak u ciebie sie to uczulenie na lateks odbywa?

Gość zielonykrolik
Jak masz uczulenie na lateks to dokładnie określaj dni płodne. Najprostszy sposób to chyba kupno mikroskopu owulacyjnego. Nie są drogie a skuteczne. Sama używam afrodyty

Gość zielonykrolik
Jak masz uczulenie na lateks to dokładnie określaj dni płodne. Najprostszy sposób to chyba kupno mikroskopu owulacyjnego. Nie są drogie a skuteczne. Sama używam afrodyty