Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

raca

zmiana koloru wlosow

Polecane posty

a te farby john freda sa w tesco w ofercie za 7 funtow teraz :) ja farbuje na ciemny braz.. jakis czas temu zrobilam sobie trwala, zamarzyly mi sie fale i tez pozalowalam... teraz musze uwazac z farbowaniem. wyprobowalam wiele farb i te pianki tez, pod katem tego jak niszcza wlosy i najgorsza farba okazala sie palette, tragedia, popalila mi wlosy. wlosy dochodzily do siebie jakis miesiac, a tez duzo mi przez ten czas po prostu wypadlo.. a najlepsza nice n'easy ale ta z serii perfect 10. trzyma sie nia 10 minut i nie niszczy wlosow ani odrobine. nie zwracam takiej uwagi bardzo na odcien bo ciemny braz jest wszedzie taki sam, prawie ze czarny z brazowym odcieniem wiec zwracam uwage tylko na to jak bardzo niszczy wlosy.

Farbe z palett zapamietam chyba na zawsze. Jak mialam 17 lat chcialam bardzo miec zloty blond,kupilam wlasnie z tej firmy farbe ..i wyszedl oczywiscie kolor rudy. Od zawsze bylam blondi,teraz najwyzszy czas to zmienic..zobaczymy co z tego wyjdzie:D ,ZONA a farbowalas moze wlosy ktoras z farb z Loreal? Ja mialam pasemka z brazu i bardzo szybko sie wyplukiwal..i nie wiem czy faktycznie farby maja takie lipne?

Mayor, Ty i tak pewnie masz mocniejsze wlosy ode mne. u mnie wygladalo to tak- kolor wyjsciowy czarny. Dwa rozjasniacze tego samego wieczoru-efekt-polowa wlosow zolta, polowa wlosow ruda :/ Nastepnego dnia, jedna farba blond, zaraz potem kolejna no i byl blond. Nie wydawalo sie, zeby wlosy byly jakos powaznie uszodzone do czasu. Wiec uznalam, ze moje wlosy sa w zbyt oplakanym stanie, aby ,nawet za jakis czas, znow farbowac je na blond. Wiec postanowilam wrocic do brazu. I tu sie zdziwilam, bo pokrylo mi to jakies 10 centymetrow od nasady a reszta byla zszarzala i matowa, tak jakby farba w ogole nie wniknela w te najbardziej zniszczone wlosy. Musialam wiec je podciac i przemeczylam sie troche bez ponownego nakladania koloru. Nastepnie uzylam Majirel L'oreala (kolor czerwono brazowy) i niestety, ale znowu tylko zdrowa czesc wlosow zlapala farbe. Bylam juz na granicy wytrzymalosci, tez z powodu okropnego koloru i bylam niemalze zdecydowana obciac wlosy na bardzo krotko, az postanowilam sprobowac jeszcze raz i byl to strzal w dziesiatke. Uzylam L'oreal Feria- French roast i kolor wyszedl piekny i rownomiernie wszystko pokryl. Nie musialam obcinac sie na krotko, co byloby dla mnie tragedia, bo nosze doczepiane wlosy i pewnie wygladalabym jak pol tylka zza krzaka ;) I tez zgodze sie z Zona, ze palette to sa najgorsze dostepne farby, chociaz niektorzy twierdza, ze wychodza najladniejsze kolory.

Mrs Cole, to sie nadererwowalas. Wyobrazam to sobie. :) No, ja zawsze mialam grube wlosy i takie napuszone. Ale mialysmy podobne sytuacje z tym farbowaniem. Ja tez w jeden dzien i rozjasniacz i farba, a potem na drugi dzien i w kolejne... Osa, jaka aktorke Ci przypominam? Palette farby nie uzywalam i nie zamierzam skoro odradzacie. Tez sie spotkalam z opiniami, ze to najgorsza farba. Jesli chodzi o ten moj farbowany blond to uzywalam tylko i wylacznie Clairol Nice'n'Easy i John Frieda. :)

Gość wg mnie sie postarzylas
farbujac wlosy na tak jasny i paskudny blad mayor. i wygladasz jeszcze bardziej wulgarnie

a wlasnie ze super fajny ten blond ci mayor wyszedl i dodal ci sporo uroku, wybacz ale wygladasz moim zdaniem ciekawiej niz w swoim naturalnym odcieniu :) l'oreala uzywalam ale te semi -permament, calkime niezle jak na fakt ze sa niby zmwalne.. farby live cos tam xxl color (na pewno kajarzycie) sa wyjatkowo nasycone kolory ale niestety farbuja tez skore i trzeba bardzo uwazac zeby nie pochlapac po bokach bo schodzi potem kilka dni. z tego wzgledu nie uzywam bo sie za bardzo wkurzalam. jak nie mielyscie jeszcze okazji to najbardziej polecam perfect 10. 10 minut trzymania na glowie, nie niszczy wlosow prawie wcale, ladny kolor ktory sie dlugo utrzymuje, w opakowaniu dosc duza odzywka, nie plami, dodana nasadka z grzebykiem jak ktos woli w ten sposob nakladac farbe chociaz ja wole normalna koncowke. normalna cena 7 funtow.