Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość new mommy

Kopr wloski i herbatka rumiankowa.

Polecane posty

Gość new mommy

Witam Panie. Mam pol rocznego syna i moje pytanie jest nastepujace Czy mozna podawac raz dziennie herbate z kopru wloskiego lub rumianku w zamain soku? Dziecko nie akceptuje zadnych sokow, moze lepiej przepajac woda? I jeszcze jedno pytanie. Czy deserek z sloiczka zastepuje jedna porcje mleka? Powiedzmy, ze dziecko je co trzy godziny, wiec jesli podam deserek o 14 to mleko ma zjesc za trzy godziny czy wczesniej? Dodam rowniez, ze dziecko zjada caly deserek. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.

Rumianek albo koper są nawet zdrowsze od soków, jeśli dajesz owoce ze słoiczka czy świeże, w ogóle nie ma potrzeby dopajania sokami. Są słodkie i jednak niszczą ząbki, herbatki granulowane podobnie. Herbatkę koperkową można od urodzenia, ale nie wiem czy jest taka zwykła do zaparzania, rumianek dawałam na pewno pięciomiesięcznemu, z saszetki. A jeśli dziecko pije wodę, to oczywiście świetnie i dawaj mu ile chce. Mi synek też zjadał mały słoiczek owoców, ale karmienie było wtedy później, ciężko powiedzieć że owoce zastąpiły, bo on lubił dużo jeść. Karmiłam wtedy godzinę- półtorej po słoiczku.

Gość new mommy
Problem jest w tym, ze syn nie chce jesc ani owocow ani warzyw, tylko i wylacznie deserki ze sloiczka. Pare razy probowalam dac mleko po deserku,ale pociapal troszke i w zasadzie duzo tego nie zjada.