Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o jejuśku

glowka ciagle na jedną strone- jak sobie z tymradzic

Polecane posty

moj 2 miesieczny synek ciagle uklada glowke na prawa strone , mimi ze do niego podchodze z lewej , staram sie ukladac jak najczesniej na lewej , on i tak woli na prawą , owszem zdarza sie ze soi na lewej ale przewaznie jest to prawa, czy mam się martwic czy jeszcze nie czas? jak zachecic dziecko zeby dawalo tez na lewa, dodam ze za zabawką tez nie chce się obrucic

Gość u mnie podobnie
u mnie podobnie synek tez ma 2 miesiace,jak dlugo jest na 1 stronie to potem ma krzywa i musze klasc go na boczku najlepiej jak sie czyms opiera np na koncu tapczana opiera sie o oparcie,,i po kilku dniach jest ok,raz na jedej stronie raz na drugiej

Moj synek mial to samo,ciagle spal z glowka na lewa strone i mial bardziej plaska wlasnie po lewej,ja chodzilam z malym na takie masarze i teraz obraca glowe rownomiernie i spi raz na prawej stronie raz na lewej a glowka sie wyrownala.

Gość nie ma takiej możliwości bo
a co lekarz na to? Bo wygląda to na kręcz szyjny. Czyli złe ułożenie w życiu płodowym. Moja córka miała to samo, ale to było kilkanaście lat temu i kazano mi stosować przy układaniu do snu z obu stron główki kłaść zrolowane mocno ręczniki, zeby miała prosto główkę. To trwało chyba miesiąc i było ok. Może teraz są inne metody... Tak czy inaczej do lekarza z tym idź

moj synek ma akurat ladna okraglutka glowke , jutro ide do lekaza to od raz powiem w czym problem

Gość a be ce
Moja córka miała to samo, też się martwiłam i zawsze kładlam wałeczek koło główki żeby albo miała prosto, albo na lewo. Przeszło samo. Objaw ten utrzymywał się do ok. 2 - 2,5 miesiaca. Teraz ma 3, 5 i już tak nie robi.

Kazde dziecko ( no prawie kazde) ma taki problem, moj syn rowniez. Bylam z tym u lekarza i lekarz powiedzial,abym mu kladla jakies zabawki do lozeczka aby mogl na nie patrzec i obracac glowke. Nic nie pomagalo. Dzis moj syn ma 7 miesiecy,glowa sama sie wyrownala.

Gość RUDAMAMA
MÓJ MAŁY TEŻ TAK MIAŁ, ALE GDY JUŻ BYŁ "SZTYWNY" OK 4 MIES I JUŻ W 100% PANOWAŁ NAD GŁOWĄ, PRZESZŁO I JUŻ OBRACAŁ RÓWNOMIERNIE W OBIE STRONY. JEŚLI SZYJKA NIE JEST CIĄGLE NAPIĘTA I NIE WYDAJE SIĘ BYĆ TO MĘCZĄCE DLA DZIECKA- NIE MA POWODU DO OBAW :)

mój znów na lewo układał się ciągle miał takie małe spłaszczenie, poszłam do lekarza i pan pediatra - ceniony doktor w naszym miescie polecił z lewej strony podkładac duża księge typu encyklopedia owinieta miekkim kocykiem by maly nie mogl jej przesunac i by bylo mu nie wygodnie co by sie na prawo obracał - dziewczyny zadziałało po tygodniu widziałam zmiany a po miesiacu głowka wyrównała sie;-) polecam nie trzeba wydawac na masaże i inne cuda;-)