Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fetta

zaczęty 8 miesiac życia dziecka-ile ml na raz wypiaja Wasze dzieci ??

Polecane posty

Moje pija Aptamil 2 ,dodam że wypija po 180 na raz i nie wiem czy zwiększa... w ogołe żeby zmiescic sie w ,,normie jedzenia dobowego,, mały potrzebuje czasmi zjadac co 2 godziny :/ u Was jest podobnie?? Więc norma u nas; godzina 7 - mleko 180ml godzina 10-kaszka 180 godzina 13-zupka z miesem -190ml godzina 16-owoce(mus)-100ml godzina 17 mleko i spac-tak lubi spi do rana z zporcja mleka o 22-wtedy pewne ze przespi syty do rana. Dodam,ze nie jest gruby,narazie przekasem rpawie wcale nie je,czasami jakas jedna chrupke zmiętoli,i 100 ml.herbatki jak potrzebuje. ZA DUZO?? Czy prawidlowo ma byc 4 porcje mleka?

moja zacznie 8miesiac za 6dni ,mam ten sam problem,mam wrazenie z ejest w ciaglym jedzeniu..wiec tak 7-kaszka ok 180ml 10.30- ciasteczka (pierwsze ciasteczka hippa 2szt rozpuszczone w wodzie) 10.40 -sloiczek owocow 13- mleko ok 150-180 ml 16-obiad 17-18 -jogurt 20- kaszka 210ml tez sie zastanawuiam czy to oby w normie ,ilosc jedzenia mojej mallutkiej,wazy 7,5kg

8 - mleko ok 180ml 11- deserek 13- mleko 180ml 16- obiadek 18 - biszkopcik, jabłko 20 - mleko/ kaszka 210ml

Gość Mmmmamammamam
Moja mala z koncem misiaca skanczy 7msc, wazy jakies 9kg, a ja jej nie moga przekonac do zadnych kaszek, deserkow, wmuszam w nią zaledwie jeden obiadek miesny a tak jest na samej piersi, nie wiem co robic bo pr)ciez powinna juz jesc stale pokarmy, wyglada dobrze, waga tez niczemu sobie, boje sie ze jakies niesobory bedzie miala co myslicie??????

ja nie wiem jak to jest do konca,czytalam ze dziecko w 7 miesiacu zycia powinno jesc co drugi dzien pół żołtka,w 8 miesiacu codziennie żółtko zeby żelazo zapewnic,ja nie daje co drugi dzien ale sporadycznie wkoncu żelazo ma w zupce.. Podobno dziecko rosnie najwiecej w pierwszym roku wiec ktos kto ustalal ,,normy,, wiedzial co robi ? skoro nasz edzieic nie sa tłuste nie jest zle? moj wazy z 8,700 :).

5:00 - mleko, ok 180 ml 10:00 - mleko, ok 150 ml 13:00 - obiadek ( z połową żółtka co drugi dzień ) 17:00 - mleko z kleikiem ryżowym 19:30 - kaszka manna z owocami lub jogurtem 22:00 - mleko 150 ml - 180 ml z kleikiem ryżowym W między czasie soczek z wodą ok 200 ml, ze dwa ciasteczka hipp lub chrupek.8 i pół miesiąca, 9 kilo. Pół żółtka daje co drugi, trzeci dzień. Myśle że dzieci czasem wiedzą lepiej niż my i madre ksiązki czego im trzeba, w końcu to żywe istoty i każde jest inne i nie wszystkie poddają się schematom żywieniowym :)