Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedszkolakamama

Leżakowanie w przedszkolu.

Polecane posty

Gość przedszkolakamama

Drogie mamy, jak wygląda leżakowanie w przedszkolu Waszych dzieci? Chodzi mi o grupę 3-latków. Czy w ogóle jest, czy może go nie ma. Jeśli jest, to czy na leżakach, w pościeli, czy jest przebieranie w piżamki, czy może na kocykach samych?? Szukam jakiegoś pomysłu, jakiegoś rozwiązania, bo u nas większość rodziców nie chce leżakowania a panie twierdzą, że "odpoczynek musi być" i nie da się tego zrobić inaczej jak tylko w piżamie i na leżaku. Chciałabym coś zaproponować, ale nie wiem co.

W grupie mojej corki(3 latki)panie rozkładaja specjalne leżaczki,dzieci maja kocyki powleczone w posciel z domu-leżakowanie trwa od 11:15 do 13,dzieci moga spac lub tylko leżec przy muzyce relaksacyjnej i Mozarcie:))moja corcia zawsze spi:))z leżakowania rezygnuja dopiero w 4 latkach.

moja mama jest przedszkolanka. u niej dzieci lezakuja na lezaczkach, w pizamach (w ktore same sie przebieraja). maja posciel w rozmiarach dobranych do lezakow. niektore dzieci maja koce ale w poszewkach. ta posciel jest przynoszona przez rodzicow i przez nich prana aby dzieci usnely puszczaja muzyke. na pobudke tez jest muzyka

Gość mamciuchna
U mojej córki nie było leżakowania, jak panie widziały, że dziecko jest zmęczone rozkładały materacyk i dziecko mogło odpocząć pod kocykiem, ale normalnie w ubraniu.

a ja dopiero niedawno odkryłam że w przedszkolu mojej córki leżakują a córa jest już w 5-latkach :D:D:D ponieważ jest to duże przedszkole jeśli chodzi o ilość dzieci i grup a niewielkie powierzchniowo zrezygnowali z leżaczków i teraz po obiadku (nie wiem o której młodsze grupy ale chyba też) biora karimaty i rozkładają na podłodze do tego kocyki polarowe i się kładą kto chce śpi kto nie chce spać to sobie leży u córy takie leżakowanie to około 30min

Gość przedszkolakamama
Ooo, podoba mi się ten pomysł z karimatami i kocykami, ale bez piżamek! Może zgodzą się na coś takiego... Dzięki!

Ja uwazam,ze pizamki to dobry pomysl-dziecko moze sie spocic pod kocem i potem bedzie dalej chodzic w tym ubranku?,a tak jest przebrane i z glowy-tym bardziej,ze przeciez wychodza maluchy na spacery lub plac zabaw-nie chcialabym żeby moja corka wychodzila taka rozgrzana na spacer w tym,w czym spała.

Gość a czemu nie chce cie piżamek?
sama spróbuj w ciągu dnia położyć się w ubraniu do łóżka a potem wstać i funkcjonować, mi by było nie wygodnie, zimno i nie przyjemnie.

W grupie do ktorej zapisałam synka bylo lezakowanie. Trzeba bylo przynieść koc w poszewce i panie zwijały go w taki śpiworek na lezaczek. Do tego piżamki zakladane obowiazkowo na gole cialo- zero bielizny, skarpet nic (moja corka o to się wściekala bo nie chciala ściągac majtek i skarpet bo jej bylo zimno. Zawsze śpi w skarpetach. Chcialam przynieść takie "do spania" ale nie wolno bylo bo mają być gole stopy, a majtek to już wcale. Powiedzialam co o tym myśle i spala jak chciała) Syn nienawidził leżakowania i nie chciał przez to chodzić do przedszkola. Mąż zostal oddelegowany do pani dyrektor z dużym opakowaniem czekoladek i młody wylądowal w 4 latkach. Tam nam kazali przynieść poduszki i dzieci po obiedzie lezą sobie na poduszkach na dywanie. Mlody szczęśliwy.

Gość wiosenna przepraszam ze wtrącę
chcialam tylko powiedzieć ze twoje dzieciaki maja jak dla mnie przerażające wielkie oczy!! ;) bez urazy oczywiscie, ale te oczy aż hipnotyzują!!

Przecież mają zupełnie normalne oczy :D u niemowląt zawsze wyglądają duże, no chyba że dziecko ma mieć w przyszłości małe oczka, wtedy może nie.

Gość stonka ziemniaczana
Jak przeczytałam o tych przerażająco wielkich oczach, to obejrzałam zdjęcia z ciekawości. No i się zawiodłam.... Są normalnej wielkości i wcale mnie nie przerażają :)

Gość gość
Jak brat mój chodził do przedszkola to też musiał przed leżakowaniem ściągać sobie majtki, w tamtych czasach nawet mama jak chciała wejść na sale też musiała ściągnąć sobie majtki. Zawsze przed uroczystością w przedszkolu wszystkie mamy miały obowiązek ściągać swoje majtki,