Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciasteczkowa23

Przepis na indealny murzynek ;-)

Polecane posty

Gość ciasteczkowa23

Witam was . ;) Moje pytanie brzmi : czemu murzynek nie wyrasta ?? oto poniżej przepis , który użyłam do pieczenia [ wczorj ] 2 szklanki mąki kostka margaryny 1,5 szklanki cukru 4 jajka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki wody aromat rumowy Margarynę, cukier, kakao i wodę dajemy do garnka i rozpuszczamy razem na małym ogniu, po czym odstawiamy do ostygnięcia. Z powstałej masy odlewamy około 1/4 szklanki na polewę. a do reszty dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia i aromat rumowy. Wszystko mieszamy dokładnie i wylewamy na podłużną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. no właśnie ... podajcie mi wasze sprawdzone przepisy na murzynka , lub wskazówki jak piec , by murzynek urósł . dziękuje Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180C. Wystudzone ciasto polewamy odlaną wcześniej do szklanki polewą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GRZESKA_PESTKA
No w sumie chętnie bym dołączyła do pytania .... mi tez nie rośnie :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cukiernica
przepis na oko ok . wypróbuje go i Ci powiem , co źle robisz .... ale może masz złą mąkę ? lub proszek do pieczenia?-bo nie może stać długo,bo nie wychodzą wypieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Miraculum5
Właśnie... Mój też nie wyrasta...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość genialna magda...........
Z dokładnie tego przepisu piekę i zawsze wychodzi idealny,rożni się tylko tym,że nie daję 1/2 szklanki wody tylko 1/2 szklanki mleka.Piekę go w blaszce o rozmiarach 12cm x 38 cm Wykonanie nieco się różni: W garnuszku,na małym ogniu rozpuszczam margarynę,mleko,cukier, oraz kakao.Gotuję na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy.Studzę,odlewam 1\2 szklanki masy.W garnku z ostudzoną masą miksuję żółtka,powolutku dosypuję mąkę i proszek - ciągle miksując.Z białek ubijam sztywną pianę i dodajemy,delikatnie mieszając łyżką. Piekę ok 45-50 minut w temp.180 stopni.Do pozostawionej polewy dodaję 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady(rozpuszczam w podgrzanej) wtedy polewa jest pyszna.Posypuję siekanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość murzynek bambo :)
mi z przepisu tez ie wychodzi kupuje ten w torebce z oetekra i po kłopocie jest pyszny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANULETTA
Zrób murzynek wg mojego przepisu na Bon Appetit, na pewno uda się. Powodzenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wiem co w tym przepisie jest tak do konca nie tak, ja jak robilam wg swojego to mi wyrastał choć tez nie byl mega puszysty ale ja akurat lubie taki lekko zakalcowaty :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sfgn
znam lepszy, jedziesz do UK, wypinasz dupe jak to polka i masz slicznego murzynka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×