Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaaaalenstwo

wyższe ciśnienie w 40 tc

Polecane posty

Gość maaaaaaaaalenstwo

Czy to normalne, że już po terminie porodu wzrasta mi cisnienie? Tzn nie jest ono bardzo wysokie (ok 130/80), ale dla mnie za wysokie (normalnie mam góra 90/60), bo odczuwam to, że jest wyższe. Wiem, że powinnam skonsultować to z lekarzem ale nie mam w tej chwili takiej możliwości. A do szpitala nie bardzo chcę jechać, bo mnie wyśmieją (teoretycznie to ciśnienie nie jest za wysokie tylko własnie w normie).

zadzwoń na izbę przyjęć i przedstaw sytuację myślę że to nic strasznego ale skonsultowac warto

Gość zwykle w ......
ciazy cisnienie jest wyzsze niz zwykle bywa przed ciaza. Uwazam ze nie masz powodow do nie pokojow bo cisnienie jest u ciebie w normie. Ja tez przed ciaza mialam niskie cisnienie - podobne jak u ciebie a w ciazy cisnienie mialam wyzsze a zwlaszcza w ostatnim trymestrze - mialam tez podobne jak u ciebie. Dodam jeszcze ze puls tez mialam o wiele szybszy niz przed ciaza - polozna powiedziala ze wszystko jest ok i w ciazy tak bywa. Nie stresuj sie , wszystko ok .

Gość maaaaaaaaalenstwo
no ja bym sie nie stresowała gdyby nie to, że takie ciśnienie mam od trzech dni. Wcześniej, przez całą ciąże miałam takie jak przed.

Ja też przez cała ciąże miałam 90/60 a nawet 80/50 raz sie zdarzyło a teraz na koniec utrzymuje sie 117/90 . Nie martw sie :)

Gość zwykle w ......
no moze tez troche spuchalas i stad podwyzszone cisnienie. Ja pod koniec ciazy bylam spuchnieta i byc moze tez od tego mialam podwyzszone cisnienie. Nie wiem czy dieta tu w czyms pomoze - ale uniekaj słonych potraw , staraj sie jak najmniej solic to co jesz . Bo od namiaru soli tez skacze cisnienie i tak samo woda zatrzymuje sie w organizmie i czlowiek puchnie.

Gość maaaaaaaaalenstwo
no właśnie ja nie spuchłam- nic a nic, ogólnie to poza tym, że mam brzuch to wcale nie widać u mnie ciąży. Pewnie tak musi być te kilka dni po terminie. Może poród się zbliża i dlatego, dzięki dziewczyny za rady. Już jestem spokojniejsza skoro nie tylko ja tak mam.

Gość mnie powiedziano ze nalezy sie
konsultowac z lekarzem, jesli przekroczy 140/90. NIzsze to luz :)

mi często waliło serce jak po maratonie ;) normalka,miałam tak od 34tc do końca ciąży,wystarczyło wejśc pod schody i już puls miałam ponad 110