Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZXE

Dawkowanie leku LINCOCIN, proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość ZXE

Witam. Mój młodszy brat ma grzybicze zapalenie jamy ustnej. Początkowo miał skierowanie do szpitala, ale mama nie wyraziła na to zgody, ponieważ wolała, by mój brat leżał w domu pod opieką jej i podpisała oświadczenie, że bierze mojego brata na swoją odpowiedzialność. Brat ma 5 lat i antybiotyk, który tak właściwie powinien dostawać domięśniowy lub dożylnie powinien być dawany w szpitalu (w postaci zastrzyku), ale mama wykupiła lek i moja sąsiadka, która miała kursy medyczne czy była pielęgniarką nie wiem nawet, ale to było ok.20 lat temu.Na początku w ogóle bała się go dać, ale dała. Do czego dążę.. ..do tego, że brat ma zapisane 250mg leku raz dziennie, a sąsiadka zamotana dała mu 2 ml leku, a on ma 300mg/ml ,to chyba dwukrotnie większa dawka czy mylę się ? Lek, to LINCOCIN 300mg/ml (antybiotyk.. Z góry dziękuję za udzieloną mi pomoc..?

Gość MarekKuczzzz
Witam. Z tego co wiem, a raczej trochę się orientuję, ponieważ studiuję medycynę, to Twój brat ma zapisane 250 mg leku, a w danym antybiotyku jest 300 mg leku na 1 ml, tak więc jak dala mu ta pożal się boże pielęgniarka 2 ml, to dała mu 600 mg leku. Radziłbym skontaktować się z lekarzem.

Gość MartaY1665
Korzystaliscie z preparatu co sie nazywa Lincocin? No bo wyszukiwalam komentarzy na temat tego preparatu i chcialam Was zapytac. Moze moglibyscie cos opowiedziec mi o tym prepearacie? Warto go kupowac, slyszeliscie o zamiennikach? Tutaj zanalazlam troche opinii o Lincocin: http://www.listalekow.pl/lincocin/ - uwazacie, ze to sprawdzone informacje? Nie chcialabym sie przejechac i zmarnowac bezsensownie pieniadze, dlatego licze na Wasze sugestie. Z gory dziekuje za wszystkie informacje.