Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadianowa

podejrzenie ciąży

Polecane posty

Gość nadianowa

Tylko prosze bez tekstów typu zrób test albo idz do lekarza. chce zweryfikować swoje dolegliwości zanim podejme jakieś kroki. Więc: -zawroty glowy -zaparcia -częste oddawanie dużej ilości moczu (narazie tylko w dzień) -osłabienie i senność (mimo że sypiam po 8-9h ciągle mam worki pod oczami) -humory nie do zniesienia przez wszystkich -większy brzuch jak przed okresem, choć to może na skutek zaparć.. -większe piersi i wrażliwe sutki -niewielkie mdłości w ciągu dnia Dodam ze jestem w połowie cyklu, a to wszystko utrzymuje się od ponad tygodnia.. Miała któraś podobnie?

jestes dopiero w polowie cyklu i pytasz sie czy mozesz byc w ciazy? ktory dc dokladnie i jak dlugie masz cykle mi napisz

Gość nadianowa
tylko ze ja podejrzewam ze to sie stalo wcześniej, mimo że miałam okres (podobno nie zawsze jest oznaką braku ciąży?). Cykle trwają 32 dni a obecnie mam 15 dc

Gość Też jestem......
Boshe dopiero bylo o tym niby okresie ciążowym.

Gość nadianowa
Też jestem...... nie wchodze tutaj za często więc nie wiem czy było czy nie

nie ma czegos takiego jak okres w ciazy, menstruacja w ciazy jest zatrzymana a co za tym idzie? brak miesiaczki moga wystapic plamienia przy zagniezdzaniu zarodka albo krwawienie ktore ostrzega nas przed poronieniem masz 15dc, czyli tak jakby dopiero organizm przygotowywuje sie do owulacji, moze takie nastroje masz bo np za duzo myslisz o ciazy, albo poprostu reagujesz tak na zmiany hormonalne w Twoim organizmie mysle ze sobie wkrecilas ciaze i teraz wszystkie mozliwe objawy beda u ciebie wystepowac mimo miesiaczki ( ciaza psychologiczna )

Gość hejhej nocnapora
ja tez mam taką fazę wkręcania, po pettingu jeszcze :( okres mam totalnie rozregulowany, podejrzenie endomitriozy, w zeszlym miesiacu mialam przez 3 tyg plamienia i okres a tu od konca pazdziernika cisza; tzn po zabawie w pierwszy weekend listopada mialam krawienie :o to okropne. jeszcze bralam przez kilka dni antybiotyk i nie wiem co sie dzieje.

Gość nadianowa
Lady Love no może to tak wygląda że sobie wkręciłam, ale ja naprawdę nie czekam na dziecko. Po prostu te wszystkie dolegliwości się zbiegły i dopiero teraz zaczęłam sie zastanawiać.. Może to spowodowane jest zupełnie czymś innym. W każdym razie dzięki za odpowiedź

Gość hejhej nocnapora
:(

heyhey nocna pora a Ty sie nie zastanawiaj tylko szybko do lekarza i nie chodzi tu o podejzenie ciazy tylko o Twoja plodnosc ktora sie wypala skoro masz podejzenie endomentriozy lekarz powinien zapisac ci tabletki anty, zrobic szczegolowe badania, z endo nie ma zartow mozesz nabawic sie torbieli, cysty na jajnikach, moze zamknac ci sie swiatlo jajowodowe, co do prowadzi do nieplodnosci

Gość hejhej nocnapora
bylam wlasnie jak te plamienie , na koniec pazdziernika sie skonczylo. Przepisala mi yasminelle[to moje pierwsze] i mialam zaczac brac od 1 dnia okresu i tak czekam :( miałam robione usg, hormony dała jako pierwszy krok do leczenia. Cytologii nie mogłam zrobic, bolało mnie strasznie i stwierdziła, że dopiero po normalnych stosunkach będzie w stanie mi to zrobic. Bardzo kretyńskie byłoby gdybym zaszła przy zabawie palcami, oralu :O jestem chora

badanie cytologiczne to przeciez pikus, nie boli.. ktory u ciebie dzien cyklu? moze warto zmienic lekarza

ok juz nie musisz odpowiadac, w takim razie inne pytanie, jak wygladalo u ciebie to plamienie? jestes pewna ze nie byl to skapszy okres?

Gość hejhej nocnapora
nie mogę kompletnie ustalic kiedy zaczął mi się ten cykl, plamienie miałam trwające dwa dni, [co do wcześniejszych kilkunastudniowych to całe nic] ból jakby lewego jajnika, nie wiem czy miałam wtedy owulację, czy po prostu chlopak trochę uszkodził mi błonę. Cytologię probowała mi zrobic, ale po włożeniu wziernika nie mogła dojśc do szyjki. Mówiłam dla lekarki, że skoro to takie konieczne badanie to niech robi, ale ona uparła się, ze nie chce mi robic traumy i mam przyjśc kiedy, jak to zrozumiałam ''pozbędę się tego''. Głupia techniczna sprawa, teraz jeszcze nie mogłam się doczekac kiedy zacznę brac te hormony i tu taka sprawa.

Gość hejhej nocnapora
eh, ja tu widzę na forum tematy z kobietami, które miały trzy okresy [od stosunku] i myślą, że są w ciąży to co ja mam myślec??