Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isaBella515

Ładna cera..

Polecane posty

Gość agniesza9089
Byłam dziś na porodówce u mojej najlepszej przyjaciółki. Nie miała własnego pokoju, tam rodzące są odgrodzone tylko takimi futerałami. I generalnie tam kręcił się jakiś dziwny facet, ale nie zwracałam z Martą na niego uwagi, sami wiecie, ona rodziła, więc mało co ją wtedy obchodziło. Ten facet stał za ścianą i podglądał. W końcu powiedziałam dość, i wstałam, zapytać sie co tu robi, ze to nie teatr, żeby tu sobie stał i oglądał, wychodze zza drzwi a okazuje się, że on się onanizował. Miał rozpięty rozporek i trzepał sobie na widok rodzących kobiet. Myslałam, że sie pożygam. Oczywiście wezwana została policja. Ale kurde, co sie w tym kraju dzieje, to ja nie mam pojęcia. Dewianci zasrani.

Gość isaBella515
masakra ;))

Gość isaBella515
niee.. hormony regulujace np powstawanie moczu.. dlaczego sie pytasz?????? raczej mi nie pomozesz, bo mam wymagajacego nauczyciela jak na studaich ;/

Gość diniooooo
vagnozi może załóż oddzielny temt pt.'która ze mną poflirtuje' a nie podrywasz nasze biedne kobiety :P

Wg mnie jak nie masz problemów z wypryskami tylko brak witalności skóry, cerę poszarzałą i bez wyrazu pomogą marchewki i wszystko co zawiera beta karoten oraz witaminę A i E. Ja od jakiegoś czasu piję soczki marchewkowe własnej produkcji i widzę efekty. Cera zdrowa, kolor ładny. A krem nawilżający! Skóra dobrze nawilżona sama radzi sobie ze wszystkim! A zaskórniki najlepiej usunąć u kosmetyczki. Raz wydać większą kwotę a efekty są świetne. Sama mam 23 lata a jeszcze niedawno miałam cerę jak nastolatka :P Poszłam, zrobiłam oczyszczanie twarzy (zapłaciłam 80zł). A później już tylko krem nawilżający i marchewki, dużo witamin i cera jest na prawdę ładna. Nie mam już problemów. Sama używam kosmetyków z pharmaceris'a (do kupienia w aptece, koszt kremu ok 30,40 zł)- mam krem, piankę, tonic. Są na prawdę dobre. Ja musiałam kupić cały zestaw, ale tego wymagała moja cera, Ty skoro nie masz większych problemów to myślę, że krem wystarczy. I lepiej iść do apteki, wg mnie są tam kosmetyki lepszej jakości niż w drogeriach. Wcześniej używałam lancom, kosztowały sporo, a efekty żadne. I kolejny raz wspominam, że dieta na prawdę wiele daje. Widzę sama po sobie, od jakiegoś czasu zmieniłam trochę swoje nawyki, oszalałam na punkcie zdrowego życia, a więc sport, zdrowe odżywianie itp. Polecam :) Aha tylko z tymi marchewkami trzeba ostrożnie, żeby nie przesadzić i się pomarańczowym nie zrobić :)

Gość a ja ostatnio bylam w sephorze
KoloroweKredki jest modka 😭

Gość isaBella515
smieszne... lepiej nie chciej zebym sie wypowiedziała na ten temat, nie chce byc brutalna , bo nie jestem taka z natury, ale pod wpływem niektorych osob sie zmienaim. ;( dla ,mnie to nieciekawy pomysł zarywac do kogos na forum, tym bardziej ze nie masz pojecia jaka ta osoba jest. Choc z reguły tacy to maja szczescie..haha xd byeeeee .;P

ja z kolei pharmaceris odradzam i to mocno, gowniane sa. mi bardzo zaszkodzily a dawalam im wiele szans, wiele serii, i lirene, i eris i pharmaceris, wszystkie te kosmetyki do twarzy sa nic nie warte. do ciala zresztatez.

'Tylko mam dosc sporo czarnych kropek i moja skora jest jakas bez zycia ;( nie ma rownego koloru' -autorka ma problem z zaskórnikami i nie równym kolorytem. Oczyszczanie manualne nie rozwiąże problemu raz i na zawsze. Potrzebna jest również właściwa pielęgnacja. Ten krem to nie produkt drogeryjny a produkt do użytku profesjonalnego.

Gość isaBella515
ale , jem marechewki zawsze jak jest rosob a jest dosc czesto to dyza marchewke mama mi ładuje . moze to mało , ale jeszcze kubusie i wgl. moze dzis mi swiatło zle padło i panikuje. Nie wiem. MOze racja z tymi sokami.

glinka zielona dobrze dosc oczyszcza skore wg mnie, ale moze podsuszyc wiec jak masz cere sucha to nie wiem czy bym sie zdecydowala. jest taka glinka 3-minute mask z beauty formulas to jest glinka i wyciag z ogorka i wg mnie jest niezla i nie wysusza skory. bo glinki takie np dermaglin to one wysuszaja mnie w kazdym razie.

Gość isaBella515
ta skora moze nie tyle co sucha ale nie wiem jak to opisac. W pewnuch miescach jakbym miała kawałek innej wstawiony nie wie co to? tak mam na czole takie cos suchego , zrogowaciałego..

KK - ja to po prostu wiem :classic_cool:

a moze ty moja droga masz uczuelnie? nie mialas skazy bialkowej jako dziecko, czyli azs?

a moze masz jakas luszczyce? to dosc charakterystyczne takie suche plamki. ja mam azs i mi sie tak robi, jak nie jest nasilone to takie plamki, jak nasilone to swedza i np wysypka wysiekowa sie potrafi robic.

Każdy ma inny typ cery, każdemu pasuje coś innego. Ja pharmacerisa mogę polecić, ale może nie na wszystkich tak działa. Co do zaskórników to jest to pozostałość po trądziku i są one umiejscowione w porach skóry. Osobiście uważam, że od stosowania kremu nie znikną, są tam od dawna, głęboko w porach, ja poszłabym je usunąć do kosmetyczki. Sama byłam, miałam też z nimi problem. Raz usunęłam, później miałam zestaw maseczek, okładów i innych dziwactw, żeby pory pozwężać, aby były mniej widoczne i zanieczyszczenia się tam nie dostawały. Teraz zaskórników już nie mam, od kosmetyków cera ładna, od witamin bardziej witalna. Takie są moje odczucia i spostrzeżenia. To oczywiście tylko moje zdanie i mogę się mylić. Nie dla wszystkich będzie dobre to co pomogło mi. Pzdr

'Co do zaskórników to jest to pozostałość po trądziku'- błąd moja droga :) Zaskórniki dzielimy na otwarte i zamknięte. Zaskórnik otwarty to utleniona keratyna. Zamknięty- czaczopowane pory skórne

nie powinno sie uzywac kremow z pochodnymi ropy czy ze skladnikiem isopropyl palmitate czy glikowali propylenowym czy butylenowym, wiecej nie kojarze

nie boje sie, najwyzej zmienie nicka i ip :classic_cool:

Gość e-salem.pl
Myślę, że najlepsze kremy to kremy wykonane na bazie naturalnych składników. Takie kremy nie uczulają, ale pielęgnują i chroną wrażliwą skórę. Są doskonałe do codziennej pielęgnacji na dzień i na noc. Zapraszam do mojego sklepu. E-salem.pl tam znajdziecie kremy odpowiednie do waszej cery.