Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bella-Venezia

Polędwiczki wieprzowe jak je przyrządzić ?

Polecane posty

Gość Bella-Venezia

Jw :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wlasnie wczoraj robilam tak oto: poledwiczki przyprawic na kilka godzin sola, pieprzem, czosnkiem i rozmarynem, posmarowac oliwa. (przyprawy oczywiscie moga byc dowolne, np. majeranek czy inne ziola) nagrzac piekarnik do 260*C. wstawic poledwiczki w naczyniu zaroodpornym na 15 minut, zeby sie spiekly z wierzchu. zmniejszyc temperature do 200*C. podlac troszke woda i piec ok. 45-50 minut. trudno podac dokladnie czas pieczenia, ale najlepiej mierzyc temp. miesu i zeby w najgrubszym miejscu nie przekroczyla 65-70*C. jak przeoczymy ten moment, z poledwiczek wyplyna soki i mieso bedzie suche i bez smaku, jak byle kazde inne mieso, a przeciez to poledwiczka, wiec ma byc lepsza - delikatna, aksamitna, soczysta ;) ja jeszcze z tymi poledwiczkami pieklam ziemniaki pokrojone na cwiartki i czas byl w samze raz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jesli chodzi o czas pieczenie, to mialam na mysli oczywiscie cale poledwiczki, ja pieklam akurat dwie. jezeli smazymy na patelni, mozna pokroic na 2-3 centymetrowe steki i smazyc (przyprawione, zamarynowane) po 10 minut z kazdej strony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×