Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestemjakasdziwna.....,

Żaden lekarz nie wie o co chodzi....

Polecane posty

Witajcie, wiem, że nie jesteście lekarzami i diagnozy nie potraficie postawić, ale może ktoś cierpiał na coś podobnego i jest mi w stanie pomóc. Co miesiąc czasami co 2, w środku nocy budzi mnie ból brzucha, nie jest jakiś ostry, czuję się jakby najedzona, gdy tylko wstanę z łóżka od razu wymiotuję (trwa to od 1h do kilku minut) Np dzisiaj w nocy wymiotowałam samą wodą. Obiad jadłam o 14 a do snu dosłownie nic, wymiotowałam o 3 więc raczej to nie przez niestrawność. Męczy mnie to, bo kolejne kilka dni po "ataku" nie mogę nic jeść.Jak byłam mała miałam podobnie ból był mocniejszy częściej się to zdarzało, ale raczej nie wymiotowałam. Miał ktoś podoby przypadek? Wszystkie badania ok, lekarze nie są w stanie mi pomóc.

Gość kiziamyzia 29
a napisałaś wszystkie badania ok- tzn jakie? miałaś gastroskopię, kolonoskopię, usg brzucha?

dokładnie te badania które nic nie wykazały

Pare lat temu leżałam w szpitalu ponieważ nie mogłam nic jeść, a schudzłam w ciągu miesiąca 14 kg. Wyszukali mi kamicę, ale jak się okazało to nie to i w końcu nie wiem co mi było

Tak to niby wina stresu. Możliwe, że czasami stres robi swoje, ale przestałam wierzyć, że akurat to co się dzieje to jego sprawka.

Gość szoruj na betę
jakoś tak mi się skojarzyło z chorobą Leśniowskiego -Crohna.

Gość kiziamyzia 29
leśniowki by na kolonoskopii wyszedł

Gość dasd
z ktorej strony najmocniej cie boli?? i czy po wypiotach czujesz ulge??

Gość prawa natury
A może ten ból to raczej bolesne skurcze przepony, powodujące wymioty. Wszystkie choroby są spowodowane stresem - tylko do tej pory nie wiadomo było jak dokładnie działa ten mechanizm i jak przekłada na stan zdrowia, tu jest to wyjaśnione: http://www.youtube.com/watch?v=PpzutY55rHU&feature=mfu_in_order&list=UL albo tu: http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI

Gość zaplenie trzustki
zaplenie trzustki też to mam dieta dieta i jeszcze raz dieta, do końca życia gotowane, żadnej kawy, tłustych rzeczy, fastfoo doo, alkoholu , i jest ok

Gość znerwicowana123456
Jeśli to jest ze stresu to może to być nerwica (jakoś fachowo to się nazywa, ale niestety nie pamiętam jak) mnie od 3 roku studiów caly czas brzuch bolał, a teraz mam depresję i nerwice lękową.

Gość Zaalammana
zrób badanie krwi ,to sie nazywa ( B 2 mikroglobulina -od 40 - 70 zł prywatnie ja robiłam w katowicach ) ale krew pobrali na miejscu w osirodku ,, i już bedziesz wiedzieć wszystko o sobie,od stawów po wątrobe i raka,lekarze nie wysyłają bo za długo żyjemy,i czekamy na renty.

Gość u mnie utka wszystko, ale
a może ucvzulenie na gluten i laktozę, bo objawy pasują. Zmień dietę na bezglutenową i ogranicz laktozę z mleka krowiego, ser tylko żółty i w malutkich ilościach i : mąka kukurydziana, mąka ryżowa, kaszka kukurydziana, amarantus, chleb i bułki bezglutenowe, mleko o ograniczonej zawartości laktozy Warmia lub sojowe lub żadne i sprawdź co będzie. Byłaś u gastrologa?

Dziękuje Wam za odpowiedzi, na pewno skorzystam z porad. Zrobię to badanie krwi,może się coś dowiem:)

Raz nie jadłam przez 2 dni i nie pomogło:) ale dzięki za radę:)