Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Oliego

nie chce sikać na nocnik

Polecane posty

Gość Mama Oliego

Mam taki problem z synem ma 3,5 roku zaczął powoli korzystać z nocnika cieszył się jak zrobił siku,z kupą mieliśmy mały problem ale wszystko szło do przodu.Musiałam wrócić do pracy oddałam dziecko do przedszkola tam zaznaczyłam że on powoli zaczyna chodzić i żeby się go pytały czy chce do toalety po kilku dniach syn wracał z pampersem na pupie.twierdzą że on nie chce tam chodzić i robi po kątach,najgorsze jest to że w domu też już nie chodzi sisiu nawet do toalety nie chce wejść.W domu ściągam mu pampersa i chodzi w majtkach ale w tedy nawet trzy godziny potrafi trzymać jak mam go na oku. Ostatnio kupiłam czekoladki takie samochodziki powiedziałam że dostanie jak zrobi siku siadł na nocnik widziałam że się stara ale miał tak jakby blokade i nie mógł zrobić.Nie wiem jak mu pomóc może jakieś pomysły?

Gość Mama Oliego
ktoś pomoże?

Gość póxno troche
czy ja dobrze zrozumiałam ,że syn dopiero w wieku 3,5 roku zaczął korzystac z nocnika????

Gość no to moze tak by to
synek mojej znajomej ma niecale 2.5 roku i sam siada na nocnik, a i do kibelka robi jak trzeba. Kupili specjalna nakladke na sedes, zeby nie wpadl do srodka hehe

Gość Mama Oliego
mam te nakładki i wszystko,wcześniej korzystał ale teraz nie chce,wiem że za późno się za to wziełam ale syn nie mówił i nie rozumiał wcześniej teraz już tak trochę rozumie.podejrzewamy autyzm jest badany w tym kierunku ale myśle że to nie jest przyczyną tego że nie chce korzystać z toalety

Gość gdrr4r
a co to teraz jakas moda z tym autyzmem? gdzie tylko dziecko nie mówi to podejrzewaja autyzm -bezsens

Gość Mama Oliego
Też w to nie wieżę ale takie są podejrzenia lekarzy

Gość Mama Oliego
dziś siedzę z min cały dzień sadzam go co chwilę na nocnik i toaletę i nic,niby chce, już się przymierza i" nic nie leci" od 4 godzin nie sikał nie wiem co robić